Clinamina #5

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2012

Καλοί δίσκοι και τραγούδια του διμήνου (με λόγια ή άνευ), τα χριστουγεννιάτικα, οι καλύτερες διασκευές. Του Βασίλη Παυλίδη

Πολλές και καλές κυκλοφορίες είχε το δίμηνο που μας πέρασε, όπως ακριβώς συνέβη και το προηγούμενο δίμηνο, όπως θα συμβεί και το επόμενο. Ένα όμορφο τραγούδι σήμερα, ένα άλμπουμ-έκπληξη αύριο, μια μικρή περίοδος σιωπής, ένα παλαιό playmobil στο παζάρι, ένα νέο τρενάκι στις ράγες. Τα καταστήματα ξεκίνησαν ήδη τα χριστουγεννιάτικα. Αν η κακοδιαθεσία ήταν ποινικό αδίκημα οι περισσότεροι θα βρισκόμασταν ήδη πίσω από τα σίδερα.

Τα άλμπουμ του διμήνου που μου άρεσαν περισσότεροSonar - A Flaw Of NatureSonar - A Flaw Of Nature
Τετραμελής μπάντα (δυο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα) από την Ελβετία που ηχογράφησε το ντεμπούτο της άλμπουμ στην Ronin Rhythm Records, εταιρεία του Nik Bartsch. To A Flaw Of Nature αποτελεί ένα ιδιαίτερο απόσταγμα instrumental slowcore funk jazz minimal post rock και η μοναδικότητά του έγκειται στο ξεχωριστό κούρδισμα των οργάνων. Αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους και να διαβάσετε για τα τρίτονα και τις χαρακτηριστικές αρμονικές τους. Τα Moebius Loop, Steel Cathedral, Sonic Blue, Tromsο και Slow Shift είναι οι αγαπημένες μου συνθέσεις. Θα το χαρακτήριζα από τώρα άλμπουμ της χρονιάς αν δεν έδινε την εντύπωση ότι από την αρχή έως το τέλος παίζει το ίδιο κομμάτι. Ακούγεται παρέα με το ολόφρεσκο ΕΡ τους, Skeleton Groove, που περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια σε λίγο πιο ζωηρό κλίμα, με το ομώνυμο να είναι αστέρι. Διάβασε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση.

Nicola Ratti - Streengs
Μεταφράζω από το δελτίο Τύπου: "Χρησιμοποιώντας ένα αναλογικό συνθεσάιζερ συνδεδεμένο με delay/looping και ενισχυμένο από δύο μουσικούς μετατροπείς ενέργειας τοποθετημένους στις χορδές ενός πιάνου με ουρά, ο Ratti δημιουργεί ένα συμπαγές και δυναμικό μουσικό σύμπαν όπου η παραμικρή κίνηση, θόρυβος και ηχώ μετατρέπεται σε μια ζωηρή οντότητα από μόνη της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο Pupik στο Schrattenberg". Προσθέτω ότι το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ηλεκτρονικό πείραμα με απολαυστικά αποσπάσματα τα 1, 4, 5, και 9. Στην κορυφή των προτιμήσεων του διμήνου.Land Observations - Roman Roads IV - XILand Observations - Roman Roads IV-XI
Πρόκειται για το σόλο πρότζεκτ του James Brooks των Appliance. To Roman Roads IV-XI αποτελεί συνέχεια του περσινού Roman Roads I-III και αντλεί τη θεματολογία του από τους δρόμους που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι στο Λονδίνο την περίοδο της κατοχής τους. Το άλμπουμ είναι οργανικό και μινιμαλιστικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρική κιθάρα μαζί με τα παρεμφερή πετάλια. Παρά την απουσία κρουστών και ηλεκτρονικών, ο ακροατής του Roman Roads IV-XI νιώθει ότι βρίσκεται συνεχώς καβάλα σε έναν χαλαρό trance ρυθμό. Εκεί ίσως βρίσκεται και το μυστικό της γοητείας του. Το άλμπουμ είναι κόλλημα για το νου και την ψυχή. Ξεχωρίζω τα Before the Kingsland Road, Via Flamina, Appian Way και Portway, με το πρώτο να αποτελεί τη μεγαλύτερη αδυναμία μου.

Yuichiro Fujimoto - Speaks Melodies
Τέταρτο άλμπουμ του νεαρού Ιάπωνα που έως σήμερα δεν μου είχε τραβήξει την προσοχή. Το Speaks Melodies είναι φτιαγμένο κατά κύριο λόγο από πιάνο και ακουστική κιθάρα, τα οποία συνοδεύονται από ηχογραφημένους ήχους (στο δρόμο, στην εξοχή, έξω από το παράθυρο) και αραιά τύμπανα, ξυλόφωνα και πνευστά. Ωστόσο, αυτή η ψόφια περιγραφή δεν μπορεί να αποτυπώσει με κανένα τρόπο την μαγεία του, την γαλήνια διάθεσή του, την ομορφιά των ολοκληρωμένων συνθέσεων. Πρόκειται για την καλύτερη ηλεκτροακουστική μικρομελωδική πειραματική άμπιεντ που έχω άκουσει φέτος. Κορυφαία κομμάτια τα A Cup of Melody, The Boys, For Favorite Tree και Pens Dance Slow.Eugene Carchesio - Circle MusicEugene Carchesio - Circle Music
Η Room 40 μας γνωρίζει τον θρυλικό Αυστραλό Ευγένιο μέσα από μια σειρά αρχειακών ηχογραφήσεων, χωρίς να μας ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για συνθέσεις των τελευταίων πέντε μηνών ή εικοσιπέντε χρόνων. Το Circle Music περιλαμβάνει επτά συνθέσεις χωρίς τίτλους, που ταλαντώνονται ατέρμονα μέσα σε μια κβαντική σούπα μινιμαλιστικού πειραματικού τέκνο με μια μικρή δόση μοντερνισμού. Όλα τα κομμάτια κολλάνε σε μια διαδοχική υπνωτική επανάληψη που φέρνει στο νου από τις πρώτες δουλειές του Plastikman έως τα πειράματα του Terry Riley. Τα αυτιά μου γαργαλάνε συχνότερα τα Circle Music 3 και Circle Music 4. Για τους κόρακες της ηλεκτρονικής.

Culture Of Un - Moonish
Είναι ο Νεοζηλανδός Chris Abraham στο πιάνο και ο Αυστραλός David Brown στις προετοιμασμένες κιθάρες. Και οι δυο τους με "τριάντα και" χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της μοντέρνας σύνθεσης, έφτιαξαν ένα άκρως ενδιαφέρον και πειραματικό άλμπουμ που αποτελείται από έξι συνθέσεις, στα πέντε-δέκα λεπτά έκαστη. Με σαφείς επιρροές από Cage, το πιάνο κρατάει κατά κύριο λόγο το άστατο τέμπο, οι κιθάρες ρίχνουν σκόρπιες νότες εδώ και εκεί και μερικά ακόμη ηλεκτρονικά κόλπα γεμίζουν τα κενά. Οι δυο μεγαλύτερες σε διάρκεια συνθέσεις, το Porpoise to one side και το The saw had a job to do that summer είναι αυτές που επέλεξα για το jukebox μου, αλλά προφανώς το Moonish ακούγεται ολόκληρο. Θαυμάσια μεταμοντέρνα εγκεφαλική μουσική για μοναχικούς ταξιδιώτες.Annie Gosfield - Almost Truths and Open DeceptionsAnnie Gosfield - Almost Truths And Open Deceptions
Η σύγχρονη πειραματική κλασική στα καλύτερά της. Η Annie Gosfield, παρέα με ακόμη 15 μουσικούς, κάνει πραγματικότητα τις φαντασιώσεις της δίνοντας έμφαση στο πιάνο και το τσέλο και χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα όργανα με τρόπο επιθετικό και ιδιαίτερο. Καμιά από τις πέντε συνθέσεις, σε κανένα σημείο της, δεν γονατίζει στο ελάχιστο. Στο jukebox μου παίζουν τακτικότερα τα πιο ρυθμικά Phantom Shakedown και Daughters of the Industrial Revolution αλλά συνήθως το άλμπουμ "κουμπώνει" από την πρώτη έως την τελευταία νότα. Στην Tzadik.

Gilded - Terrane
Δίδυμο από την Αυστραλία που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Ειδικεύονται στη μοντέρνα πειραματική άμπιεντ, αυτή που μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου καθόλη τη διάρκεια του άλμπουμ. Το Terrane ξεχωρίζει για τις μικρο-μελωδίες του, το βάθος του, τη ζεστασιά του και την σοφά αφαιρετική χρήση των αναλογικών οργάνων. Ξεχώρισα τα String & Stone, Road Movie και Expand,Contract, στο οποίο κάνουν την παρουσία τους και κάποια φωνητικά. Στην Hidden Shoal.Ahleuchatistas - Heads Full Of PoisonAhleuchatistas - Heads Full Of Poison
Και στο έβδομο άλμπουμ τους οι Αμερικανοί πειραματιστές δεν κάνουν βήμα πίσω σε πρωτοπορία, ένταση, αναζήτηση. Το Heads Full Of Poison είναι κατά κύριο λόγο avant-garde math rock με ολίγη από αυτοσχεδιασμό. Το κυρίαρχο όργανο είναι η κιθάρα, η οποία στα χέρια του Shane Perlowin μεταμορφώνεται σε κάτι διαφορετικό, ένα συνεχές παραλήρημα που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα πουθενά. Το 16λεπτο Heads Full Of Poison είναι η πεμπτουσία του άλμπουμ και δίνει απολύτως το στίγμα αλλά τα Vanished, Wisps και A Way Out αποτελούν ασφαλέστερες επιλογές.

Nils Frahm - Screws
Ο αγαπημένος μου Nils έσπασε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού του. Ο γιατρός του είπε να μην ακουμπήσει το πιάνο για λίγο καιρό, μέχρι να γίνει απολύτως καλά. Για να καταπολεμήσει την στενοχώρια του, συνέθεσε εννιά μελαγχολικές μινιατούρες που παίζονται με εννιά δάχτυλα. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κοιτά από το παράθυρο τα φύλλα να πέφτουν, κάποιο μουντό φθινοπωρινό απόγευμα. Το Screws είναι το ιδανικό σάουντρακ.Pop Singles - All GonePop Singles - All Gone
Ζεστή indie pop από τη Μελβούρνη που έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με τα 80ς παρά με το σήμερα. Κιθάρες κουδουνιστές και μελαγχολικές ταυτόχρονα, φέρνουν αμέσως στο νου τους Go-Betweens. Εξαιρετικά κομμάτια τα Hold You Tight, All Gone και The Curtain Falls, αδυνατούν να ξεκολλήσουν από το μυαλό. Είναι το πρώτο άλμπουμ τους, αναμένω με περιέργεια τα επόμενα.

De Montevert - Vanner And Ovanner - Friends And Enemies
Είναι η νεαρή Σουηδεζούλα Ellinor Nilsson και παίζει απλή και αξιολάτρευτη indie electropop τραγουδισμένη στα αγγλικά και στα σουηδικά. Το πανέμορφο The Ghost θα μπορούσε να ήταν το must pop anthem της χρονιάς αν δεν είχε κυκλοφορήσει μαζί με το High On You και το 2010 σε ένα CDR με τρία τραγούδια σε 64 αντίτυπα. To Skyll pa mig και το Du kommer angra dig είναι ακόμη δυο ποπάκια που δεν πρέπει να χάσετε. Οικογενειακή αδυναμία.

Ακόμη μερικά πολύ ενδιαφέροντα, για τα οποία δεν έχω λόγια
(λόγω έλλειψης χρόνου, εννοείται)

Anto Pett & Bart Van Rosmalen - Playwork
Vincent Courtois - Mediums
Knuckledusters (Robert Lippok & Debashis Sinha) - Nuukoono
Cello + Laptop - Parallel Paths
Valgeir Sigurdsson - Architecture Of Loss
Insa Donja Kai - Insomnie Joyeuse
Kyle Bruckmann - On Procedural Grounds
Snow Palms - Intervals
Ricardo Donoso - Assimilating the Shadow
Brambles - Charcoal
New War - New War
Lingouf - Terre De Pierres
Anworth Kirk - Shacklecross
Garth Stevenson - Flying

Τα πρώτα 23 χριστουγεννιάτικα άλμπουμ του 2012
(που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν ή να διαρρεύσουν πριν καν μπει ο Νοέμβριος και στα οποία δεν περιλαμβάνεται η πολυαναμενόμενη επανένωση της Olivia Newton-John με τον John Travolta αφού το This Christmas αναμένεται στις 13 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου)

August Burns Red - Sleddin' Hill, A Holiday Album
Blake Shelton - Cheers, It's Christmas
Cee Lo Green - CeeLo's Magic Moment
Celtic Woman - Home For Christmas
Christina Perri - A Very Merry Perri Christmas
Colbie Caillat - Christmas In The Sand
Hillsong - We Have a Savior
Jeremy Camp - Christmas - God with Us
Katherine Jenkins - My Christmas
Kenny G - The Classic Christmas Album
Lady Antebellum - On This Winter's Night
Mandisa - It's Christmas
Polyphonic Spree - Holidaydream Sounds of the Holidays Vol. One
Rod Stewart - Merry Christmas, Baby
Scotty Mccreery - Christmas with Scotty Mccreery
Steven Curtis Chapman - Joy
Tracey Thorn - Tinsel and Lights
VA - A Very Special Christmas- 25 Years
VA - Christmas Dance Party 2013
VA - Disney Channel Holiday Playlist
VA - Holidays Rule
VA - Now Christmas 2012
VA - R&B Christmas- 10 Great Songs

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Κάθε φορά που βλέπω στο ράφι το νέο άλμπουμ του Chris de Burgh νιώθω ένα νεανικό σκίρτημα. Νομίζω πάντως ότι το κοντέρ του διμήνου σπάνε οι Osmonds. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ολόφρεσκα στούντιο άλμπουμ.

Adicts - All The Young Droogs
Aerosmith - Music from Another Dimension!
Bananarama - Now or Never [EP]
Barbara Carr - Keep the Fire Burning
Beth Orton - Sugaring Season
Bill Laswell - Means Of Deliverance
Black Country Communion - Afterglow
Bruce Hornsby - Red Hook Summer
Chris de Burgh - Home
Clan Of Xymox - Kindred Spirits
Cockney Rejects - East End Babylon
Dan Stuart - The Deliverance of Marlowe Billings
Dave Matthews Band - Away from the World
Dave Stewart - The Ringmaster General
Deacon Blue - The Hipsters
Distractions - The End of the Pier
Dokken - Broken Bones
Don Felder - Road to Forever
Donald Fagen - Sunken Condos
Doro - Raise Your Fist
Edward Ka-Spel - Ghost Logik
Eyeless In Gaza - Butterfly Attitude
Goran Bregovic - Champagne For Gypsies
Great White - Elation
Green Day - Uno
Gudrun Gut - Best Garden EP
Heart - Fanatic
Hugo Race - We Never Had Control
Ian Hunter & the Rant Band - When I'm President
Jarboe - Indemnity 2
Jeff Lynne - Long Wave
Joachim Witt - Dom
John Cale - Shifty Adventures in Nookie Wood
John Foxx - Evidence
John Frusciante - PBX Funicular Intaglio Zone
John McLaughlin - Now Here This
John Parr - The Mission
Jon Spencer Blues Explosion - Meat and Bone
Karyn White - Carpe Diem
Kenny Rogers - Faith
Kiss - Monster
Laid Back - Cosmic Vibes
Lee Scratch Perry & ERM - Humanicity
Legendary Pink Dots - The Creature That Tasted Sound
Loudness - 2-0-1-2
Magnum - On The 13th Day
Marillion - Sounds That Can't Be Made
Mark Eitzel - Don't Be a Stranger
Meteors - Doing The Lord's Work
Mick Hucknall - American Soul
Neil Young - Psychedelic Pill
Nik Kershaw - Ei8ght
NOFX - Self Entitled
Osmonds - I Can't Get There Without You
Paul Carrack - Good Feeling
Public Enemy - The Evil Empire of Everything
R. Stevie Moore - Free Pussy Riot
Radiators From Space - Sound City Beat
Rick Springfield - Songs for the End of the World
Rickie Lee Jones - The Devil You Know
Robert Pollard - Jack Sells The Cow
Roedelius - Roedelius + Chaplin - King Of Hearts
Sandra - Stay In Touch
Skunk Anansie - Black Traffic
Steve Harris - British Lion
Tanita Tikaram - Can't Go Back
Telescopes - Black Eyed Dog (EP)
Tim Burgess - Oh No I Love You
Tim Rogers - Rogers Plays Rogerstein
Tony Bennett - Viva Duets
Tori Amos - Gold Dust
Tragically Hip - Now for Plan A
Tygers Of Pan Tang - Ambush
Van Morrison - Born To Sing No Plan B
Wanda Jackson - Unfinished Business
Wedding Present - 4 Songs EP
Yoko Ono, Kim Gordon & Thurston Moore - YOKOKIMTHURSTON

Το soundtrack μου του Σεπτεμβρίου

3.33 - ITMOI
Ahleuchatistas - Vanished
Ahleuchatistas - Wisps
Ahleuchatistas - A Way Out
Annie Gosfield - Phantom Shakedown
Annie Gosfield - Daughters of the Industrial Revolution
Anstam - Morning Shiver Down The Black Wood River
Anstam - My Dreams Are Made Of Steam
B. Fleischmann - This Bar
B. Fleischmann - Some Others My Husband
Babel - Facade
Balmorhea - Pyrakantha
Belaire - This Could Take All Night
Big Eyes - Back from the Moon
Blue Gene Tyranny - Intuition
Boats - The Ballad of Failure (early)
Boats - The Ballad of Omission
Caspian - Akiko
Chris Weeks - The Sun Key
Chris Weeks - Shadowed By A Haunting Sun
Coke Weed X - I'm Not The Pilot
Coke Weed X - Gold Linked Chain
Cult Of Youth - Golden Age
Culture Of Un - Porpoise to one side
Culture Of Un - The saw had a job to do that summer
Dana Falconberry - Birch Bark
Dark Dark Dark - Tell Me
David Newlyn - The Last Time
Defiance, Ohio - The Calling
Derek Rogers - Can't find your voice...
Die! Die! Die! - Erase Waves
Eccentronic Research Council - Wicked Sister Chant
Eccentronic Research Council - Device Kids Find A Box Of Chattox Melody
Echelon Effect - Outer Marker
Elg - City H
Eugene Carchesio - Circle Music 2
Eugene Carchesio - Circle Music 3
Fur - Reverie
Garth Stevenson - A Love Song
Garth Stevenson - Earth
Garth Stevenson - Alone
Goat - Golden Dawn
Goat - Run to Your Mama
God's Little Eskimo - Leviathan
Grischa Lichtenberger - 0811 09 Re 0211 08
Henry Threadgill Zooid - So Pleased, No Clue
Henry Threadgill Zooid - Put On Keep Frontispiece, Spp
Holidays - Lazy Diamonds
Hugo Carvalhais - Chrysalis
Hugo Carvalhais - Cortex
Ickis Mirolo - Oxytocin Womb Bath-Ponyo For Prepared Piano
Ickis Mirolo - Ear Geography-Matches In High Wind
Insa Donja Kai - End Silence
Insa Donja Kai - Starglass Stones
Insa Donja Kai - Synoise
Jonny Greenwood - Able-Bodied Seamen
Jonny Greenwood - Application 45 version 1
Josephine Foster - Panorama Wide
Josephine Foster - O Stars
Kaeba - Hazelnut & Capacitors Cream
Katie Kim - Charlie
Kiasmos - Thrown
Kim Janssen - Evans house quartet
Kim Janssen - Tors
Knuckledusters - The Animal Dream
Knuckledusters - Curve
Knuckledusters - Marigold
Knuckledusters - Night Call
Land Observations - Before the Kingsland Road
Land Observations - Appian Way
Land Observations - Portway
Life In Film - Needles & Pins
Life In Film - Suitcase
LITE - Bond
LITE - Time Machine
Lovely Eggs - Don't Patent That Shoe
Lussuria - Viper Room Vigil
Luyas - Fifty, Fifty
Miaux - Etude des tetus
Mika Vainio - Magnetia
Mr. Scruff - Be The Music
Mr. Scruff - Nervous Energy
My Secret Windows - My Sweetie Brother
N.Racker - Flock Toxicant Side B
New War - Ghostwalking
New War - Slim Dandy
New War - Calling from the Inside
Nicholas Vasallo - Transient Reflections I. Intertwine...
Nico Muhly - Drones & Viola - Part II Material in a Handsome Stack
Nico Muhly - Drones & Viola - Part III Material with no Tricks
Nils Frahm - You
Nils Frahm - Me
Olan Mill - Pampas (rurre)
Orca Orca - South Carolina
Orca Orca - Swan Song
Pop Singles - Hold You Tight
Pop Singles - All Gone
Pop Singles - The Curtain Falls
Prostitutes - You Must Not Relent
Prostitutes - The Steady Sale of Junk
Raveonettes - Downtown
Raveonettes - You Hit Me (I'm Down)
Redshape - It's In Rain
Redshape - The Channel
Renee - Little Soldier
Renee - Elegant Elephant
Renee - Tik a Tak
Ricardo Donoso - Reflection & Rotation
Ricardo Donoso - Equivalence of the Thirteen
Richard Moult - Apollo Winceleseia I
Ringo Deathstarr - Rip
Robot Koch - Follow Birds
Roger Doyle - Chalant- part 6
Roger Doyle - Back from Hospital
Roger Doyle - Ahmad Melodies (Burning In Your Fire)
Rotacion de Ceres - Aureolina
Satellite Stories - Kids aren't safe in the metro
Seamus Fogarty - By The Waterside
Sean Noonan - Thank You
Seapony - What You Wanted
Seapony - No One Will
Sensibles - Denny
Sleeparchive - Elephant Island
Smith Street Band - Why I Can't Draw
So Many Wizards - Never Wake Up
So Many Wizards - Into a Daze
Soehngenetic - Wise Kids On Pillows
Soehngenetic - Follow Me
Soft Pack - Second Look
Soft Pack - Chinatown
Soften - Bite the Bullet
Sophie Hutchings - In Light
Sophie Hutchings - Shadowed
Stanfields - Run On the Banks
Tender Trap - Train from King's Cross Station
Those Poor Bastards - Thee Beginning
Those Poor Bastards - Everything is Temporary
Turbo Fruits - Where the Stars Don't Shine
Twigs & Yarn - An honest moment
Twigs & Yarn - Strings of complacency
Twin Cabins - Laika
Twisted Wheel - Postman
Tyred Eyes - I Never Liked Anyone And I'm Afraid Of People
Tyred Eyes - Humbert Humbert And I Had It Both Coming
Ummagma - Sutummania
Valgeir Sigurdsson - The Crumbling
Valgeir Sigurdsson - Erased Duet
Valgeir Sigurdsson - Reverse Erased
Whirr - Junebouvier
Willow - Sweater
Woodpecker Wooliams - Sparrow
Woods - Cali in a Cup
XX - Chained
XX - Tides
Yuichiro Fujimoto - A Cup of Melody
Yuichiro Fujimoto - The Boys
Yuichiro Fujimoto - For Favorite Tree
Yuichiro Fujimoto - Pens Dance Slow
YYU - ll l l l

Το soundtrack μου του Οκτωβρίου

17f - Happy new year
A Fine Frenzy - Sailingsong
Aleksi Perala - Hyperwave
Alexander Hawkins Ensemble - AW-LJ (differently)
Alexander Hawkins Ensemble - Marta
Andrey Kiritchenko - Fly Above Where Leaves Do Not
Antennas To Heaven - Ratio of Pigeons to Seagulls = 31
Anto Pett & Bart Van Rosmalen - Playwork 1
Anto Pett & Bart Van Rosmalen - Playwork 3
Anto Pett & Bart Van Rosmalen - Playwork 6
Anworth Kirk - Side a
Anworth Kirk - Side b
Arpatle - Solstitium
Atelecine - An Unsetling Complcation
Bad Plus - Pound for Pound
Bad Plus - Seven Minute Mind
Baden Baden - You'll see
Beth Edges - For hours
Black Taxi - Tightrope
Blood Music - I am a greyhound
Blood Music - Sorry eye sorry I
Blueneck - Colonization - Incident 2
Brambles - In The Androgynous Dark
Brambles - Pink And Golden Billows
Brambles - Unsayable
Cape Canaveral - Crazy Love
Captain Miki - Do Pok Excerpt
Castratii - Descent
Cello + Laptop - Room 102
Cello + Laptop - Remaining Parts of a Shipwreck
Cello + Laptop - Wanderlust
Children of the Wave - Home of all the Ideas
Christ. - Epoch Six
Clinic - Seesaw
Clinic - Seamless Boogie Woogie, BBC2 10pm (rpt)
Cold Cave - A Little Death to Laugh
Cold Cave - Tristan Corbiere
Cold Showers - So I Can Grow
Cosmic Birds - Down to the City
Cosmic Birds - Cloud Cuckoo Land
Creepy Crawlies - Kick Yr Blues
Creepy Crawlies - Mollie the Maggot Part II
Crooked Bangs - Halfway Lucifer, Mon Amour
Curse in the Woods - The Beast
Daniel Herskedal & Marius Neset - The Christmas Song
Daniel Herskedal & Marius Neset - Dragon's Eye
Datsuns - Gods Are Bored
De Montevert - Du kommer angra dig
De Montevert - High On You
De Montevert - Skyll pa mig
De Montevert - The Ghost
Dead Mellotron - Stranger
Drcarlsonalbion - Last Living Rose
Dreamscape - Greater Than God
Dreamscape - Nine Times to Die
Eat Lights Become Lights - Heavy Electrics
Egyptr - The Heat Just Above Zero
Errors - Gros Bon Ange
Evil Eyes - Saw Her in the Sun
Faded Paper Figures - San Narciso
Fog - Moonlight
Forward Strategy Group - Nihil Novi
Frank Turner - Substitute
Gilded - String & Stone
Gilded - Road Movie
Gilded - Expand,Contract
Global Goon - Human Flute
Global Goon - Morphon Diezepad
Goldenboy - Sing Another Song for the Winterlong
Grzegorz Bojanek - Remaining Sounds Part 1
Grzegorz Bojanek - Broken Heroes Never Drink Cola
Guilty Strangers - Romulus
Guilty Strangers - No Holes
Guilty Strangers - Strange
Halls - Ark
Hannah Georgas - What You Do To Me
I Was A King - Fire
iLiKETRAiNS - Rome
Jan Bang & Erik Honore - The God of Small Caresses
Jaymay - Lamb
Juju & Jordash - Slow Boat to Haifa
July Talk - The Garden
July Talk - Paper Girl
July Talk - I've Rationed Well
Kermit - Cocaine
Kidkanevil & Daisuke Tanabe - Introooooo
Kidkanevil & Daisuke Tanabe - Nanotrees (out in the woods)
Kidkanevil & Daisuke Tanabe - The other day we thought of our f
King Krule - Rock Bottom
Kyle Bruckmann - Cell Structure
Lachrylic - Ellipse
Last Days - If
Letting Up Despite Great Faults - Numbered Days
Lingouf - L'horloge +? Mimi
Lingouf - Terre de pierre
Lingouf - Varionuguicaa
Lorelei - Sorry for the Patience
Lorenzo Senni - Windows of Vulnerability
Lost Rivers - Fall
Lucy and The Cloud Parade - Feel Lucky
Man From The South - Something Made The Streets Melt
Man From The South - Bring me home
Manuella Blackburn - Switched on
Marko Furstenberg - Come Home
Marko Furstenberg - Rosengarten
Matmos - Very Large Green Triangles
Maya Homburger & Barry Guy - Field On Thirty-Two Parts in Four Colours
Maya Homburger & Barry Guy - Nine Accentuations IV
Maya Homburger & Barry Guy - Quiet V
Maya Homburger & Barry Guy - Going Home Mazes - 222X3
Mazes - Bodies
Memotone - Ghost Part 1 Part 2
Metronomy - Anna on Drums
Metz - Get Off
Metz - Sad Pricks
Michael Mayer - Wrong Lap
Michael Mayer - Baumhaus
Mohna - Crafts
Mohna - Laughter
Montano - We Went to the Seafloor
Montano - Undertones
Moon Duo - I Can See
Motorama - White Light
Mutamassik - Human Shield
Nicola Ratti - Track 01
Nicola Ratti - Track 04
Nicola Ratti - Track 05
Nicola Ratti - Track 09
Nina Nielsen - What Was a Wild Night
Nine Black Alps - Hand Me Down
Oren Ambarchi & Robin Fox - Standing Mandala
Outer Space - 3332
Padna - Canopic Fog
Pangaea - Trouble (Eqd) 44 16
Pheromoans - A Freak's Xmas
Pinback - His Phase
Prins Thomas - Flau Pappadans 1
Recondite - Pertichor
Recondite - Tie in
Roberta Bondar - Moon
Roller Trio - Howdy Saudi
Sam Flax - Almost Young
Sea Pinks - A Pattern Recognition
Shiva Trash - Bleach Bath
Slow Dancing Society - Pieces of Your Presence
Snow Palms - Snow Light
Snow Palms - Swimming Figures
Snow Palms - Delta Switching
Sonar - Skeleton Groove (Echoplex Remix)
Sonar - Slow Shift
Sonar - Structure 3.7
Sonar - Sonic Blue
SRFelix - The Wind Dies
SRFelix - Old Memories
Standard Fare - Girlfriend
Stefan Goldmann - Manila Grind
STL - Inverted Reality
STL - Where Have You Gone
Stray Ghost - Aubade
Stray Ghost - Instructions on Clockwork Recollection
Stray Ghost - A Passage of Blissful Weather
Sufis - Sri Sai Flora
Sufis - In the Ashram
Sufis - Downtrace
Summer Girlfriends - Shockwaves
Summer Girlfriends - Lost Boys
Sunbathers - Bossanova
Sunbathers - It Doesn't Matter If It Rains
Tortoise - Hot Coffee
Tree Bosier - Picture 01
Tree Bosier - Picture 05
Vincent Courtois - Entresort
Vincent Courtois - Une inquietante disparition (Part 1)
Vincent Courtois - Une inquietante disparition (Part 2)
Vincent Courtois - Bengal (2)
Weave - Carrizo
Wedjat - Keeping Forever
Wedjat - Found Lost In The Palace
Zaida Saiace - Chacarera de mi pago
Zaida Saiace - Aruba Steel Drum I
Zaida Saiace - Piano Concerto No. 23 in A major, K. 488 (arr. Z. Saiace)
zK - (I'm)mortal
zK - Hotel Occidental II
Zombie Zombie - Illuminations

Δέκα διασκευές του διμήνου αλφαβητικά

1991 - Open to the Dark (Charlotte Sometimes) [Cure]
Field Music - Heart [Pet Shop Boys]
Griffin House - Cracking Up [Nick Lowe]
Jacky Terrasson - Rehab [Amy Winehouse]
Jason Lescalleet - Old Theme (The Model) [Kraftwerk]
Jonah Matranga - To Ramona [Bob Dylan]
Meg Baird - No Song to Sing [Michael Chapman]
Sophie Hunger - Ne Me Quitte Pas [Jacques Brel]
TenFiveSixty - It's My Life [Talk Talk]
Zombie Zombie - The Beach [New Order]