Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ

Μάνος Μυλωνάκης live

Transcendance | 02/05/2025

Μουσικές συνθέσεις σε δοκιμασία χωρίς υποστήριξη εικόνας και δράσης. Του Κώστα Καρδερίνη

Χώρος ντυμένος στα λευκά, με τον τοίχο-καθρέφτη στα δεξιά του κοινού. Οι δυο τους στα μαύρα, Μάνος Μυλωνάκης και Θοδωρής Παπαδημητρίου. Δυο πιάνα, κοντό και πιο μακρύ, αρμόνιο, αρμόνικα, θερεμίνη, παιδικό ξυλόφωνο, ψηφιακό ταπ-μασίν, χειροπεταλιές... στα δεξιά μας ο Θοδωρής με το τσέλο του κι ένα κοντραμπάσο ως ντεκόρ. Το ρεπερτόριο προδιαγεγραμμένο και τυπωμένο: μουσικές από την Αντιγόνη που ανέβηκε στην Νότια Κορέα, από τον τσεχοφικό Γλάρο που ταξίδεψε από την Ρουμανία στη χώρα μας, από το Τσυκλόν του Τριαρίδη που ξαναηχογραφήθηκε και επανακυκλοφορεί φρέσκο και από το Σόλφαρ, καρπό του πρώτου ταξιδιού του Μυλωνάκη στην Ισλανδία.

Δεν θυμάμαι πόσον καιρό έχει να κάνει λάιβ στην Θεσσαλονίκη ο Μυλωνάκης. Κάθε ζωντανή εμφάνιση του Μάνου είναι γιορτή μουσική, είναι συναισθήματα και αισθήσεις που δονούν τον αγέρα, παλμοί ευφροσύνης και κύματα ευδαιμονίας. Νότες που ταξιδεύουν σε κλίμακες σύγχρονης κλασικής μουσικής, στοιχεία πειραματισμού και μινιμαλισμού, συγχορδίες που ενίοτε μπλέκουν σε ψηφιακά ηχοτοπία, αλλά δραπετεύουν και βγαίνουν στο φως. Εικόνες και ταξίδια του μυαλού που αυτονομούνται από τις θεατρικές και τις κινηματογραφικές συντεταγμένες στις οποίες αρχικά ήταν ταγμένες οι μουσικές αυτές συνθέσεις.

Μπορεί  να μη συμβαίνουν συχνά τέτοιες μουσικές απο/δράσεις, μπορεί να μην συνοδεύονται από συμφωνική ορχήστρα εγχόρδων, μπορεί να συμβιώνουν ταπεινά σε ένα λευκό δωμάτιο με ευπρεπή ακουστική, διατηρούν όμως την αξιοπρέπεια και κάτι από το μεγαλείο του συνθέτη που συνδυάζεται εξαιρετικά με τη χημεία δύο αξιόλογων μουσικών ερμηνευτών. Παρόλο που το κοινό δεν τήρησε αρκούντως τους άτυπους κανόνες κοινής ησυχίας, η προσφορά των μουσικών υπήρξε γενναιόδωρη και ανατατική. Και τα χειροκροτήματα ήσαν παρατεταμένα.

05/05/2025
Κώστας Γ. Καρδερίνης

RELATED

Κάτι καλό να ακούσω; Μάρτιος 2026

ΣΤΗΛΗ
ΟΛΑ ΤΑ RELATED

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σινέ-MiC Όργουελ: 2+2=5, του Raoul Peck

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Μαρία Λούβαρη/Χρήστος Τζιώκος Τα χαϊκού του ύπνου

ΒΙΒΛΙΟ

Δημήτρης Κολιοδήμος 100 χρόνια ξένος κινηματογράφος στην Ελλάδα

ΒΙΒΛΙΟ

Θόδωρος "Μπερλινάς" Παπαδόπουλος [1953-2026]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σινέ-MiC Μπιτσκόμπερ, του Αριστοτέλη Μαραγκού

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

How did I find myself here?

The Dream Syndicate How did I find myself here?

ΔΙΣΚΟΣ
10 favourite rock posters

10 favourite rock posters

ΘΕΜΑ
Raoul Sinier Late Statues

Raoul Sinier Late Statues

ΔΙΣΚΟΣ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia