Veils + Deadbeat Escapement την Παρασκευή

ClipArt & Gagarin 205 proudly present

THE VEILS + Deadbeat Escapement

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Doors Open: 21:00 / Τιμή Εισιτηρίου: 25 €
Προπώληση: Ticket House + www.ticketpro.grThe VeilsH ClipArt και το Gagarin 205 παρουσιάζουν τους υπέροχους Veils. Το συγκρότημα από τη Νέα Ζηλανδία - το οποίο έχει ως "έδρα" του, εδώ και χρόνια, το Λονδίνο - θα βρεθεί στην Αθήνα, για πρώτη φορά, το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space.

Mε επιρροές που μπορεί να ποικίλουν από τους Joy Division, τους Smiths και τον Jeff Buckley μέχρι τον Nick Cave, τους Birthday Party και τους Triffids και με διαφορετική, πλέον, σύνθεση από εκείνη με την οποία ξεκίνησαν, επέστρεψαν τον περασμένο Απρίλιο με ένα πραγματικά εκπληκτικό album, το τρίτο της έως τώρα καριέρας τους, με τίτλο "Sun Gangs", αποσπώντας φοβερές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου. Χαρακτηριστικά, το Mojo και το Uncut τους χάρισαν 4 στα 5 αστέρια!

Καθόλου άσχημα για τον Finn Andrews και την παρέα του. Άλλωστε, στην περίπτωσή του έχει παίξει το ρόλο της και η... κληρονομικότητα, αφού ο πατέρας του, Barry Andrews, ήταν κημπορντίστας στους περίφημους XTC και εξακολουθεί να παίζει με ένα άλλο εξαιρετικό συγκρότημα που μεγαλούργησε στα 80's, τους Shriekback.

Η σκηνική παρουσία των Veils είναι ανάλογα φορτισμένη με την έντονα συναισθηματική και ιδιαίτερα λυρική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα albums τους, με την ψηλόλιγνη φιγούρα του Finn Andrews να δεσπόζει. Ο χαρισματικός frontman / songwriter της μπάντας σε ορισμένες στιγμές τραγουδάει με πάθος και χορεύει σαν δαιμονισμένος και σε άλλες ερμηνεύει με αληθινή ευαισθησία μερικές από τις ωραιότερες μπαλάντες που μπορεί να ακούσει κάποιος σήμερα, θυμίζοντας συχνά καλλιτέχνες όπως ο Jeff Buckley και ο Richard Ashcroft. Από τα υπόλοιπα μέλη σίγουρα ξεχωρίζει η πανέμορφη μπασίστρια Sophia Burn. Την τωρινή σύνθεσή τους συμπληρώνουν ο Dan Raishbrook και ο Henning Dietz.

Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση των Deadbeat Escapement. To group ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1964, με το όνομα The Beat και με ήχο εμφανώς επηρεασμένο από τους Beach Boys. Εμφανίζονται σε parties και συναυλίες παίζοντας γνωστές επιτυχίες της εποχής καθώς και ορισμένες δικές τους δημιουργίες. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 η δράση τους σταματά και το 1985 ο μπασίστας, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, βρίσκεται να παίζει μαζί με τον γιο του σε ένα σχήμα επηρεασμένο από τον dark ήχο συγκροτημάτων όπως οι Cocteau Twins, οι Lush και οι Pale Saints. Το όνομα αυτού... Deadbeat.

Με την πάροδο του χρόνου οι συντελεστές αλλάζουν, όπως άλλωστε και οι μουσικές επιρροές. Το 2006, ονομάζονται πλέον Deadbeat Escapement και αποτελούνται αποκλειστικά από απογόνους των μουσικών που είχαν δημιουργήσει τους Beat πριν από 45 χρόνια!

Σήμερα, παρακολουθώντας τα live τους, διαπιστώνεις πως το group δεν περιορίζεται μόνο στο μουσικό επίπεδο αλλά "εκμεταλλεύεται" τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη, δένοντας τους ήχους του με video εγκαταστάσεις, performances, installations, θέατρο και λογοτεχνία.

Το set τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις και η δήλωσή τους πως παίζουν Art Rock δένει απόλυτα με την εικόνα και την φιλοσοφία του συγκροτήματος.
www.myspace.com/deadbeatescapement

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ / Μετρό "Αττική". Τηλέφωνο: 210 8547600. Website: www.gagarin205.gr.