Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Tales from turnpike house
Saint Etienne

Tales from Turnpike House

Sanctuary, 2005

Ανάμεσα στις pop βρετανικές μπάντες που από τα 80s και μετά έχουν χαρακτηριστεί "cult", οι τρεις σπουδαιότερες είναι οι Television Personalities, οι Times και οι Saint Etienne. Οι Saint Etienne θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεπεράσουν τα όρια της cult μπάντας, μια και οι χορευτικές μελωδίες τους άξιζε να έχουν πουλήσει όσο τα εμπορικότερα indie-pop συγκροτήματα.

Ο έβδομος δίσκος τους, το 'Tales From Turnpike House', είναι ένα concept album (και να μην πάει το μυαλό των αρχαιότερων σε δίσκους όπως το 'Tales From Topographic Oceans' των Yes, που έχουμε για πάντα ξεχάσει). Το Turnpike House είναι ένα μπλοκ κατοικιών στο Islington, στο East End του Λονδίνου. Οι Saint Etienne περιγράφουν μια τυπική μέρα, των κατοίκων του, αγγλικές οικογένειες μεσαίας τάξης, από το καλημέρα ('Sun In My Morning') μέχρι το καληνύχτα ('Goodnight').

Ο ρετρό φουτουρισμός των Saint Etienne είναι ακόμη πιο ανοιχτός σε νέους ήχους. Κυριαρχούν το electro-beat και μελαγχολικές μελωδίες επηρεασμένες από την περσινή αναβίωση του Brian Wilson. Οι Saint Etienne ενσωματώνουν ακουστική tropicalia στα 'Sun In My Morning' και 'Side Streets', μέχρι και glam στο 'Last Orders for Gary Stead'. Οι πιο αβίαστες pop στιγμές είναι και οι καλύτερες του δίσκου: Τα ρυθμικά, δροσερά και κεφάτα 'Milk Bottle Symphony' και 'Good Thing' μας επιστρέφουν στον ήχο των πρώτων τους άλμπουμ, με κάπως πιο σύγχρονη παραγωγή, μια ιδέα από την παραγωγή των Royksopp στην περυσινή επιτυχία 'Anniemal' της Annie. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ακαταμάχητο electro-pop 'Stars Above Us'.

Η Sarah Cracknell είναι ως γνωστόν μεγάλη pop ντίβα. Η βελούδινη και συγχρόνως λαμπερή φωνή της φωτίζει τις ενορχηστρώσεις των Pete Wiggs και Bob Stanley. Αν έλειπε και το 'Relocate', ντουέτο της με τον David Essex, όπου τίθεται το θέμα της φυγής στην ύπαιθρο, με την Cracknell που θέλει να πάει να φυτέψει λαχανικά και τον Essex που φοβάται ότι θα του λείψουν οι κολλητοί του, θα ήταν καλύτερα.

Δουλειά των Saint Etienne με τέτοια έμπνευση, ζωντάνια και συνοχή είχα να ακούσω από την εποχή του 'So Tough'.

saintetienne.com

7,5
17/10/2005
Θανάσης Παπαδόπουλος

RELATED

Enter chat / exit review: Καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν 2026 Μέρος Α: Ιούνιος 2026

LIVE REVIEW

Κάτι καλό να ακούσω; Νοέμβριος 2025

ΣΤΗΛΗ

Saint Etienne Home Counties

ΔΙΣΚΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ RELATED

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Περπατώντας με τον Μπάμπη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Amen Dunes - Freedom

Amen Dunes Freedom

ΔΙΣΚΟΣ
Το 2017 και οι συγκινήσεις του

Το 2017 και οι συγκινήσεις του

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Holiday Destination

Nadine Shah Holiday Destination

ΔΙΣΚΟΣ
The Mekons

Η σημερινή λίστα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Nervosas Ardentes

Nervosas Ardentes

ΔΙΣΚΟΣ
Punk Docs

Punk Documentaries part 1

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
Black Sabbath

Black Sabbath Ο Όχλος στο σημείο του Νότιου Σταυρού*

ΘΕΜΑ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia