Clinamina #2

Μάρτιος - Απρίλιος 2012

Ο Βασίλης Παυλίδης ακούει τις νέες κυκλοφορίες, ταξινομεί, ανακαλύπτει και προτείνει τα καλύτερα άλμπουμ, τραγούδια και διασκευές.

Πλήθος νέων κυκλοφοριών κατέκλυσαν το τελευταίο δίμηνο τις ψηφιακές δισκοθήκες μου. Ανάμεσά τους ανακάλυψα δύο άλμπουμ που ταιριάζουν πολύ στην ιδιοσυγκρασία μου και μερικά ακόμη πολύ ενδιαφέροντα. Ακόμη ψάχνω το φίλτρο που θα μειώσει τα κατεβάσματα, αφού το ποσοστό των αδιάφορων για μένα άλμπουμ παραμένει μεγάλο.

Άλμπουμ

Κορυφαίο άλμπουμ του διμήνου με πάσα αντικειμενικότητα:dictaphone - poems from a rooftopDictaphone - Poems from a Rooftop (Sonic Pieces Rec)
Είναι το τρίτο άλμπουμ τους, έξι χρόνια μετά το δεύτερο τους Vertigo II και δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους M.=addiction, τα οποία έτυχαν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το περιοδικό μας. Ωστόσο, κανένα τους δεν συγκρίνεται σε ποιότητα με το ολόφρεσκο Poems from a Rooftop. Το ντουέτο Oliver Doerell και Roger Doring (ηλεκτρονικά και κλαρινέτο, κατά κύριο λόγο) προσέθεσαν στο παρόν άλμπουμ το βιολί του Alexander Stolze και έφτιαξαν μερικές από τις ομορφότερες αφαιρετικές, μελαγχολικές, ηλεκτροακουστικές, μοντέρνες μελωδίες των τελευταίων ετών. Το άλμπουμ είναι μαγικό από την πρώτη έως την τελευταία νότα. Εκεί που νομίζεις πως ακούς electronica, εκεί δημιουργούν ατμόσφαιρα μουσικής δωματίου. Αρχικά θεώρησα ότι το αριστούργημα του άλμπουμ είναι το Au Botanique, μετά κόλλησα με το The Conversation που ανοίγει, με το Maelbeek που ακολουθεί, για να προσθέσω ακόμη δυο συνθέσεις στα jukebox μου, το Poem from a Rooftop και το A Bout de Souffle. Υποψήφιο για καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς [8,5].

Κορυφαίο άλμπουμ του διμήνου με πάσα υποκειμενικότητα:Wave Pictures - Long Black CarsWave Pictures - Long Black Cars (Moshi Moshi Rec)
Τους ανακάλυψα πέρσι, στο έκτο επίσημο άλμπουμ τους (έχουν κυκλοφορήσεις ακόμη έξι ανεπίσημα!!!), και τους μελέτησα μόλις τώρα, στο έβδομο, με τον τίτλο Long Black Cars. Είχε προηγηθεί στις αρχές του χρόνου το σινγκλάκι Eskimo Kiss, στο οποίο τραγουδάει για πρώτη φορά ο ντράμερ τους και με είχε αρρωστήσει για τα καλά. Έπιασα τον εαυτό μου να πετάγεται στη μέση της νύχτας και να το τραγουδάει. Είναι από αυτά τα κομμάτια που σου κολλάνε με τον τσαμπουκά. Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να μελετήσω προσεχτικά το Long Black Cars. Και έπαθα την πλάκα μου. Το βρετανικό τρίο (David Tattersall, φωνητικά και κιθάρα, Franic Rozycki, μπάσο και Jonny Helm, ντραμς) παίζει αθάνατη indie pop/rock, με δυο τρεις ιδιαιτερότητες που με κάνουν να νομίζω ότι φτιάχτηκαν μόνο για μένα. Πρώτον, ο Tattersall, η ηγετική φυσιογνωμία, δεν φοβάται να σολάρει, σχεδόν σε όλα τα κομμάτια. Απολαυστικά, αυθόρμητα, σχεδόν αφελή, σόλα κιθάρας που παραπέμπουν στις ποπ σκηνές των 60ς και των 80ς. Δεύτερον, οι στίχοι του είναι σοβαροί και μελαγχολικοί και ταυτόχρονα αστείοι και αυτοσαρκαστικοί. Με αυτόν τον τρόπο χτυπάει πολλές ευαίσθητες χορδές μου. Και τρίτον, γράφει τόσο εθιστικά ποπ τραγούδια που αδυνατώ να αντισταθώ να τα τραγουδάω ολημερίς. Τα δύο νέα τραγούδια που με έχουν κυριεύσει είναι το Stay Here & Take Care of the Chickens και το Long Black Cars. Και μόνο που γράφω τους τίτλους τους θέλω να τα βάλω να τα ξανακούσω για χιλιοστή φορά. Ακόμη ένα αγαπημένο, σχεδόν αστείο, είναι το Spaghetti, το οποίο διαβάζω ότι θα είναι το επόμενο σινγκλάκι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να πω περισσότερα, οι Wave Pictures είναι η τελευταία μου προσωπική αδυναμία. Μακάριος όποιος νιώσει το ίδιο με μένα ακούγοντάς τους [8].

Δυο κουβέντες για τα υπόλοιπα "ΜΗ ΠΟΠ-ΡΟΚ" άλμπουμ που μου άρεσανGuillaume de Chassy – SilencesGuillaume de Chassy - Silences
Το Silences στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο πιάνο, στο κλαρινέτο και στο διπλό μπάσο. Κάτι ανάμεσα σε μοντέρνα σύνθεση και μοντέρνα κλασική. Ακούγεται συνολικά ως έργο, αλλά οι δικές μου αδυναμίες είναι το Majeur, το Silences - Part I και το Du Cote De Chez Poulenc - Part II (D'apres Francis Poulenc - Les Chemins De L'amour).

Ben Vida - Esstends-Esstends-Esstends
Αφαιρετικό, ηλεκτρονικό και πολύ πολύ πειραματικό, το Esstends περιλαμβάνει πέντε δύσκολα κομμάτια στα όρια της μοντέρνας σύνθεσης. Τα δύο που προτιμώ είναι το αγωνιώδες Ssseeeeiiiiii και το "μου ξύνει τόσο όμορφα τον εγκέφαλο" Qweek Plus Enner (Outro Too) που ανοίγει το άλμπουμ. Διαβάζω ότι το εξώφυλλο με τους γαληνίτες είναι έργο Ελλήνων δημιουργών...

Chagas, Chagas & Mira - Trio Improvisations
Τρομπόνι, τσέλο, όμποε, φλάουτο, άλτο σαξόφωνο και μια τζούρα μελόντικας. Αυτά είναι τα όργανα πάνω στα οποία στηρίζονται οι τέσσερις συνθέσεις του ακραίου αυτοσχεδιαστικού Trio Improvisations. Μετά από εντατική μελέτη αποφάσισα ότι το Ιmprovisation 3 είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα αυτιά μου.

William Ryan Fritch - A Hound's Heart
Ινστρουμένταλ πειραματική φολκ παιγμένη από κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και μπιχλιμπίδια, όλα στις ελάχιστες δυνατές δόσεις. Η συνταγή είναι απολύτως επιτυχημένη στo Joy in the filth, στo Tooth and claw, στo A heavy confined air και στo Youth delusions. Ωραίο εξώφυλλο.

Erikm - Transfall
Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε στην Room 40, όπως και το Wege του Belfi, μου δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Δεν πρόκειται για ΤΟ αριστούργημα, περιλαμβάνει συνθέσεις από διάφορες περιόδους των τελευταίων ετών και είναι πολύ πειραματικό. Κατά τόπους ο θόρυβος αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως, οι δυο από τις έξι συνθέσεις του είναι εξαιρετικές, το Sossusvlei και το Βatfoxpark. Άλμπουμ με απαιτήσεις.

Tristesse Contemporaine - Tristesse Contemporaine
Αυτό το άλμπουμ είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις των 80ς. Σαφώς new wave, αρκετά σκοτεινό, κατά βάση ηλεκτρονικό, σε σημεία electro, με πολλούς kraut/motorik ρυθμούς και κρύα φωνητικά. Άντε να το τοποθετήσεις σε κατηγορία... Όλα τα κομμάτια είναι μετρονομικά, εθιστικά, απολαυστικά. Τις τελευταίες ημέρες το καλύτερό μου είναι το Hierarchies. Αγαπημένα και το Hell Is Other People (γεια σου θείε Ζαν Πολ) και το I Didn't Know. Πολύ καλό και το εξώφυλλο.BABs - Diving BellsBABs - Diving Bells
Το πιο περίεργο άκουσμα του διμήνου. Η μουσική του Shithouse Drifter φτιάχτηκε από ένα laptop, ένα μπάσο και ένα μπάσο κλαρινέτο. Είναι πιο πολύ πείραμα παρά τζαζ και πιο πολύ θόρυβος παρά αυτοσχεδιασμός. Απίθανη σύνθεση το Κelp forrest embraces, ακολουθεί από κοντά το Α carpet of crabs. Σπουδαίο και το εξώφυλλο.

Melodium - The Island
Τα είπαμε αναλυτικά στην παρουσίαση. Ηλεκτροακουστική μινιμαλιστική φολκ, κατά τόπους με φωνή. Το The Outside είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της χρονιάς. Μην ξεχάσετε και το In Deserto και το The Dark Home και μερικά ακόμη της αρεσκείας σας.

World's End Girlfriend - Starry Starry Night (OST)
Πρόκειται για το σάουντρακ ενός ταϊβανέζικου φιλμ. Ατμοσφαιρική, ηλεκτροακουστική μουσική, βασισμένη σε πολλά όργανα, αναλογικά και ψηφιακά. Σε μερικά σημεία νομίζεις ότι ταξιδεύεις στον ουρανό. Αγαπημένες μου συνθέσεις το αξεπέραστο Your Footsteps Are Music, που διαρκεί μόλις 51 δευτερόλεπτα, το Three-legged Elephant και το March.

Black Dice - Mr Impossible
Το έκτο άλμπουμ βρίσκει την μπάντα σε άκρως πειραματική διάθεση. Το Mr Impossible μου φέρνει στο μυαλό μια σκηνή πάνω στην οποία παίζουν ταυτόχρονα οι Residents και οι Butholle Surfers. Και έχω κολλήσει πολύ με το Rodriguez και το Shithouse Drifter.

Volcano The Bear - Golden Rhythm-Ink Music
Οι ήρωες των παιδικών μας πειραματικών περιπλανήσεων επιστρέφουν με το νιοστό άλμπουμ τους και αποδεικνύουν ότι η έμπνευση δεν τους εγκαταλείπει ποτέ. Σε αυτό το γνωστό κλίμα αβάντ πειραματισμού, βασανίζουν τα αυτιά και την ψυχή μου με μερικά ακόμη διαμαντάκια με ονόματα Golden Ink, Quiet Salad και Baby Photos. Στην Rune Grammofon.

Atom TM - Winterreise
Μετά το αυστηρό περσινό Programmiert Den Schei? Aus Sich Raus, ο γνωστός μας και ως Σενιόρ Κόκονατ Uwe Schmidt επιστρέφει με ένα άλμπουμ-σάουντρακ σε μερικές φωτογραφίες (!), οι οποίες και το συνοδεύουν. Εξαιρετικός χειριστής των μηχανημάτων και των διαθέσεων, καταθέτει ένα γοητευτικό μινιμαλιστικό ηλεκτρονικό έργο. Αδυναμίες μου τα τρία μέρη του Drei Schneewalzer, το Gauss sche landaufnahme schneewalzer epilog και το Streuung ein winterabend in der bowman suite.DecadeAnne-James Chaton with Alva Noto and Andy Moor - Decade
Τριπλή συμμαχία για την επίτευξη ενός εξολοκλήρου ηλεκτρονικού και πειραματικού στόχου, που έχει ως κορυφές τα Chapitre VI- On Stage, Chapitre V- Calculs και Chapitre III- Preparatifs. Η απαγγελία αποτελεί μια μορφή μονοτονίας αλλά τα αρρωστάκια της σκληροπυρηνικής electronica θα την κάνουν ψώνιο. Η αλήθεια είναι ότι παρά την συνεργασία τριών ονομάτων, υπερισχύει και πάλι η διάθεση του Nicolai.

Silencio - When I'm Gone
Σπανίως μπορεί να με παρασύρει ένα άλμπουμ μόνο και μόνο από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Το When I'm Gone είναι εξπρεσιονιστική ambient που απογειώνεται από δυο-τρεις γερές δόσεις post rock. Αγαπημένα μου το Clouding και το Down With The Ship.

Δυο κουβέντες για τα υπόλοιπα "ΠΟΠ-ΡΟΚ" άλμπουμ που μου άρεσαν

Aroah & Dot Tape Dot - Patterns
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να το κατατάξω. Ηλεκτροακουστική ποπ-φολκ με γλυκά γυναικεία φωνητικά και πολύ καλή αισθητική. Αγαπημένες μου ποπ μινιατούρες το Sunday, το Two boys maybe three και το The con, ωστόσο νομίζω ότι όλο το άλμπουμ είναι άριστο.

I Like Trains - The Shallows
Σ' αυτό το rock, το indie υπερισχύει του post. Οι πάντα ενδιαφέροντες I Like Trains επιστρέφουν με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο, ένα αιώνιο άσμα με τίτλο Mnemosyne και δυο τρία ακόμη καλά τραγούδια (Beacons, In Tongues). Δεν τολμώ να πω τι μου θυμίζει η βαρύτονη φωνή του David Martin. I will burn in hell for this...

Cats On Fire - All Blackshirts To Me
Από την Φινλανδία, παίζουν εξαιρετική indie pop με 80ς συναίσθημα. Το Our Old Centre Back είναι ποπ διαμάντι, ακολουθούν από κοντά τα A Different Light και After The Fact.Its a Musical - For Years and YearsIt's a Musical - For Years and Years
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θυμίζουν άλλες γερμανικές indie post pop μπάντες της Morr, αλλά λίγη σημασία έχει. Η μουσική του For Years and Years είναι διαλεγμένη νότα νότα και αφήνει μια αίσθηση τελειότητας. Το διαμάντι ακούει στο όνομα Fish Song, αγαπημένο μου και το ομώνυμο For Years and Years που ανοίγει το άλμπουμ.

Chap - We Are Nobody
Στο έβδομο πλέον άλμπουμ οι Chap έχουν ωριμάσει και κυκλοφορούν χωρίς άγχος ότι τους κατεβεί στο μυαλό. Στο We Are Nobody δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο φουριόζα λονδρέζικη indie pop. Το πιο αγαπημένο μου τραγούδι είναι το Curtains αλλά σπανίως δεν ακούω αμέσως μετά και τα What Did We Do, Running With Me και Rhythm King.

Τραγούδια

Εκτός από τα παραπάνω άλμπουμ, το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου ξεχώρισα ακόμη πολλά τραγούδια/ κομμάτια/ συνθέσεις από άλμπουμ, μίνι και σινγκλάκια που δεν συμπεριέλαβα, για διάφορους λόγους, στα πιο αγαπημένα μου. Τα παραθέτω υπό μορφή αλφαβητικών καταλόγων, ανά είδος μουσικής, όπως με βολεύει για να μην χάνομαι μέσα στην αταξία. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γράψω ούτε μια λέξη για το καθένα, είναι τόσα πολλά που ακόμη και η σκέψη με κουράζει. Δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο αδικώ κάποια που είναι πιο αγαπημένα από τα υπόλοιπα.

Modern Composition, Modern Classical, Chamber, Jazz, Piano, Strings

Alexander Hawkins Ensemble - Ologbo [Double Trio]
Alexander Hawkins Ensemble - AW-LJ [Differently]
Anoice - Ripple
Anoice - Cat In The Rain
Arc Of Doves - Winter Light
Chicago Underground Duo - Castle in Your Heart
Chicago Underground Duo - Age of Energy
d' Eon - #85
Danny Norbury - Bluebeard 1
Esbjorn Svensson Trio - Behind The Stars
Fabrizio Paterlini - Week #6
Fabrizio Paterlini - Week #8
Joe Frawley - Some Kind of Womb
Krzysztof Penderecki & Jonny Greenwood - Popcorn Superhet Receiver Part 2 B
Snaarj - 600-900
Snaarj - Oh, Sweetie! (Intro)
Thollem, Parker, Cline - As There Are
Tom James Scott - Things Lost
Tom James Scott - Bright Flowers Slita Calyx
Troy Shafer - The Spring of Instinct- Cycle I
Troy Shafer - The Spring of Instinct- Cycle II

Πειραματικά κάθε είδους, δύσκολα, αβάντ-γκαρντ

2562 - Solitary Sheepbell
A Death Cinematic - When The Sun Settles Into The Horizon We Remember Our Rivers
Anders Jormin - Lignum
Anstam - Intuit
Atrium Carceri - Unveiled
Atrium Carceri - Manufactured Minds
DramaVinile - 5 DVA - Lekacka
DVA - Houby
DVA - Nocni jazz
Elfin Saddle - Invocation
Eli Keszler - Drums Crotales Installed Motors Micro Controller Metal Plates
Eli Keszler - Drums Guitar Crotales
Emptyset - Interstice
Floratone - Snake, Rattle
Floratone - Grin and Bite
Food World - Winter
Gesellschaft zur emanzipation des samples - Es vermitteln lautsprecher
Geskia! - Effulgence
Jenny Scheinman - Sand Dipper
Juppala Kaapio - Yokoso
Keaton Henson - Prologue
Konntinent - Creep Sxene
Konntinent - Fall City
Last Foundation - P4S 80000000
Locrian and Mamiffer - Second Burial
Lucy - Superior Orders (Feat. Roll The Dice)
Matteo Uggeri, Luca Mauri, Francesco Giannico - 4.56 am-Ground Frost Breeding
Michael James Tapscott with Andrew Kenower - Who'll Stop the Rain
Mike Sheridan - Et nyt sted
Pawn - A Thousand Cups of Coffee and Despair
Pawn - Sketch of a Wooden Hand Orgel
Peter Prautzsch - Seichte Gew+νsser
Plaistow Lacrimosa - Cube
Rarebit - Mt. Weather
Rarebit - I'll Be Hard On You
Sendai - Terminal Silver Box
Sendai - A Refusal to Celebrate a Statistical Probability
Strie - Lost In Between
Subaeris - Evil Wind
Winterberg - Sonntag

Μουσική για το σπίτι, με ή χωρίς φωνητικά, προσωπική, μελαγχολική, ιδιαίτερη

Actress - Jardin
Akito Misaki - Chrono
Chapelier Fou - Le tricot
Chromatic Sequence - Δ.
Computer Magic - Introduction Song
Dean Blunt and Inga Copeland - 3
Desolate - Ambrosia
Desolate - Desolation
Erdem Helvacioglu - Joy
Eyas - Los Osos
Eyvind Kang - Mineralia
Francis Harris - Whether it was
Gazmehd - Frozen Wings
Gazmehd - Paripinnate Pieces
Ghost Of 3.13 - 11-11-7AM
Ghost Of 3.13 - Bats
GrainMail - Porch Fire
J. Dujardin - You're my blood
J. Dujardin - Ghost of the grey
James Blackshaw - And I Have Come Upon This Place by Lost Ways
James Blackshaw - The Snows Are Melted, the Snows Are Gone
Jenny Scheinman - A Ride with Polly Jean
Mount Eerie - To The Ground (feat. Nicholas Krgovich)
Nhk'koyxen - 625
Nhk'koyxen - 521
Point Reyes - Movie
Portico Quartet - Steepless
Susanna - Imagine
Susanna - Rolling on rolling stone
Watermark High - Slow Motion Clarity

Electronica, IDM, Glitch, Abstract, Downtempo, Beats, Trip Hop και λοιπά συναφή είδη

Actress - Holy Water
Actress - Serpent
Anenon - Rites
Anti Vox and Limited - 05 [κινέζικος τίτλος]
Bersarin Quartett - Alles ist ein Wunder
Burial + Four Tet - Nova
Cex - Patternmaking
Dan HabarNam - Memory
Design - Book
Desolate - Ambrosia
Distal - Rattlesnake
Falty DL - Mean Streets Part 2
Flashbulb - Beebs
Hacker - Night Drive
Ian Martin - Wires
Icarus - Colour Field
Icarus - Two Mbiras
Larvae - Vows & Promises
Las - Memories
Micronaut - Rotfeder
Milinal - Faults And All
Mitoma - Kotecha
Nhk'koyxen - 476
Nhk'koyxen - 55
Notuv - Runnninng In The Rain
Phillip Wilkerson - Seven Degrees North of Castor
Stabil Elite - Agent orange
Stabil Elite - Papier
Szare - Red Desert
Thief - Pushover
Weird Ribs - Remote
Zelmershead - Something In The Air
Zelmershead - Ananke

Techno, House, Techno House, Minimal Dance και λοιπά συναφή είδη

ASC - 1st Gradient
Claudio PRC - Transparent
Dark Sky - Zoom
Distal - Around The Fire
Matador - Kenenkt
Midland - Placement
Nick Curly - Truth to be told
Perc - Choice (Walls remix)
SCSI-9 - Nostalgia
Shifted - Leather
Sigha - How to disappear
Solarity - Microtones
Strategy - Feel The Earth
Svreca - Narratif
VCMG - Zaat
VCMG - Spock
West Norwood Cassette Library - Collision Bump

Post Rock, Math Rock, Post HC, Kraut, Progressive Rock και λοιπά συναφή είδη

Astralia - Glacial
Larvae - Locked From The Inside
Lower Dens - Stem
Pelican - Lathe Biosas
Thula Borah - Violence Is Forever
You Slut! - Pitch & Putt with You Slut!
You Slut! - Magnifiererer

Indie Pop, Indie Rock, Punk, Post Punk, Pop, Rock, Folk, Country και λοιπά συναφή είδη

A Place To Bury Strangers - Burning Plastic
Bambix - Hell and Back
Beach House - Equal Mind
Belljars - Found you
Biography - Gardens & Beaches
Biography - Lazy Crown
Black Marble - Pretender
Black Tambourine - I Remember You
Blood Red Shoes - Je Me Perds
Boxer The Horse - Karen Silkwood
Boy Party - Grange
Brendan Kelly and the Wandering Birds - Doin' Crimes
Breton - Governing Correctly
Caracol - Horseshoe Woman
Ceremony - Send Me Your Dreams
Chains Of Love - All the Time
Charge Group - Run
Charge Group - Search Party
Coke Weed - Sister Springs
Coke Weed - Magpie
Computer Magic - Moving Forward
Craft Spells - Burst
Cymbals - No Bad Decisions
Cymbals - It Makes Me Seriously
Daniel Rossen - Golden Mile
Dirty Ghosts - Pretty Face Dunes - Jukebox Adieu
Dusk - What are the chances
Elektra Zagreb - Bloody hands
Elektra Zagreb - Jolie (I can't stop)
Elwins - Stuck in the Middle
Eternal Summers - Able To
Eternal Summers - In the Beginning
Evans The Death - I'm So Unclean
Fenster - Oh Canyon
Fenster - Gravediggers
Fidlar - No Ass
Freshkills - Frankie + Johnny
Gardens - Gardens Teachers MP3
Gardens - Gardens Staring At A Line Is Not Always Fine MP3
Garfunkel and Oates - My Apartment's Very Clean Without You
Gaz Coombes Presents - Hot Fruit
Gaz Coombes Presents - Universal Cinema
Germ Hunk - Uncle Hair
Hellville Strangers - Wanna Do
Here We Go Magic - Hard To Be Close
Here We Go Magic - Make Up Your Mind
Indoor Kids - No Design
Isbells - Heart Attacks
Isbells - Falling In and Out
Julia Stone - Let's Forget All the Things That We Say
Just Jack - Rims of Doom
Just Jack - Hymn for her
Kiss The Anus Of A Black Cat - My Word As Gospel
Lambchop - Never My Love
Last Harbour - Narrow Hearts
Lead Stones - Heaven
Little Chords - Always-Never
Lotus Plaza - Dusty Rhodes
Lower Dens - Candy
Maica Mia - Dawaj reke
Marcus Doo And The Secret Family - Little Boats
Men - Animal
Men - Ex-Dreams
Mind Spiders - You Are Dead
Moonface with Siinai - Teary Eyes and Bloody Lips
Motorama - Compass
Mystery Jets - Radlands
Now, Now - Dead Oaks
Now, Now - School Friends
Pegasus - Brillar
Pickering Pick - Stay By Yours
Plushgun - Kick Me Out
Pow Wows - Killing Me Rainyard - So Happy Now
Rainyard - What Kind Of Joke Do You Call That
Rainyard - Beyond The Pale
Raveonettes - Too Close To Heartbreak
Raymond and Maria - Don't Say When You Leave
Renee - Little Soldier
Revolver - Let's Get Together
Revolver - Wind Song
Revolver - 49 States
School - Never Thought I'd See The Day
Spyrals - Calling Out Your Name
Strawberry Whiplash - Do You Crash Here Often
Strawberry Whiplash - What Do They Say About Me
Susanne Blech - Vietnam dance
Tales of Murder and Dust - On My Mind
Teenanger - Cheap Thrills
Teenanger - Lawyer Up
Weird Dreams - Hurt So Bad
Withered Hand - My Struggle

Οι 18 πιο ενδιαφέρουσες διασκευές του διμήνου:

Ulf Wakenius - Message in a bottle (vocals by Youn Sun Nah) [Police]
Black Angels - She's Not There [Zombies]
Shawn Lee's Incredible Tabla Band - Inna Gadda Da Vida [Iron Butterfly]
Verneri pohjola quartet - Hyperballad [Bjork]
Bugge Wesseltoft - Moon River [πρώτη εκτέλεση Audrey Hepburn]
Rodolphe Burger - Sunday Morning [velvet Underground]
M. Ward - Roll Over Beethoven [Chuch Berry]
Hellville Strangers - Personal Jeebus [Depeche Mode]
Bajune Tobeta - Merry Christmas Mr. Lawrence [Ryuichi Sakamoto]
Japandroids - Jack the Ripper [Nick Cave]
Trentemoller - Blue Hotel [Chris Isaak]
Marc With a C - (I'm Not Your) Steppin' Stone [πρώτη εκτέλεση Paul Revere & the Raiders]
Chromatics - Hey Hey, My My (Into The Black) [Neil Young]
Jens Thomas & Verneri Pohjola - Hells Bells [ACDC]
Civil Wars - Billie Jean (Live) [Michael Jackson]
Amanda Palmer - I'm Waiting For The Man (Live) [velvet Underground]
Bat For Lashes - Strangelove [Depeche Mode]
Electronic Anthology Project - Pond Song [Dinosaur Jr]

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Στον αλφαβητικό κατάλογο που ακολουθεί περιλαμβάνονται ΝΕΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ άλμπουμ καλλιτεχνών που ξεκίνησαν να ηχογραφούν πριν από πολλά πολλά χρόνια. Μερικοί από αυτούς έχουν συμπληρώσει μισό αιώνα στο δισκογραφικό στερέωμα. Ανήκουν σε όλα τα κλασικά μουσικά είδη όπως rock, pop, soul, disco, hard rock, heavy metal, punk, post punk, new wave, indie, alternative. Περιλαμβάνονται όλες οι κυκλοφορίες του 2012 έως σήμερα.

Accept - Stalingrad
Amanda Lear - I Don't Like Disco
Anathema - Weather Systems
And Also The Trees - Hunter Not The Hunted
Angel Witch - As Above, So Below
Ani Difranco - Which Side Are You On
Axel Rudi Pell - Circle Of The Oath
Barry Adamson - I will set you free
Biohazard - Reborn in Defiance
Bonnie Raitt - Slipstream
Bruce Springsteen - Wrecking Ball
Cardinal - Hymns
Carter Tutti Void - Transverse
Chieftains - Voice Of Ages
Chuck Prophet - Temple Beautiful
Chumbawamba - Big Society! Original Cast Recording
Cold Chisel - No Plans
Corrosion Of Conformity - Corrosion Of Conformity
Counting Crows - Underwater Sunshine (Or What We Did on Our Summer Vacation)
Cowboy Junkies - The Wilderness
Cranberries - Roses
Dirty Three - Toward The Low Sun
Dodgy - Stand Upright in a Cool Place
Dr. John - Locked Down
East 17 - Dark Light
Eddie C. Campbell - Spider Eating Preacher
Europe - Bag of Bones
Flaming Lips - The Flaming Lips and Heady Fwends
Frank And Walters - Greenwich Mean Time
Graham Coxon - A+E (ex Blur)
Guided by Voices - Let's Go Eat the Factory
Halloween - Terrortory
Ian Anderson - Thick As a Brick 2- Whatever Happened to Gerald Bostock
It Bites - Map Of The Past
Jason Donovan - Sign Of Your Love
Julian Cope - Psychedelic Revolution
Killing Joke - MMXII
Laibach - Iron Sky OST
Lee Ranaldo - Between The Times and The Tides
Lee Rocker - Night Train To Memphis (ex Stray Cats)
Leonard Cohen - Old Ideas
Madonna - MDNA
Mark Lanegan - Blues Funeral
Mark Stewart - The Politics Of Envy
Melvins - The Bulls And The Bees [EP]
Ministry - Relapse
Monochrome Set - Platinum Coils
Motorpsycho - The Death Defying Unicorn
Napalm Death - Utilitarian
New ge Steppers - Love Forever
Nits - Malpensa
Nomads - Solna
Otis Taylor - Contraband
Overkill - The Electric Age
Paradise Lost - Tragic Idol
Paul McCartney - Kisses On The Bottom
Paul Weller - Sonik Kicks
Pennywise - All Or Nothing
Rage - 21
Ringo - 2012
Robert Pollard - Mouseman Cloud
Roberta Flack - Let It Be Roberta
Roxette - Travelling
Sinead O' Connor - How About I Be Me (And You Be You)
Sly & Robbie - Blackwood Dub
Spagna - Four
Spain - The Soul of Spain
Spiritualized - Sweet Heart Sweet Light
Steve Hogarth and Richard Barbie - Not The Weapon But The Hand
Stranglers - Giants
Tangerine Dream - Booster V
Tangerine Dream - Machu Picchu
Therapy - A Brief Crack of Light
Tindersticks - The Something Rain
UFO - Seven Deadly
Unsane - Wreck
Van Halen - A Different Kind Of Truth
Wake - A Light Far Out
Wedding Present - Valentina
Wumpscut - Women and Satan First
Zita Swoon - Zita Swoon Group - Wait for Me

Και τρία άλμπουμ πολυαγαπημένων 80ς βρετανών καλλιτεχνών, τα οποία κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2011 αλλά βγήκαν στην αγορά σχετικά πρόσφατα.

Band Of Holy Joy - How to Kill a Butterfly
Eyeless In Gaza - Everyone Feels Like A Stranger
Paul Roland - Grimm

Τελευταίο σχόλιο

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αν αξίζει να το κάνεις, αξίζει και να το παρακάνεις. Ραντεβού στο τέλος Ιουνίου, Ιουλίου ή Αυγούστου, αναλόγως του ελεύθερου χρόνου, της ψυχικής διάθεσης και των συνθηκών ζωής.