Δέκα (+ 1)

Πρόσφατες απολαύσεις του Νίκου ΚατσιμάνηRock Hestory Reader1. Το Rock History Reader, ανθολογία-συλλογή κειμένων για τη μουσική που επιμελήθηκε ο Theo Cateforis. Κείμενα από διάφορες πηγές (αυτοβιογραφίες, περιοδικά, εφημερίδες, fanzines) που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος της μουσικής τα τελευταία 50 χρόνια.

2. Όλοι οι δίσκοι των Καλιφορνέζων Dengue Fever! Μετά από τόσα χρόνια, και το Holiday in Cambodia των Dead Kennedys, η Καμπότζη επανεμφανίζεται στα μουσικά πράγματα μέσω της τραγουδίστριας του group, που τραγουδάει και στη γλώσσα της. Χαρακτηριστική περίπτωση love it or leave it! Εθιστικό!

3. Η πρόσφατη επανέκδοση της μουσικής της Γλυκειάς Συμμορίας του Νικολαΐδη... Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Χατζηνάσιος ντύνει με τη μουσική του μια από τις καλύτερες στιγμές του εγχώριου κινηματογράφου, δημιουργώντας ένα soundtrack που δύσκολα θα ξεπεραστεί...

4. Το live "White dragon" του Ross Daly, ή αλλιώς τι μπορούν να κάνουν 4 Τουβανοί (με ιδιότυπους λαρυγγισμούς), 3 Πέρσες, μερικοί Έλληνες και ένας Ιρλανδο-κρητικός σε μια βραδιά που η έμπνευση ξεχείλιζε από παντού! Παρότι η ηχογράφηση καταφέρνει να παρουσιάσει ψήγματα της ατμόσφαιρας εκείνης της βραδιάς, η κυκλοφορία αποτελεί κομψοτέχνημα για τα εγχώρια μουσικά πράγματα.Audio5. Τα cd που συνόδευαν το περιοδικό Audio της δεκαετίας του '90, τα οποία ξαναβρήκα πρόσφατα! Μάλλον ό,τι καλύτερο σε συνοδευτικό cd κυκλοφορούσε την περίοδο εκείνη από περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας, οι συλλογές του Ζήλου με γέμιζαν απορίες και όρεξη για περαιτέρω ψάξιμο! 40 cd, ιδανική μουσική βιβλιοθήκη μιας σύντομης εποχής!

6. Το Death Proof του Tarantino! Η δεύτερη φορά που το είδα ήταν αρκετή για να καταλήξω: 100% ανούσιο, 1000% διασκεδαστικό! Απολαυστικοί διάλογοι και soundtrack για να ασχολείσαι για μήνες!

7. Οι πρόσφατες επανεκδόσεις των δίσκων των Triffids! Το ότι ακόμα πονοκεφαλιάζω για να καταλήξω ποιος μου αρέσει περισσότερο, ένα αν μη τι άλλο ευχάριστο πρόβλημα! Η μπίλια αυτήν την περίοδο έχει κάτσει στο In the pines...

8. Οι πρωινές εκπομπές του Τζούμα στο ραδιόφωνο! Ενδιαφέρουσες μουσικές, μικρά σχόλια, και γενικά υπόδειγμα ραδιοφωνικής εκπομπής και όαση στο σκουπιδαριό των ερτζιανών.Good9. El Diablo Tun Tun: εκτός από τραγούδι, κοκτέιλ και μπαρ στην Αβάνα, το όνομα παραπέμπει και στο ομώνυμο blog! Πολύ καλές και συχνά πολύ σπάνιες προτάσεις από τα αδικημένα μουσικά είδη της αμερικανικής ηπείρου, πριν το rock'n'roll τυφώνα! Tejano, Cahun, Hawaiann και άλλα τέτοια!

10. Το τρίπτυχο ενημερωτικών εκπομπών Τρίτη βράδυ: Νέοι φάκελοι, Έρευνα, Το κουτί της Πανδώρας... Ενδιαφέροντα θέματα, ψύχραιμες ματιές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, παρά τα όποια ελαττώματα και την αναπόφευκτη μερική υποκειμενικότητα.

11. Η αναμενόμενη British revival του φετινού Απρίλη: Portishead, Tindersticks και Billy Bragg! Για να δούμε...