Mπορούμε σχεδόν να φανταστούμε τον Nathan Amundson να συνοδεύει με την φωνή του τον ήρεμο άνεμο που ταξιδεύει σε κάποιο απέριττο χειμωνιάτικο τοπίο όπως το φτερό στο κάτασπρο φόντο του εξωφύλλου, αίσθηση που μεταφέρει με συνέπεια στις ηχογραφήσεις του από το '99 πίσω απ' τ' όνομα Rivulets με την υποστήριξη των φίλων και πρωτεργατών του slowcore Low, ένας ακόμη μοναχικός τραγουδοποιός και τραγουδιστής απ' αυτούς που μοιάζουν να βρίσκονται στον βυθό του ωκεανού, ανεπηρρέαστοι από τα κύματα που ταράζουν την επιφάνεια.
Χαμηλότονος αλλά επίμονος ο τραγουδοποιός από την Minnesota καταφέρνει να κερδίζει την προσοχή χωρίς να την απαιτεί, παραμένοντας κι εδώ στον ίδιο δρόμο με τα προηγούμενα ΕΡ και τις δύο μέχρι τώρα ολοκληρωμένες δουλειές του, τις αιθέριες και εύθραυστες δηλαδή μπαλάντες του απογυμνωμένες συνήθως απ' οτιδήποτε, νυκτωδίες για φωνή και ακουστική κιθάρα όπου η τυχόν συνεισφορά είναι τόσο διακριτική που γίνεται αντιληπτή σχεδόν υποσυνείδητα, όπως το μπουζούκι του Jesse Edwards στα Waited For You και Slight Return.
Ήρεμες και διακριτικές αλλά καθόλου χαλαρές μελωδίες που παραπέμπουν ευθέως στον Will Oldham ή και τον Bill Callahan, όπως η υποδοχή του πολύ καλού 'Waited For You' με την γλυκόπικρη γεύση ("you've got your own ego to feed") όπου σχεδόν η μόνη αισθητή συνοδεία του Amundson είναι οι δακτυλισμοί του στις χορδές, εφέ που καταλήγει να στοιχειώνει το τραγούδι. Κορυφαίο οπωσδήποτε το 'Shadow Of A Ghost' με τον ήχο του ανέμου απ΄ το όργανο να συνοδεύει την εύθραυστη φωνή του ίδιου, ενισχύοντας την αιθέρια αίσθηση που εδώ συγγενεύει με τις ατμόσφαιρες των Sigur Ros.
Ψυχογραφήματα που καθηλώνουν, τα οποία όμως στην -σύντομη- πορεία του ΕΡ καταλήγουν να κουράζουν καθώς γίνονται ολοένα περισσότερο προσωπικά (ακόμη και το ατμοσφαιρικό instrumental 'Slight Return') ώστε ο ακροατής να μένει τελικά αποκλεισμένος καθώς αισθάνεται ότι τα τραγούδια εδώ αφορούν μόνο τον δημιουργό τους, εκτός απ' όσους βέβαια ακουμπήσουν άμεσα οι καταθέσεις του Amundson.