"A week under the music of the spirit of Tom Waits" για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα

"A week under the music of the spirit of Tom Waits" O Bill Hunchback, ο Μελέτης Μοίρας, το Between Bars (κάθε Δευτέρα 12.00-14.00 στο ραδιόφωνο του Πορτοκαλί- www.portokaliradio.gr) και το La Soiree De Votanique (Καστοριάς 37 Βοτανικός), διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά (!) το ‘’A week under the music of the spirit of Tom Waits’’.

Το αφιέρωμα θα λάβει χώρα στο La Soiree De Votanique Από 06 Ιουνίου έως 12 Ιουνίου, με live, dj sets και εκθέσεις φωτογραφίας, όλα επηρεασμένα ή μέσα στο πνεύμα και την κουλτούρα του Tom Waits και όπως κάθε χρόνο με γνώση του ιδίου και της εταιρείας «Anti recs» στην οποία ηχογραφεί.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το εξής :

Δευτέρα 06 Ιουνίου:

Live: Opera Chaotique
Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο μουσικών αλχημιστών που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman (κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα) στα φωνητικά και το πιάνο και τον Voodoo Drummer (κατά κοσμον Χρήστο Κουτσογιάννη) στα ντραμς και τα πάσης φύσεως κρουστά και θεωρούμε πως ο Tom Waits θα τους επέλεγε χωρίς δεύτερη κουβέντα για την ομάδα του ή ακόμα περισσότερο για κολλητούς του φίλους.

dj set: Bill Hunchback
με βινύλια, σπάνια, ακυκλοφόρητα και ειδικώς μελετημένα, του ίδιου του Tom Waits, αλλά και αυτών που τον επηρέασαν ή επηρεάστηκαν από τη μουσική του.

Εγκαίνια διπλής έκθεσης φωτογραφίας από την ομάδα « Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.

Τρίτη 07 Ιουνίου:

Live: «Night of the Beat»
μουσική και ποίηση των Beatniks Στη βραδιά θα συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μπασιάκος , Γιάννης Ζελιαναίος, Μαριλένα Μπεκρή, Λάμπρος Παπαλέξης, Bill Hunchback κ.α.

dj set : Nick "BLUES Pariah" Carellos
η θρυλική μορφή του Blues bar των αμπελοκήπων με βινύλια και τεράστια γνώση.

διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα « Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά

Τετάρτη 08 Ιουνίου:

Live: Kosta-A-Monk
ο τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας των Distortion Tamers, στον πρώτο προσωπικό του δίσκο με δικές του συνθέσεις σε ένα εντελώς διαφορετικό ήχο και με ομολογούμενη την αγάπη του για τον Tom Waits.

dj set: Meletis Miras
φανατικός ακροατής και παίκτης των δίσκων του Waits, μια κινητή μουσική βιβλιοθήκη, θα μας οδηγήσει στην ανάγκη να βγούμε στο δρόμο για το μεγάλο ταξίδι από μπαρ σε μπαρ

διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα «Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.

Πέμπτη 09 Ιουνίου:

Live: Panu Trio
το τρίο που δημιουργήθηκε για το ίδιο αφιέρωμα πριν 2 χρόνια , επιστρέφει, με δικές του συνθέσεις και σίγουρα κάποιες του Tom Waits

dj set: Bill Hunchback
με το είδος μουσικής που κυμαίνεται από την σκοτεινή Τζαζ ως το art punk πάντοτε με βινύλια

διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα «Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.

Παρασκευή 10 Ιουνίου:

Live: O Λάμπρος Παπαλέξης & οι Χτισμένες των Θεμελίων
πλήρως εναρμονισμένοι με την Γουεητσική ατμόσφαιρα και με τον καταπληκτικό καινούριο δίσκο τους «Δηλητήριο Ποτισμένο από αγάπη» αναμένεται να μας οδηγήσουν σε παρόμοιους φαντασιακούς τόπους με αυτούς που μας οδηγεί η μουσική του Γουεητς.

dj set: Soundholic
πέρσι μας κατέπληξε με το τρόπο που συνδύασε, μουσικούς που έχουν επηρεαστεί, και αυτούς που επηρεάστηκε ο Tom Waits. Είμαστε σίγουροι πως φέτος θα μας οδηγήσει ένα επίπεδο πιο πάνω.

έκθεσης διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα «Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.

Σάββατο 11 Ιουνίου:

Grand Waits Party

διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα «Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.

Κυριακή 12 Ιουνίου:

Live: Karbon Whyte
Το απόλυτο Τομγουετσικό γκρουπ στο κλείσιμο του αφιερώματος.

dj set: Bill Hunchback
με τους ροκενρολικούς ύμνους εκείνους που θα αποχαιρετίσουν το φετινό φεστιβάλ πάντοτε με βινύλια.

διπλή έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα «Studio Μελενίκου 31» και τον φωτογράφο Σπύρο Θωμά.