Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Where did the night fall
UNKLE

Where did the night fall

Surrender All, 2010
Πριν πολλά χρόνια, ο James Lavelle επέλεξε με ποιους θα πάει και ποιους θ'αφήσει. Έκανε τη σωστή επιλογή; Του Βασίλη Παυλίδη

Aγαπητέ αναγνώστη, τις τελευταίες μέρες είμαι σκοτισμένος με την παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Unkle. O λόγος είναι ότι θέλω να πω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι, αλλά διστάζω γιατί θα με κατηγορήσουν για προκατάληψη, υστεροβουλία, κακεντρέχεια, ασχετοσύνη και άλλα πολλά.

Δε μασάω όμως. Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη. Δεν τον γουστάρω τον James Lavelle. Πιστεύω ότι "ξεπούλησε" τον ήχο της Mo Wax και των Unkle για χάρη των χρημάτων, της φήμης, της συμμετοχής στο πολυτελές lifestyle της σύγχρονης χορευτικής μουσικής. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν ξέρω αν είναι άνθρωπος άριστος, μέτριος ή κατακάθι. Στο μυαλό μου, όμως, και με αυστηρά μουσικά κριτήρια τον έχω πολύ χαμηλά, παρά το γεγονός ότι την περίοδο 1993-1997 ήταν ήρωάς μου και η εταιρεία του κυκλοφορούσε την καλύτερη μουσική εκείνης της εποχής. Έχω καταλήξει στο ότι το μοναδικό δισκάκι των Unkle που περιέχει εξαιρετική μουσική είναι το πρώτο EP τους "Time Has Come Today", όταν ο Lavelle ήταν ακόμη ντουέτο με τον Tim Goldsworthy. Tο Psyence Fiction ήταν μια άνοστη σούπα, αλλά οι αδυναμίες του κρύφτηκαν πίσω από τις διθυραμβικές κριτικές. Nομίζω ότι οι Unkle κυκλοφόρησαν ένα-δυο πολύ καλά τραγούδια το 1994 και από κει και πέρα άλλαξαν πορεία και έπεσαν στο πηγάδι της εμπορικότητας. Δεν με ενδιαφέρει αν οι συνθέσεις τους είναι καλές και ποιοτικές και γεμάτες εξαιρετικές φωνές. Tο είδος της μουσικής τους είναι αυτό που δεν αντέχω.

Eυχόμουν το Where Did the Night Fall να ήταν γεμάτο πατάτες για να μπορούσα να έριχνα ένα καλό θάψιμο, να το ευχαριστιόμουν, να ξεσπούσα επιτέλους και την ένταση των τελευταίων μηνών. Ωστόσο, ο Lavelle δεν μου έκανε τη χάρη. Για ακόμη μια φορά μάζεψε πολλές καλές φωνές (Gavin Clark, Mark Lanegan, Autolux, Katrina Ford, ELLE J, Joel Cadbury, Sleepy Sun, Black Angels, Big In Japan) και τους έδωσε να τραγουδήσουν μερικές καλές συνθέσεις (The Healing, Follow Me Down, Ever Rest, Natural Selection, Falling Stars). Tο στιλ είναι αυτό το ηλεκτρονικό-ψιλοχορευτικό-τριπ-χοπ-φριστάιλ-απτέμπο-νταουντέμπο με εισαγωγή, κυρίως θέμα και επίλογο, κατάλληλο για μπαρ και πίστες ντίσκο, για χρήση οικιακή, στο αμάξι, στα ακουστικά, την ώρα του τζόκινγκ. Tο άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα ολόκληρο, από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν κουράζει, κρατά το ενδιαφέρον σε ικανοποιητικό επίπεδο και περνά η ώρα όμορφα και ωραία. H πιο ενοχλητική στιγμή του είναι το Another Night Out, διότι η σύνθεση είναι χαμηλού επιπέδου και ο Mark Lanegan θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα προτού δανείσει τη φωνή του.

Aυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, αγαπητέ μουσικόφιλε. Aν θέλεις να διαβάσεις οπωσδήποτε κάτι μεγαλειώδες και συγκινητικό για το Where Did the Night Fall μπορείς να ανατρέξεις στο δελτίο τύπου της εταιρείας ή σε άλλες παρουσιάσεις-κριτικές όπου το αποθεώνουν. Aν αυτό το είδος της μουσικής είναι το αγαπημένο σου, ζητώ συγγνώμη που σε στενοχώρησα.

myspace

7
27/04/2010
Βασίλης Παυλίδης

RELATED

UNKLE War stories

ΔΙΣΚΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ RELATED

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Μουσική ανασκόπηση 2024 ρετρό punk, post punk, new wave, indie και alternative καλλιτεχνών

ΘΕΜΑ

Super Hits ’24 Μουσική ανασκόπηση 2024 ρετρό 'Ποπ & Ροκ' καλλιτεχνών

ΘΕΜΑ

Μουσική ανασκόπηση 2023 ρετρό punk, post punk, new wave, indie και alternative καλλιτεχνών

ΘΕΜΑ

Super Hits ’23 Μουσική ανασκόπηση 2023 ρετρό Ποπ & Ροκ καλλιτεχνών

ΘΕΜΑ

Ανασκόπηση 2022: Ρετρό punk, post punk, new wave, indie και alternative καλλιτεχνών

ΘΕΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Ο Μπάμπης Αργυρίου, ο ονειροποιός μου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Tom Rapp Ένας μαργαρίτης που ρίχτηκε στους χοίρους, αλλά ευτυχώς δε φαγώθηκε

ΘΕΜΑ
Νίκος Σαραντάκος

Νίκος Σαραντάκος Δέκα τραγούδια που μ’ αρέσει να τραγουδάω

BE MY GUEST
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia