Dark Rumours #2


OphirΤίτλος CD: Ophir (συλλογή). Limited edition 580 copies
Δισκογραφική: Front de l' est. Χώρα κυκλοφορίας: France
Περιεχόμενα (μουσικοί ή group): TVU, DESACCORD MAJEUR, MOMENTS PRESENTS, MUSLIMGAUZE, HYBRYDS, LARGO, INTERNAL FUSION, NIGHTMARE LODGE, AH CAMA SOTZ.

Βαζω, βγάζω και ξαναβάζω cd για να βγει κάτι καλό από τα ηχεία μου και να που πέτυχα κάτι! Χωρίς να καταλάβω πως, βρέθηκα να ακούω το 'OPHIR' μία από τις καλύτερες Ritual συλλογές που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.
Οι πρώτοι ήχοι του cd, αν έχεις πατήσει το play, μοιάζουν με εκείνους που παράγει ένα μικρό οργανάκι που πολλοί το έχουμε δεί και λίγοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει κάποιος μουσική. Μιλώ για ένα όργανο που είναι φτιαγμένο από κοχύλια.
Στην συνέχεια, αργά, προβάλουν και κάποια άλλα όργανα που ηχούν σαν τις παράξενες μεταλλικές καμπάνες του Θιβέτ ή της Ινδίας. Όλα αυτά τα παράξενα κρουστά συνοδεύονται από ένα πνευστό που μάλλον πρέπει να είναι Σακουχάτσι (δεν ξέρω αν γράφεται έτσι στα ελληνικά).
Το δεύτερο κομάτι αρχίζει με κάτι σαν εβραϊκή άρπα και ηλεκτρονικούς ήχους που μοιάζουν σαν παράξενη επιστροφή από το παρελθόν και κορυφώνεται πολύ γρήγορα με την εισαγωγή καθώς μπαίνουν κρουστά που θυμίζουν και όχι ανατολή τα οποία σύντομα συνοδεύονται από κάτι που μοιάζει με Κότο (αυτό είναι Κινέζικο όργανο αν θυμάμαι καλά).
Δεν θα συνεχίσω να περιγράφω λεπτομερώς την ήρεμη δράση των κοματιών γιατί θα χρησιμοποιήσω όλο τον διαθέσιμο χώρο του ΜΙC.
Shortly: Θα ακούσετε από ακουστικές καθαρές κιθάρες, πιάνο, παράξενες φωνές (samples), παράξενα κρουστά από όλη τη Γη, ως παράξενους ηλεκτρονικούς ήχους.
Απο πλευράς ομιλιών και τραγουδιών: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάλεκτος, θα ακούσετε διάφορες δαλέκτους από κάθε χώρα και αυτό είναι πολύ καλό για μην κολάμε μόνο στην αγγλική.
Προσωπικά μου άρεσε αρκετά και βρήκα άκρως συγκινησιακό το κομάτι όπου ακούγονται ταυτόχρονα ήχοι που μοιάζουν με φωνές από δελφίνια ή φάλαινες (δεν μπορώ να ξέρω), ανθρώπινες φωνές και κάτι σαν OM ritual από τους HYBRYDS.
Ελπίζω πως έχοντας ένα τέτοιο cd θα περάσετε κάποιες πολύ ωραίες ώρες στην ζωή σας και σίγουρα θα είναι ακόμα πιο καλές αν το ακούσετε σε κάποια ωραία παραλία μαζί με κάποιους φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα που δεν θέλετε να χάσετε και προσπαθείτε να κάνετε για αυτά ό,τι πιο ωραίο μπορείτε. Σίγουρα η πιο ωραίες ώρες για το cd αυτό είναι οι νυχτερινές ή κάποιο ξημέρωμα ακούγοντας και τους ήχους των ακτίνων του ήλιου να χαϊδεύουν τα καθαρά νέφη τ'ουρανού (όσα εχουν μείνει).
Επίσης καθώς το άκουγα, μου ξύπνησε με ευχάριστο τρόπο αναμνήσεις, οι οποίες πετάρισαν λιγάκι και χάθηκαν πάλι χωρίς να με πιέσουν πολύ, όπως συνηθίζουν να κάνουν αν δεν ακούω καλή μουσική.


Stories from the InsideBand: A Spell Inside
Title: Stories from the inside
Δισκογραφική: Triton. Χωρα: Germany
Form: DCD
Style: Electro / Pop / Romantic με Γερμανικό τρόπο.

Αν σας έλειψε ο ήχος των DEPECHE MODE και άλλων όπως DAF, SOFT CELL κλπ των αρχών της δεκαετίας του '80, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα cd που ψάχνετε αλλά δεν το έχετε βρεί ακόμα. Και νά το, ξαφνικά!!!
Too good to be true! Αλλά πολλές φορές μπορούμε να πουμε: Too good and it's true!
Πάρτε ένα παράδειγμα: Στην αρχή μιά καλή μου φίλη, η Μπέσσυ (The thin quuen), ήταν δύσπιστη. Αλλά όταν το άκουσε έγινε ένα από τα αγαπημένα της cd. Αχ αυτό το κορίτσι, έτσι τους βασανίζει όλους. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να είναι δικαιλογία για το πόσο καλό είναι το cd αυτό μιας και κάποια πράγματα που πραανέφερα σας κρατούν παγερά αδιάφορους. Αλλά αν γνωρίσετε την Μπέσσυ θα καταλάβετε τι εννοώ!

Band: The Candles Burning Blue
Title: Pearls given to the swine
Δισκογραφική: Drama Sin. Χώρα: Spain.
Form: CD
Style: Dark / Romantic με πολλά νέα στοιχεία.

Αυτό είναι άλλο ένα cd που μου θύμησε πολλά. Περίμενα να ακούσω κάτι από όλα αυτά τα νέα πράγματα που συνήθως πηγαινοέρχονται εδώ γύρω και ξαφνικά δέχθηκα επίθεση από ORIGINAL '80s DARK WAVE. Το άφησα να παίξει μερικές φορές και τώρα πια κατάλαβα ότι κάθε τι του cd αυτού θυμίζει, χωρίς να μιμείται, όλα τα καλά ρομαντικά στοιχεία του DARK των 80ς. Κιθάρες, Μπάσο, Πλήκτρα, Φωνητικά, Στίχοι. Ολα! Και με αυτό το cd είχαμε σκηνικά με την Mπέσσυ!


Outer spaceOuter Space Communications
4 μονα CD συλλογές.
Δισκογραφική: Disturbance (a division of Minus Habens).
Χώρα: Italy & UK.
Style: Electronica / Trance / Deep trance / Experimental electronics / Drum 'n' Bass etc.

...Δεν ξέρω! Παρατήστε με! Ακούστε το και μετά τα λέμε αν μπορέσετε να βρείτε style. Τα έχει όλα και συμφέρει, κάτι σαν Super Market -καλό όμως, οχι σαν αυτά που αγοράζουμε τρόφιμα για να δηλητηριαστούμε από συντηρητικά. Μερικά κομάτια θα τα χρακτήριζα ως: Χοντρό κοπάνημα μόνο για χορό με βιονικά μέλη.

Οι 4 αυτές συλλογές θα σας αναγκάσουν να θέλετε να ακολουθήσετε το επάγγελμα του DJ. +++ Οτι θα έχετε μάθημα... πολύ διάβασμα... για το σπίτι!
Ακούστε ονόματα: LAGOWSKY, NERVUS PROJECT, X4U, ATOMU SHINZO, 303 NATION, SINEP.CORP., HZK 200, S.E.T.I., POLYGON WINDOW, I, DORIS NORTON, IT, PRO PULSE, THEE NAODEMA, FULL DYNAMIC RANGE, POP PUEBLO, PRINCIPIA AUDIOMATICA, RED SECTOR A, MONOMORPH, NEBULA, ASTRAL BODY, T.W.E., QUET MEN, A3000, CUBIS, L.O.S.D., CAUSTIC WINDOW, OCRALAB, KALEIDOPHONE,BLUE ENVIROMENT, MXP, LOST RIGHT, PLASTIC SYSTEM, XYREX, PULSE CODE MODULATION, SW@NILT, FRANKIE BIT, LE FORBICI DI MANITU', URBANTRIBU and many many many more!!!!!

Χώρες προέλευσης (Σχεδόν χάος): Italy, France, Switzerland, Croatia, England, Holland, Germany, Belgium. Ετσι απλώς για να μην κολάμε σε μία χώρα και ένα είδος.
Με αυτά τα cd θα κάνετε μια πολύ καλή γνωριμία με τις κυκλοφορίες της Ιταλικής MINUS HABENS or DISTURBANCE.