Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Somersault
Decoder Ring

Somersault

Bella Union, 2005

Μιλάμε για τη μουσική που ντύνει την ομώνυμη αυστραλέζικη ταινία της Cate Shortland. Αν κρίνω από τον τίτλο της [Πλήρης μεταστροφή] και το καυτό απόσπασμα διαλόγων που άκουσα στα μέσα περίπου του σάουντρακ [you're hot], μπορώ να εικάσω ότι πρόκειται για άλλη μια υπόθεση υφέρπουσας ή λανθάνουσας γυναικείας ομοφυλοφιλίας, που τόσο πολύ ευδοκιμεί στη μακρινή αυτή ήπειρο, δεδομένων και των πατροπαράδοτων [στην κυριολεξία] βιασμών που έχουν υποστεί ουκ ολίγες νεαρές από τους μπαμπάδες τους. Ολ' αυτά, βέβαια, τα έχουμε δει σε ταινίες, έτσι για να μη παρεξηγιόμαστε.

Τώρα όσον αφορά το μέλος αυτής της ταινίας δεν νομίζω ότι χωράνε τρομερά σχόλια. Οι decoder ring έχουν κάνει μια μάλλον συμβατική δουλειά που ακούγεται πολύ ευχάριστα ως εύπεπτο μουσικό χαλί οποιαδήποτε ώρα και μέρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Χώρια που μπορεί να σας επισκεφθεί ο Μορφέας ενώ ακούτε.

Τα γλυκόπιοτα φωνητικά της Lenka είναι εμφανώς επηρεασμένα από την πολύπαθη πλέον Bjork. Το κομμάτι "Music box" θυμίζει έντονα Aphex Twin κι αλλού διακρίνουμε περάσματα από Comelade ή τα κουλ τζαζ μοτίβα απ' τα 70'ς που τόσο πολύ της μόδας έχουν γίνει και πάλι. Κι όλα αυτά επιστρωμένα με μια καραμελωμένη πατίνα που τα κάνει ακόμη πιο εύληπτα. Τίποτε το ανατρεπτικόν, τίποτε που να ξαφνιάζει ευχάριστα ή έστω να ξεστρατίζει από τα πεπατημένα.

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως μια μέτρια δουλειά που μιμείται και αντιγράφει είναι χειρότερη από μια κακή δουλειά που ψάχνεται. Είναι όμως κι άλλοι που ακούνε όλη μέρα ένα ραδιοσταθμό πολύ δημοφιλή και πιασάρικο κι όταν τους πέσει στα χέρια κάτι 'διαφορετικό' εκστασιάζονται. Το παρόν πόνημα μάλλον αφορά τους τελευταίους.

decoderring.com.au

4
30/05/2005
Κώστας Γ. Καρδερίνης

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σινέ-MiC Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού, του Κωστή Χαραμουντάνη

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Το ποτάμι, του Χάρη Ραφτογιάννη

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Η ταξιδιώτισσα, του Hong Sang-soo

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2024, κινηματογραφικό αλμανάκ από την Π.Ε.Κ.Κ.

ΕΙΔΗΣΗ

Σινέ-MiC Το αγαπημένο μου γλυκό, των Maryam Moghadam & Behtash Sanaeeha

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Μία μπαλάντα για τον Μπάμπη Αργυρίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Συναυλιακός τουρισμός 2023. Πάρτ του.

LIVE REVIEW

Βαριέεεεεμαιιιιι Μια μουσική (και όχι μόνο) προσέγγιση στην ανία

ΘΕΜΑ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia