Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Committed ost
Calexico

Committed (soundtrack)

Chapter III, 2000

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπιστεί ένα soundtrack. Ο πρώτος είναι σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταινίας, και να κριθεί ανάλογα με τη λειτουργικότητά του μέσα σ' αυτήν. Και ο δεύτερος, σαν ένα μουσικό έργο, ένα album, ανεξάρτητα από ο,τιδήποτε παρελκόμενο. Αναγκαστικά, με το Committed θα ακολουθήσουμε το δεύτερο δρόμο, μια που η ταινία δεν έχει παιχτεί ακόμη εδώ, και, όπως με πληροφορεί ο δαιμόνιος κινηματογραφικός ρεπόρτερ Καρδερίνης (τα σέβη μου!) ούτε πρόκειται, μια που είναι ταινία από αυτές που παράγουν σωρηδόν τα στούντιο της Αμερικής για εσωτερική κατανάλωση, κοινώς της σειράς.
Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια δισκογραφική παρεκτροπή των Calexico, οι οποίοι έχουν πολλούς θαυμαστές στους alternative κύκλους της χώρας μας και έχουν απασχολήσει αρκετά τον ειδικό τύπο. Ας κάνω ένα δεύτερο πρόλογο.
Από τις αρχές των '90ς ζούμε στον αστερισμό του στυλ. Η αξία του σε σχέση με το περιεχόμενο ενός έργου έχει αναβαθμιστεί τόσο, ώστε πολλές φορές να αποτελεί σημείο αναφοράς. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, οι Calexico έχουν θέση, γιατί, όσο και να μην έχουν και τίποτα σημαντικό ή διαφορετικό να μας πουν, έχουν προσωπικό στυλ που τους διαφοροποιεί. Με την ίδια λογική λοιπόν που σπάνε τα ταμεία τα remakes των παλιών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που μας σερβίρει το Hollywood, έχουν επιτυχία και οι Calexico, που δεν είναι παρά ένα remake της σκηνής της ερήμου των '80ς.
To συγκεκριμένο album αποτελείται από δεκαεφτά ατμοσφαιρικά instrumental κομμάτια στο γνωστό ύφος που τους έκανε πετυχημένους. Δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο, πράγμα λογικό, μια που άλλα φαντάζομαι ότι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνή της ταινίας που συνοδεύουν, άλλα αναδεικνύουν τη δράση και άλλα απλά συνοδεύουν, όπως συμβαίνει με κάθε soundtrack. Tα καλά ανάμεσά τους είναι όμορφα και διασκεδαστικά, αλλά και τα υπόλοιπα στέκονται αξιοπρεπώς. Εκτός από αυτά, έχει και εφτά παλιά κομμάτια, τα περισσότερα country, που είτε τα έχουμε όλοι σε συλλογές είτε δεν ενδιαφέρουν κανέναν.
Μόνο για τους μανιακούς των soundtracks και τους άρρωστους fans των Calexico.

6
15/08/2000
Δημήτρης Κάζης

RELATED

Calexico

MIXTAPE

Calexico 22 διασκευές

ΘΕΜΑ

Calexico Algiers

ΔΙΣΚΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ RELATED

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ayyuka Από την Ιστανμπούλ στη Θεσσαλονίκη

LIVE REVIEW

Πώς απέκτησα το αγαπημένο μου μπλουζάκι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Serial-MiC O Καθηγητής, του Giuseppe Tornatore

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Μην παίζεις ζάρια αν θέλεις δωδεκάρια

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Maurice El Médioni

ΘΕΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Ρεύμα 102

Scene but not Herd #1 Ρεύμα 102

ΣΤΗΛΗ
Κάτι καλό να ακούσω;

Δεκέμβριος 2016 Κάτι καλό να ακούσω;

ΘΕΜΑ

Το MiC στις Νύχτες Πρεμιέρας Industrial Accident: The story of Wax Trax! Records

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia