Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Sweet sour sharp and soft
Grix

Sweet, sour, sharp & soft

Jazzwerkstatt, 2009
Ένας δίσκος με δώδεκα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά (όχι πάνω του, αλλά) μέσα του. Του Χρήστου Δουκάκη

Πόσες φορές σας έχει κάτσει το φαγητό στο στομάχι τον τελευταίο καιρό; Αν δεν θυμάστε, τότε ή έχετε γερό στομάχι, ή δεν δοκιμάζετε διαφορετικά-ές πιάτα/ γεύσεις. Πάντως για όσους επιθυμούν, οι Grix (ναι, είναι Έλληνες!) μπορεί να ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές σας ανησυχίες, αφού στο παρθενικό τους άλμπουμ Sweet, Sour, Sharp & Soft αναλαμβάνουν την "κουζίνα". Ο αρχιμάγειρας δεν είναι άλλος από τον Φλώρο Φλωρίδη (άλτο σαξόφωνο, μπάσο κλαρινέτο, κοντραμπάσο κλαρινέτο), ενδεχομένως το πιο ανήσυχο jazz πνεύμα εντός πεδιάς (τουλάχιστον όσον αφορά τον αυτοσχεδιασμό), ενώ σε άξιους συμπαραστάτες αναδεικνύονται οι κάτοικοι πλέον Βερολίνου, Αντώνης Ανισεγκός (πιάνο) και Γιώργος Δημητριάδης (drums).

Το μενού περιλαμβάνει δώδεκα παραδοσιακά πιάτα, μάλλον άγνωστα στους αμύητους. Σερβίρονται δίχως γαρνιρίσματα ή προσμίξεις, σαν την απόλυτη -σχεδόν ωμή- έκφραση αυτοσχεδιασμού. Στα Λαβάσια λόγου χάρη οι τρεις μουσικοί σχεδόν επιτίθενται στα όργανά τους, φθάνοντάς τα στα όριά τους σ' ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα για να κατεβάσουν ταχύτητα στο αμέσως επόμενο Ψειρούκ, στο οποίο κινούνται σε ελλειπτικές, μοναχικές free jazz διαδρομές. Στον γιοφκά ο Ανισεγκός ασχολείται πιότερο με τις χορδές του πιάνου, παρά με τα πλήκτρα, ενώ η τελετουργία βρώσης του Μελεκουνίου (ροδίτικο γλυκό από σουσάμι, μέλι, αμύγδαλα και μπαχαρικά) αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις στην 5λεπτη νωχελική σύνθεση.

Δυστυχώς, ο "Εφιάλτης στην Κουζίνα" είναι αναπόφευκτος, γιατί ενώ το τρίο διαθέτει όλα τα υλικά για τα πιάτα του (κυρίως μπόλικο ταλέντο), επιλέγει την παράτολμη οδό. Βάζει τα πάντα στο blender, δεν ανακατεύει επαρκώς και δεν δοκιμάζει το 'πιάτο'.

Κλείνοντας, το βασικό του μειονέκτημα, ενώ υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές πλην ακατέργαστες ιδέες, είναι ότι ο αυτοσχεδιασμός από ένα σημείο και έπειτα καταντά αυτοσκοπός και στην ουσία απομακρύνει τον μέσο ακροατή.

Πείνασα.. Ή μάλλον, θ' αρχίσω δίαιτα.

myspace

6,5
16/02/2010
Χρήστος Δουκάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

RUDU Fest Πέντε ερωτήσεις στους Usurum, στον Σταύρο Τσαντέ και στον Κωστή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Terry Bickers & The Inner Spiral Live στην Lexington του Λονδίνου

LIVE REVIEW

Καλλιόπη Μητροπούλου 10 κομμάτια για διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις

BE MY GUEST

Black Flag: Το κουίζ

ΘΕΜΑ

38ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Αίγιο/13-15 Ιουνίου)

ΕΙΔΗΣΗ

RECOMMENDED

Keiji Haino / Merzbow / Balasz Pandi Become the discovered, not the discoverer

ΔΙΣΚΟΣ

Spex: Τι μένει όταν κλείνει ένα περιοδικό;

ΘΕΜΑ

Take a ride with …Ride

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia