Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Black gives way to blue
Alice in Chains

Black gives way to blue

Virgin, 2009
Φτιάξε όνομα κι άστο κι αν πεινάσεις πιάστο. Πλησιάστε το με χαμηλές προσδοκίες και μπορεί και να ενθουσιαστείτε. Του Χρήστου Αναγνώστου

Είναι περίεργο να βλέπεις ένα φάντασμα, πόσο μάλλον να το ακούς να τραγουδά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον τελευταίο δίσκο των Alice in Chains που 14 χρόνια μετά επιστρέφουν στο προσκήνιο με νέο τραγουδιστή, κάνουν περιοδεία κλπ. Σα να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν από τότε που το θλιμμένο junkie έβγαζε τα σωθικά της εξάρτησης του στο μικρόφωνο. Το θέμα είναι ότι όσο και αν προσπαθούν οι σαραντάρηδες πλέον AIC δεν σε πείθουν εύκολα ότι αυτό που ακούς είναι τόσο original. Σίγουρα ταΐζει το χτικιό της λήθης στους μεγαλύτερους και την πώρωση των νεότερων που πρόσφατα ανακάλυψαν το grunge αλλά δεν παύει να είναι πιο αδύναμος δίσκος και από το Sap. Δεν έχει τα προβλήματα του τελευταίου δίσκου των Pearl Jam αλλά δεν μας πάει και παραπέρα. Ακούστε τον πάντως γιατί και καλός στο σύνολο του είναι και ευχάριστα κομμάτια έχει στο στυλ του σχήματος. Αν το έβγαζε μια οποιαδήποτε μπάντα (ή έστω η ίδια με άλλο όνομα) θα της βγάζανε το καπέλο αλλά όταν κατουράς εκεί που θα φας δεν λέει. Γερά κομμάτια τα "All Secrets Known", "Check My Brain" και "Take Her Out" - σκληρά δυστυχώς δεν έχει το μαγαζί μόνο mellow!

Αυτή η πίκρα που σου αφήνει η πρώτη ακρόαση είναι όμως που ταΐζει τη φωτιά και από κει οι "Last of My Kind" AIC μας επιτίθενται για μία ακόμη φορά. Ο δίσκος λοιπόν βγάζει ρίζες και τα κομμάτια είναι σαν το κισσό που τυλίγεται γύρω σου. Οι κιθάρες παραμένουν γοητευτικά σαγηνευτικές και τα φωνητικά δεν σε ξενίζουν πλέον τόσο. Το όλο ροκ πόνημα φαντάζει δυνατό μέσα στην pop λαοθάλασσα που κολυμπάει δυστυχώς όχι όμως και ανεπηρέαστο. Αν δεν είσαι φαν ίσως το χαρακτηρίσεις και μονότονο. Από την άλλη ο Cantrell άνετα μας ξεκαθαρίζει ότι ξέρει να γράφει μουσική και όταν από έναν δίσκο που λογικά δεν περιμένεις τίποτα βγαίνει κάτι και είναι και καλό, δεν σε παίρνει να παραπονιέσαι. Σίγουρα αυτά τα κομμάτια θα σταθούν αντάξια δίπλα στα παλιά τους στα live, δεν ξέρω όμως κατά πόσο τα παλιά αντέξουν από μόνα τους την ποίηση χωρίς τον βασικό εκτελεστή τους. Όπως και να'χει πάντως ο δίσκος όντως είναι αξιέπαινος γιατί σπάνια ένα reunion spinoff είναι τόσο δομημένο και ένα γκρουπ μετά από τόσα χρόνια απραξίας βγάζει έτσι δεμένο ήχο. Black Gives Way to Blue λοιπόν αρκεί αυτό να μην εξελιχθεί σε τιρκουάζ.

myspace

Ένα fund για τον Layne Staley

Dirt, μια tribute band για τους Alice in Chains (μήπως ακούγονται καλύτερα?)

7,5
21/10/2009
Χρήστος Αναγνώστου

RELATED

Litanie De Grunge…

LIVE REVIEW

Alice in Chains Στις 20 Μαρτίου η κηδεία του Mike Starr

ΕΙΔΗΣΗ

Alice in Chains Live

ΔΙΣΚΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ RELATED

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Smoulder/Darklon Αποστολή στην Hyperborea

LIVE REVIEW

The Smashing Pumpkins Aghori Mhori Mei

ΔΙΣΚΟΣ

Ο Bruce Dickinson στη Στοκχόλμη

LIVE REVIEW

Up the Hammers XVIII 3 days of mayhem and debauchery

LIVE REVIEW

Bruce Dickinson The Mandrake Project

ΔΙΣΚΟΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

The Chameleons

The Chameleons

MIXTAPE
Piano Magic

Piano Magic Νοσταλγοί αυτών που δε ζήσαμε

ΘΕΜΑ

Κάτι καλό να ακούσω; Οκτώβριος 2020

ΣΤΗΛΗ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia