Αιθέρας λάιβ παρουσίαση
H σύλληψη του αιθέρα, άπιαστη, όσο και η μουσική... Του Κώστα Καρδερίνη
Αιθέρας λέγεται και είναι η πέμπτη παρουσίαση / μουσικό άλμπουμ, από μια σειρά επτά τέτοιων παρουσιάσεων που αντιστοιχούν στα Κέντρα Δύναμης της Ύπαρξής μας [τα 7 τσάκρας]. Είναι το Πέμπτο Στοιχείο χωροχρόνου, σπανιότητας, αγνότητας, διαστήματος, μοναχικότητας, μυστήριου... λέει το εισαγωγικό σημείωμα. Τα επτά στοιχεία είναι κατά σειρά παρουσίασης: Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας, Νους, Πνεύμα.
Ο χώρος της παράστασης, το Vitruvian Thing, είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένος από τον Dani Joss, με καταπληκτική [ήπια και αθόρυβη] οπτικοακουστική απόδοση και κάθε ζωντανή εμφάνιση εκεί είναι μοναδική. Ο Χάρης Έλεκτρον επενδυμένος στην τελετουργική του στολή, ξυπόλυτος, ξεκίνησε την τελετή [επανα]μύησής μας στον κόσμο της ύπαρξης σε προσήκοντα [χωρο]χρόνο.
Η όλη του περσόνα μου έδωσε την αίσθηση ενός έκπτωτου αγγέλου του ηχοβολιστικού ηλεκτρονικού ρομαντισμού. Η μουσική του είναι απλά η έκφραση αυτών που νιώθει να τον πλημμυρίζουν [έτσι μου φάνηκε]. Είναι αντίδοτο και ελιξίριο ισορροπίας με όσα ανισόρροπα [ενδεχομένως] βιώνουμε γύρω και μέσα μας. Η μπελ επόκ αυτού του μουσικοκινητικού ιδιώματος ζωντάνεψε ξανά εμπρός μας για μια μοναδική μυσταγωγική εμπειρία. Συνθετητές, κιθάρα και ψηφιακές λούπες συντέθηκαν και συνασπίστηκαν με τον Χάρη Έλεκτρον που ξέρουμε κι αγαπάμε.
Συνοδοιπόροι και αρωγοί του σε αυτό το σύντομο αλλά ευχάριστο υπεργαλαξιακό ταξίδι, η χορεύτρια Somewhere Litsa και η αοιδός Αλίκη Δουρμάζερ. Οι δορυφορικές χορευτικές περιστροφές εν είδει τελετουργικής προσευχής της δερβίσισσας Litsa αλλά και τα αστεράτα λαμπάκια που την συνόδευσαν στο δεύτερο μέρος, μας μετέδωσαν ξεκάθαρα τον ρυθμό του ταξιδιού του φωτός της ύπαρξης μέσα στο σκοτάδι της απεραντοσύνης. Η δε Αλίκη μας ξενάγησε φωνητικά στη χρονοχώρα των θαυμάτων της και έδεσε αρμονικά με την απόκοσμη φωνή του Χάρη όποτε αυτό υπηρετούσε την αφήγηση.