"Ακούστε τηλεόραση στο ραδιόφωνο". Μοιάζει με σουρεαλιστική διαφήμιση ή με γκιντεμπορικό σύνθημα σε τοίχο των Εξαρχείων. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη που του περισσεύει η εξυπνάδα και η τύχη, όπως αποδεικνύει η τρίτη κυκλοφορία του, το Dear Science. Μέχρι να φτάσουν εδώ όμως, οι TVOTR έβγαλαν πρώτα το... OK Calculator και το Return to the Cookie Mountain, που είτε τα πάρει κανείς σαν μικρές πλακίτσες στους Radiohead και το politically correct Χόλιγουντ, μέσα θα πέσει.
Αυτή τη φορά όμως σημασία έχει ότι οι νεοϋορκέζοι με τις πολλές συμπάθειες και συνεργασίες τα κατάφεραν δεύτερη φορά σερί, ίσως καλύτερα από την προηγούμενη. Η επίκληση στην επιστήμη πετυχαίνει και ο δίσκος είναι σαν ολοκληρωμένη δημοσίευση στο Scientific American, αλλά χωρίς να προκαλεί χασμουρητά στους μη επιστήμονες και αυτούς που τέλος πάντων δεν καταλαβαίνουν την παρομοίωση. Το Dear Science είναι καλό, τόσο ώστε να το αδικεί η κατηγοριοποίηση σε "εναλλακτικό" ή "σκεπτόμενο" ή "radioheadικό" ή "πειραματικό" ροκ.
Πιο εύκολα περιγράφεται σαν ένας ωραίος δίσκος που τον έφτιαξαν στις πιο ανάλαφρες στιγμές τους μουσικοί οι οποίοι είναι πολυσύνθετοι, αλλά δεν έχουν και καμία διάθεση να καταγραφούν ως οι "Βέλτσοι" του rock and roll. Έχει πιθανά χιτάκια όπως το Dancing choose και το Red dress, mainstream μπαλάντες όπως το Love dog, το "Ι was a lover part II" όπως θα μπορούσε να λέγεται το Stork and owl, αλλά και "τσιμπιτά" soul παραδείγματα όπως το Crying.
Από την άλλη, αρκετές φορές στο Dear Science οι TVOTR παίζουν μόνοι τους τις guest εμφανίσεις. Πάνε δηλαδή από τους Radiohead που πρέπει να τους έχουν εικόνισμα πάνω από τον απορροφητήρα του σπιτιού τους, μέχρι και τον Bowie. Τα μέλη των Antibalas εμφανίζονται σύσσωμα και βάζουν ένα πνευστάκι για να γίνει το τελικό αποτέλεσμα πιο funky. Το αντίδοτο στη βαριεστιμάρα που λέγαμε παραπάνω.
Το μόνο πιθανό πρόβλημα που μπορεί να έχουν οι TVOTR από εδώ και πέρα, είναι το σύνδρομο Sergeant Pepper's. Τη ζημιά που έπαθε ο Brian Wilson δηλαδή, αφού το θεϊκό Pet Sounds κυκλοφόρησε μαζί με το ευαγγέλιο των Beatles και φυσικά πέρασε σε δεύτερο πλάνο, για να καταλήξει σήμερα ένα γνήσιο underdog. Αν θεωρηθεί ότι οι Beatles για τους TVOTR, είναι οι Kings of Leon και ότι η σύγχρονη εποχή μπορεί να θεοποιήσει τέτοιου είδους μπάντες και δίσκους, τότε θα πρέπει να είναι το ίδιο καλοί και την επόμενη φορά για να γλυτώσουν το στραπάτσο.