Expressway to yr. skull #4


Pan AmPan-American: Het Volk
Η στήλη πήρε άδεια (από τη σημαία, που είναι και της μόδας) ένα μήνα και είμαι σίγουρος ότι σε κανέναν δεν έλειψε. Άλλωστε τον περισσότερο Ιούλιο ήμουν διακοπές και ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που δεν άκουσα καθόλου μουσική. Μόνον όταν έμπαινα στο αυτοκίνητο: Έπαιζε μονίμως στο cd το "Tete a tete" των ABBC, βαριόμουν να το αλλάξω, και το άφηνα.

Modest Mouse: Bukowski
Ήμουν (και είμαι) κι εγώ κατά της ανάληψης των Ολυμπιακών. Για τα γνωστά... μέχρι πότε θα πληρώνουμε, πάλι όλα τα λεφτά στην Αθήνα θα πέσουν (κι ας ζω στην Αθήνα), Zeppelin και κάμερες κλπ κλπ. Όμως μου φαίνεται γεροντοκορισμός και αντικοινωνικό το "είμαι κατά άρα δεν ασχολούμαι", πόσο μάλλον αν α. από το Μόντρεαλ (οι πρώτοι αγώνες που θυμάμαι) έχω φάει το παραμύθι ότι κάτι σπουδαίο γίνεται β. παρακολουθώ αθλητικά σαν (ή μήπως ως;) καθυστερημένος εδώ και χρόνια γ. μετά τις διακοπές στην Ικαρία "δεν έχω ιδέα τι γίνεται έξω από δω, εγώ ή είμαι στη θάλασσα ή διαβάζω το βιβλίο μου", συνεχίστηκε το διάλειμμα -αποβλάκωση. Και πάλι "δεν έχω ιδέα τι γίνεται έξω από δω, εγώ ή στην τηλεόραση ή στο γήπεδο βλέπω αγώνες"... Τα περί Ολυμπιακού πνεύματος είναι για τα Ελληνοαμερικανάκια. Όποιος δεν είναι "βόδ' Καναδέζικο", που λέει και η κυρία Ευανθία, ξέρει ότι πληρώνει και διασκεδάζει, όπως σε φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρα κλπ.


Chk chk chk!!!: Hello? Is This Thing On?
Κάθε χειμώνα θαυμάζουμε το Ρομπέρτο Κάρλος και κάθε τέσσερα καλοκαίρια τα βάζουμε με τα αναβολικά.

Thelonious Monk: Epistrophy
Αν είσαστε φτωχός Αφροαμερικάνος με τρομερό ταλέντο στον αθλητισμό τι θα διαλέγατε;
α. Να πάρετε καμιά ντόπα όταν το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι κοντά.
β. Να πάτε μισθοφόρος στο Ιράκ.
γ. Να γίνετε κλεφτρόνι / βαποράκι και να παίζετε τη ζωή σας κορόνα-γράμματα κάθε μέρα.
δ. Να γαμιέστε στη δουλειά σαν τον πατέρα σας και να μην μπορείτε καν να πλησιάσετε όλα αυτά που βλέπετε στις διαφημίσεις.

Ghost: Dominoes - Celebration For The Gray Days
Μετά την πτώση του περίφημου τείχους στο Βερολίνο, οι Γερμανίδες κολυμβήτριες έχουν πιθανότητες να γεννήσουν κανονικά παιδιά μια και ο καημός να περάσει η Γερμανία στα μετάλλια τη Γαλλία είναι μάλλον μικρότερος από το να περάσουν οι Ανατολικογερμανοί τους Δυτικογερμανούς.

Syd Barrett: Dominoes
Ο Διακογιάννης πουλάει ακόμη... Κι ας μιλάει κατά τη μετάδοση των 100 μέτρων του 2004, για τη μονομαχία Όβετ-Κόου στα 1500 μέτρα το 1980. Αν πάθει τίποτε ο άνθρωπος λέτε να μας το κρύψουν και να βάλουν το Μητσικώστα να σχολιάζει ως Διακογιάννης;


Coco RosieCoco Rosie: Terrible Angels
Ο Κούλογλου θα μας δείξει τις "θυσίες" που έκαναν οι πρωταθλητές για να γίνουν σταρ. Θα μας πει κάποτε ελπίζω και για τις θυσίες που έκανε ο καλός δημοσιογράφος για να γίνει τηλεοπτικός σταρ.

Fall: Theme From Sparta F.C.
Το παραδέχομαι ότι είμαι κι εγώ της εύκολης λύσης, με ροπή προς την τεμπελιά και το γραψαρχιδισμό, αλλά αν με έβαζαν να μεταδώσω κάποιο άθλημα στους Ολυμπιακούς μάλλον θα μάθαινα τους κανονισμούς πριν το μεταδώσω.

David Byrne: Don't Fence me in
Difficult Choices: Ποιος είναι πιο γλοιώδης; Ο "τέως" Κωνσταντίνος ή ο "αθάνατος" Λάμπης Νικολάου;

Talking Heads: Cities
Πιθανόν ο Θεός να καταγόταν από την Τολούκα. Αν και ο Θεός, πριν από αυτό το ταξίδι και αυτή την αλυσίδα παράλογων συλλογισμών, έμοιαζε να είναι γκρίνγκο. Όχι από τη Νέα Υόρκη, φυσικά. Αν ο Θεός ήταν ένας μπάσταρδος, όπως είχε απολύτως αποδειχτεί τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια από τις προσωπικές και από τις δημόσιες ιστορίες, δεν θα μπορούσε να κατάγεται από μια πόλη με τέτοια ποικιλία φυλών, προσώπων και πολιτισμών. Θα πρέπει να ήταν ένας καριόλης που θα μισούσε τους άλλους, ένας Τεξανός, ένα αρχίδι από τη Νεμπράσκα, ένας φανατικός μουσουλμάνος, ένας Καταλανός μαγαζάτορας, ένας Σέρβος εθνικιστής. Πεπεισμένος ότι όλοι όσοι είχαν γεννηθεί σε απόσταση πάνω από δέκα μίλια από τη Μέκκα, τη Λέριδα, το Μαυροβούνιο ή το Ελ Πάσο ήταν φτωχοί και ηλίθιοι μαλάκες. (Paco Ignacio Taibo II, Το Ποδήλατο του Λεονάρντο).