Βιβλία για/από Πλάτωνος, Nick Cave, Διάφανα ΚρίναΛένα ΠλάτωνοςΒιβλίο με όλους εκείνους τους απίστευτα σουρρεαλιστικούς στίχους οι οποίοι επένδυσαν τα ηλεκτρονικά οράματα της Λένας Πλάτωνος έβγαλαν οι εκδόσεις "Οδός Πανός". Καιρός ήταν να ασχοληθεί η απελπιστικά φτωχή ελληνική μουσική βιβλιογραφία με την πιο πρωτοποριακή Ελληνίδα μουσικό των τελευταίων 25 χρόνων. Καλή σαν κίνηση, απογοητευτικά φτωχή η έκδοση (ή μήπως να τη θεωρήσουμε ...μινιμαλιστική;) Μα ούτε ένα εισαγωγικό σημείωμα!

Πιο επιμελημένο το βιβλιαράκι που έβγαλε η Σοφία Νικολαΐδου με τίτλο "Μπαλάντες για φόνους και άλλα τραγούδια" ("Κέδρος") το οποίο περιέχει (ναι, καλά το υποψιαστήκατε) στίχους από τρεις δίσκους του Nick Cave ("The good son", Let love in" και "The murder ballads"). Η έκδοση είναι δίγλωσση για αυτούς που πιστεύουν ότι η ποίηση δεν μεταφράζεται...

Στα χνάρια του ...Manu Chao και τα Διάφανα Κρίνα. Όχι, μη φανταστείτε ότι η αθηναϊκή μπάντα άλλαξε τον ήχο της. Απλώς η νέα της δουλειά με τίτλο "Ο Γύρος Της Μέρας Σε Ογδόντα Κόσμους" βρίσκεται αυτή την εποχή στα ...βιβλιοπωλεία! Το CD με 11 νέες ορχηστρικές συνθέσεις συνοδεύεται από ένα καλαίσθητο βιβλίο (με την εγγύηση των εκλεκτικών εκδόσεων "Ίνδικτος") στο οποίο θα βρείτε στίχους, ανέκδοτα ποιήματα, σκίτσα, φωτογραφίες, ότι γενικά μπορεί να επιθυμήσει ένας οπαδός (και όχι μόνο).