Βόλτα στα δισκάδικα με αφορμή το Blue Nevus του Σωτήρη ΔεμπόνουΔεμπόνος

Τα δισκάδικα είναι οι χώροι όπου γνωρίζουμε μουσικόφιλους - μερικοί από τους οποίους γίνονται ακριβοί φίλοι - μοιραζόμαστε εμπειρίες και απόψεις, μαθαίνουμε για δίσκους που κατέχουν περίοπτη θέση στην δισκοθήκη μας...

 

Τα δισκάδικα είναι όαση σε ένα περιβάλλον βυθισμένο στην απόγνωση, στην μιζέρια και την πολιτισμική ένδεια...

Από τα δισκάδικα περνάς για να πεις δυο ανθρώπινες κουβέντες, να ακούσεις μουσική και όχι απαραιτήτως να καταναλώσεις...

Σε αντίθεση με το τι πιστεύει "ο περισσότερος κόσμος" τα δισκάδικα - σε πείσμα των καιρών - υπάρχουν ακόμη. Και μπορεί να είναι λιγότερα από ότι ήταν στο παρελθόν, αλλά δεν είναι καθόλου λίγα.

Και επειδή δεν τα θυμόμαστε μόνο στην επετειακή Record Store Day, τα live που ο Σωτήρης Δεμπόνος και η Farwest Mandolinistic Orchestra θα παρουσιάσουν το άλμπουμ Blue Nevus ξεκινούν από αυτά.

Το Blue Nevus κυκλοφόρησε στην εκπνοή του 2013. Στην καινούργια αυτή δισκογραφική δουλειά του Σωτήρη Δεμπόνου, η "Farwest Mandolinistic Orchestra" μαζί με τον συμπαραγωγό του Μανώλη Αγγελάκη (slide ηλ. Κιθάρα) αφηγούνται 11 μικρές οργανικές ιστορίες και συνδυάζουν με λυρισμό και χιούμορ δύο από τις μεγάλες του αγάπες:

Τα Blues με την Παθολογική Ανατομική...δηλαδή τις βιοψίες...

Το Blue Nevus (Κυανούς Σπίλος επιστημονικά, μπλε ελιά επί το λαϊκότερον) είναι ένα (καλόηθες) μικρό σημάδι στο δέρμα. Δείχνει σαν να έχει μπλε ή μαυρο-μπλε χρώμα και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του φωτός που αντανακλά η μελανίνη που βρίσκεται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα. Η φωτογραφία του εξώφυλλου του βινυλίου απεικονίζει τον ιστό ενός Blue Nevus, όπως αυτός φαίνεται στο μικροσκόπιο.

Πολλοί από εμάς έχουμε κάπου στο δέρμα έναν Blue Nevus. Μπορείτε να τον αποκτήσετε και σε βινύλιο και ευτυχώς δεν θα χρειαστείτε μικροσκόπιο για να απολαύσετε αυτό το άλμπουμ.

Ένα πικ-απ αρκεί για να "χαθείτε" μέσα στον ιστό...

Το Blue Nevus κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου από την Puzzlemusik και δεν θα κυκλοφορήσει σε cd. Σε κάθε αντίτυπο αντιστοιχεί και ένας κωδικός έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κατεβάσει το άλμπουμ συν ένα bonus track σε ψηφιακή μορφή (wav) από το site του Σωτήρη Δεμπόνου www.debonos.gr

Το άλμπουμ παρουσιάζεται για πρώτη φορά live.

Tην Farwest Mandolinistic Orchestra για το συγκεκριμένο project αποτελούν οι
Σωτήρης Δεμπόνος: Ηλεκτρικό μαντολινοκίθαρο, live looping
Στάθης Ιωάννου: Ηλεκτρική κιθάρα, live electronics.

Τα δισκοπωλεία που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτότυπο, εναλλακτικό μουσικό live project είναι τα εξής:

Παρασκευή 17/1/2014 Vinyl Microstore (Διδότου 34 Αθήνα). Στις 8 το βράδυ
www.vinylmicrostore.gr

Σάββατο 25/1/2014 Music Works (Πετρούπολη Αγίας Λαύρας 74). Στις 9.30 το βράδυ.
www.musicworksrecords.blogspot.gr

Κυριακή 2/2/2014 Imantas (Σαρρή 46 Θησείο). Στη 1 το μεσημέρι.
www.imantas.org

Δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα μαζί σας. Απλώς "ευήκοα ώτα".