Dope on plastic 8


ExpDJ SHUFFLEMASTER : Exp (Tresor)
Eίναι το ντεμπούτο του Ιάπωνα Tatsua Kanamori που ζει στο Τόκιο. Πραγματικά είναι ότι πιο ενδιαφέρον μας έχει παρουσιάσει, αυτή η εταιρεία - θεσμός στον χώρο της Ευρωπαϊκής techno σκηνής. Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου είναι ήδη club anthems. Φυσικά ο ήχος "κινείται" σε deep minimal ρυθμούς, αλλά εμφανίζονται και ατμοσφαιρικά περάσματα, αναδεικνύοντας έτσι το αστείρευτο ταλέντο του Ιάπωνα παραγωγού. Θα σας ανανεώσει περισσότερο από ότι ίσως φανταζόσαστε, αν εισέλθει στην δισκοθήκη σας!


SelectSAVVAS YSATIS : Select (Tresor)
O άνθρωπος που ανάγκασε τα ξένα ΜΜΕ να εφεύρουν τον όρο "Ελληνική electronica" επανέρχεται με έναν ολόφρεσκο δίσκο. Το ομώνυμο κομμάτι που ξεκινά τον δίσκο, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί, γιατί είναι αρκετά ποικιλόμορφο. Είναι αυτονόητο ότι και τα υπόλοιπα τραγούδια χτίστηκαν πάνω σε techno θεμέλια. Όμως ο Έλληνας παραγωγός εμπλούτισε τον ήχο του, με αιθέριες oriental μελωδίες. Όλα αυτά είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την δημιουργία πανέμορφων ηχοτοπίων, τα οποία κινούνται συνήθως σε μεσαίες ταχυτητες και αποτελουν ενα αναποσπαστο ενιαιο μουσικο συνολο.Πραγματικα αξιζει να δωσετε μια ευκαιρια σε αυτον τον δισκο,ο οποιος δινει μια γερη ωθηση στο techno κινημα και οχι μονο!


In the mixSVEN VATH : In the mix : The sound of the second season - Noche Y Dia (Coccon)
Ο Sven Vath σε νεοσύστατο label, μας παραδίδει όλο το dj-set που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι στο Cocoon club της Ibiza. To συγκεκριμένο dj-set αποτελείται απο 2 μερη. Το 1ο cd τιτλοφορείται "Noche" και περιέχει 13 κομμάτια ακατέργαστου techno και από αυτά αναδεικνύονται καλλιτέχνες όπως D Funk, 1ST Bass και Vitalic, οι οποίοι είναι θεσπέσιοι. Στο επόμενο cd που λέγεται "Dia" μπορεί οι ρυθμοί να πέφτουν αλλά το αποτέλεσμα δεν μας απογοητεύει. Παραγωγοί όπως οι Tony Senghore, Mathias Schaffhauser και Auch μας προσφέρουν στιγμές πανέξυπνης μεταλλαγμένης electronica σε pop φόρμες ενώ οι Βρετανοί Two Lone Swordsmen υπερασπίζονται επάξια τον γνώριμο ήχο της WARP. O ιδιόμορφος Sven Vath με την εκκεντρική του κόμη, είναι σίγουρα ανάμεσα στους καλύτερους dj's στον κόσμο. Επενδύστε αφοβα!


World serviceDAVE CLARK : World Service (React)
Κάθε κυκλοφορία που φέρει το όνομα του Dave Clark, είτε ως παραγωγού είτε ως remixer-dj, δεν περνά απαρατήρητη. Εδώ έχουμε ένα διπλό dj-mix, όπου το 1ο έχει techno χαρακτήρα ενώ το 2ο electro, όπως ο ίδιος τα ονομάζει. Τα διάφορα ονόματα και project που συμπεριλαμβάνονται εδώ, είναι φρεσκότατα, ενώ κάποια άλλα χάνονται στα βάθη του χρόνου, π.χ. Tuxedomoon. Άνετα ξεχωρίζει κανείς στο 1ο cd τον Marco Bailey, τους Surgeon και Jeff Mills. Eδώ τονίζουμε ότι η ακρόαση δεν μας κούρασε ιδιαίτερα. Στο 2ο cd με ενθουσίασαν ονόματα όπως Fisherspooner και Zeta Peticula. Βέβαια αρχικά με ξένισαν οι επιλογές του Dave Clark (βλ. Radiohead), αλλά ευτυχώς είχε δίκιο. Τελικά όλοι έχουν θέση παντού, αρκεί να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο. Συμπερασματικά τις εντυπώσεις κλέβει το 2ο cd, ενώ στο σύνολό του το όλο πακέτο μπορώ να πω ότι θα καλύψει τους περισσότερους.


Fear and loathingLUKE SLATER : Fear and loathing (React)
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό dj-mix, που μόνο ένας dj του status του Βρετανού Luke Slater, μπορούσε να προσφέρει στο διψασμένο techno κοινο. Με αυτό το dj-mix δικαιολογεί την φήμη του ως ενός εκ των καινοτόμων djs της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Συνδιάζει με χαρακτηριστική ευκολία το προσωπικό του υλικό με τα υπόλοιπα ονόματα της techno σκηνής. Τα κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς να κουράζουν, αφού αυτός τα μιξάρει με ζηλευτή ακρίβεια, παίρνοντας ακριβώς αυτό που θέλει, δηλαδή ατόφιες εκρήξεις αδρεναλίνης. Στο 1ο cd του dj-mix, o πρωτοπόρος του βρετανικού techno, μας προσφέρει σκληρό techno κατευθείαν από το μέλλον. Αντίθετα το 2ο cd, κυμαίνεται σε πιο χαμηλούς τόνους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην δημιουργία ατμόσφαιρας γαλήνης και ηρεμίας παρά πόλεμου χαρακωμάτων. Προσωπικά βρίσκω όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν εδώ, απλά υπέροχους και συνιστώ με κλειστά μάτια την αγορά του. Ευγε!