Break on through to the other live
Η αφίσα λέει {semi-acoustic}, το εισιτήριο γράφει (acoustic) live. Πουθενά δεν αναφέρεται το support γκρουπ, οι 80ς ρόκερς Broken Seals αν μου τόπανε καλά. Έκπληξη θα μου πείτε. Τέλος πάντων, εγώ θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. Ο κόσμος ήταν λίγος. Το εισιτήριο της φίλης μου ήταν το Νο 0088 και να σκεφτείτε ότι πήγαμε μετά τις 10 και 20. Ότι τελειώνανε οι Seals. Οι Zita βγήκανε αριστοκρατικά, μετά τις 11 και... Έτσι τηρήθηκε και το 9.30 της αφίσας και η παράδοση που θέλει να αργούν αρκετά οι βασικοί καλλιτέχνες, ώστε να προλαβαίνουν και οι πλέον αργοπορημένοι.
Οι πέντε παράξενοι τύποι ξεκίνησαν με δυο ακουστικά κομμάτια από το ένδοξο παρελθόν, προκαλώντας και την συμμετοχή του κοινού που ανταποκρίθηκε με ρυθμικά παλαμάκια κι άναρθρες κραυγές. Η μαγεία άρχισε να λειτουργεί. Κατόπιν μπήκε στη μουσική τους ο ηλεκτρισμός και μας μετέδωσε κύματα ευφορίας. Ο υιός Μπάκλεη καμάρωνε από ψηλά. Οι εναλλαγές ακουστικού-ηλεκτρικού ήταν πάμπολλες και συχνά μέσα στο ίδιο τραγούδι. Οι φανταστικοί αυτοσχέδιοι μηχανισμοί τους δούλεψαν σε κάθε μουσική τους κομπίνα.
Δεν ξέρω πόσο δόκιμοι είναι οι όροι αβάντ-ποπ, κιθαριστικό βαριετέ ή αυτό-διασκευαστική παραλλαγή. Σίγουρο είναι πάντως ότι αδυνατούν να περιγράψουν το σκηνικό τους παραλήρημα και το εκστατικό πανδαιμόνιο του φανατικού κοινού. Χιούμορ, σάτιρα, ερωτικές διαθέσεις, φανκ, φιούζιον, ποπ και ροκ, σόουλ του σόουλ, κουλ τζαζ, όνειρα και ντίσκο πλανήτες, ανακατεύτηκαν με τη μαστοριά και την έμπνευση του δρυίδη σε μια τεράστια πολιτισμική μαρμίτα. Κι εμείς είχαμε πέσει μέσα!!!
...τα-υλικά-της-συνταγής...
TV song [Everyday I Wear A Greasy Black Feather On My Hat, 1995]
The middlewave [των dEUS {My Sister = My Clock}; ή μήπως το Bombo με δανεικούς στίχους; 1995]
Song for a dead singer [για τον Jeff Buckley ρε γαμώτο, I Paint Pictures On A Wedding Dress, 1998]
Another day full of dread [του Bonnie 'Prince' Billy; (λέγε με και Will Oldham)]
My heart belongs to someone else (I wish it was mine) [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
...;...;...;
She = like meeting Jesus [I Paint Pictures On A Wedding Dress, 1998]
Hello Melinda [;;;]
A big black TV cat [A Beatband: Jintro travels the word in a skirt - 5 songs of wrath, 1993]
Love = heavy brick [Everyday I Wear A Greasy Black Feather On My Hat, 1995]
JosieWitchGirl [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
Hot, hotter, hottest [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
Fun for three [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
People are like slamming doors [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
The BananaQueen [Life = A Sexy Sanctuary, 2001]
The French trombone [I Paint Pictures On A Wedding Dress, 1998]
...κι-άλλο-κι-άλλο...
Moondog [Everyday I Wear A Greasy Black Feather On My Hat, 1995]
My bond with you and your planet: Disco! [I Paint Pictures On A Wedding Dress, 1998]
Jacky [του Jacques Brel, Live, 1997]
Ζήτα και δες
Ζήτα μια σελίδα Swoon
Ζήτα άλλη μια Swoon σελίδα



