Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Black Dialogue
The Perceptionists

Black dialogue

Definitive Jux, 2005

H Definitive Jux έχει πολύ καλές κυκλοφορίες τελευταία. Και φυσικά πολύ καλά "μαύρα" πουλέν στον κατάλογό της. Από Cannibal Ox, μέχρι RJD2 και Murs. Έτσι και οι Perceptionists κυκλοφόρησαν το hip hop δίσκο του 2005. Έτσι απλά.

Beats που σπάνε κόκκαλα, στίχοι που έχουν κάτι να πουν με γλώσσα αβίαστη και αληθινή, μηδέν πόζα και ένας τόσο γαμημένα στρωτός ρυθμός που σε κάνει να χαμογελάς. Που βγαίνουν τόσο όμορφοι hip hop δίσκοι ακόμα. Και που δεν πρέπει να ψάξεις στα σκοτεινά σοκάκια του διαδικτύου για να τους ξεσκεπάσεις.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Τρεις από τους πιο underground τύπους του Αμερικάνικου hip hop (Mr. Lif, Akrobatic, DJ Fakts One) με ψιλοσυνεργασίες αναμεταξύ τους στο παρελθόν ("κάνε μου παραγωγή να σου κάνω φωνητικά") έκαναν τρίο ένα βράδι που είχε κρύο και αποφάσισαν το πρωί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γκρεμίσουν μερικά τείχη, να σαμπλάρουν Joy Division, να μιλήσουν για την Αμερική, τον κόσμο μας και τον κόσμο τους, να στήσουν ένα black power δισκάκι που φυσάει και να αποδείξουν ότι το hip hop ουδέποτε έφυγε από το χάρτη της μουσικής, απλά ένα μεγάλο μέρος του την έκανε για αυτόν του εμπορίου. Και τότε έπαψε και να μας αφορά. Επιλογές είναι αυτά.

Και για να τελειώνουμε, ακούγοντας το δισκάκι, θα "το κουνήσετε", θα προβληματιστείτε, θα σας μείνει κάτι από αυτή την παιδική χαρά που υποτίθεται ότι κάνει το hip hop να ξεχωρίζει. Γιατί το hip hop είναι ακριβώς αυτό. Μια παρέα από άτακτα μαύρα μεγάλα παιδιά που παίζουν με πιστόλια. Και κάθονται σε ένα δωμάτιο και ραπάρουν για τον κόσμο όπως τον βλέπουν εκείνοι με τη χαμένη αθωότητα τους (το λένε και κυνισμό) και τον ενθουσιασμό τους. Με μια ακατανίκητη αίσθηση ελευθερίας, που βέβαια είναι έτοιμοι να χάσουν όταν υπογράψουν με τον πρώτο σπόνσορα.

Ακούστε τους Perceptionists ακριβώς γι'αυτόν το λόγο, γιατί έκαναν ένα δίσκο όμορφο και δυνατό, αληθινό και ευχάριστο. Μακριά και από τα λούσα του hiphop stardom και από την underground μιζέρια της άλλης όχθης.

"Yo ho hoes are the popular scum/Some MCs are nice, but the key word's some/Others suffer from suckerdom/Some succumb to a rough rhyme and some powerful drums".

9
14/06/2005
Ηλίας Νικολαίδης

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Tangerine Dream

Η εντεκάδα που δεν μιλάει

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ramones

Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Stars of cctv

Hard-Fi Stars of CCTV

ΔΙΣΚΟΣ
Noahs ark

CocoRosie Noah's ark

ΔΙΣΚΟΣ
Dualizm

Jori Hulkkonen Dualism

ΔΙΣΚΟΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Shabaka & the Ancestors We are sent here by history

ΔΙΣΚΟΣ

50 χρόνια ECM Νέοι ορίζοντες μουσικού πολιτισμού: Απάτητες κορυφές της περιόδου 2010 - 2019

ΘΕΜΑ
Dan Stuart

Dan Stuart Υπήρξα ξενιτεμένος σε όλη μου τη ζωή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
21ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2016 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia