Linear 88 (4)

22. Erland and the Carnival - Love is a killing thing (Erland and the Carnival)

Η αγάπη είναι σκοτώστρα (σαν τις μοτοσυκλέτες, τα ναρκωτικά και τη ρώσικη ρουλέτα). Κάτσε να σκεφτώ: ξανάκουσα γι'αυτήν την ικανότητά της σε τραγούδι; Υπάρχουν πολλά love kills αλλά κυριολεκτούν; Οι Radio Birdman π.χ. έλεγαν love kills your mind, love kills your time, love kills the film on your eyes και δεν μιλούσαν για θάνατο σαν αυτό που έπαθε ο Jackson brother. Υπάρχει και love overdose ή θάνατος από νοθευμένη αγάπη; O Erland Cooper με τον γνωστό από τους Verve κιθαρίστα Simon Tong κι ένα ντράμερ αποφάσισαν να παίξουν φολκ κομμάτια με γκαράζ και ψυχεδελική διάθεση. Καλά τα πήγαν. Δεν είναι και δύσκολο θα έλεγα. Πάρε τη φολκ μελωδιάρα, βάλε κιθάρες που μας αρέσουν και θα παλθεί η χορδή μας. Ας παίξουν τώρα soul, disco και metal με την ίδια διάθεση.

23. Field Music - Measure (Measure)

Δυο αδέρφια από το Sunderland της Βόρειας Αγγλίας, οι David + Peter Brewis έφτιαξαν το 2004 το γκρουπ, το διέλυσαν μετά από δύο δίσκους για να επιστρέψουν δριμύτεροι με δίσκο 20 κομματιών και διάρκεια 72 λεπτών. Στο ενδιάμεσο έβγαλαν κι από ένα δίσκο χωριστά ως School Of Language + The Week That Was. Τώρα που τους ακούω θυμήθηκα: Είναι αυτοί που βρήκαν το χαμένο άλμπουμ των Caravan και το κυκλοφόρησαν με την υπογραφή τους.

24. Midlake - Children of the grounds (The courage of others)

Ήρθα εδώ να περιμένω για το τέλος των πάντων, μέχρι να την κάνω από δω, να την κάνω από δω... Κάπου στο βάθος υπάρχουν και κάποια παιδιά που είναι γεμάτα με αγάπη για τη ζωή. Κάτι τέτοια και κάτι άλλα άσχετα τραγουδάνε οι εκ Denton, Texas, στο παρόν τραγουδάκι από τον τρίτο τους δίσκο. Τι μήνυμα θέλουν όμως να μου περάσουν; Της ματαιότητας των πάντων; Πως με τη γέννηση αρχίζει να μετράει το χρονόμετρο; Δε νομίζω. Χρουτς χρουτς. Δεν τα πάω καλά με τα κωδικοποιημένα. Τι να κάνω με τη ζωή μου, τι λέει το life and how to live it εγχειρίδιο των μεσολημναίων; Να ξεσαλώσω, να γίνω ηδονοθήρας, να αφιερωθώ στη δημιουργία, στο θεό, να προσπαθήσω να σώσω τις φώκιες, τα πάντα, τον πλανήτη ολόκληρο; Να σώσω τα προσχήματα, την ελάχιστη αξιοπρέπεια που μου απέμεινε; (Ο Soso καιρό έχει να βγάλει δίσκο by the way).

25. Vampire Weekend - White sky (Contra)

Τους πέτυχα να δίνουν συνέντευξη σε μια τηλεόραση. Καθόταν και οι τέσσερις στη σειρά και μόνο ο ένας μιλούσε. Γι'αυτόν τον ένα θα μιλήσω κι εγώ αφού οι άλλοι είναι αναλώσιμοι. Ezra Koenig το όνομά του που διαβάζεται Κέϊνιγκ. Είναι 25 χρονών, εβραίος από τη Νέα Υόρκη. Παίζει κιθάρα αλλά έκανε και το σαξοφωνίστα στους Dirty Projectors πριν φτιάξει τους Vampire Weekend το 2006 και βγάλουν πρώτο δίσκο το 2008 και δεύτερο το 2010. Το 2012 θα συνεχίσω με λεπτομέρειες και προσωπικά του δεδομένα. (Είδες; Τσιμουδιά για Paul Simon).

26. The Radio Dept. - Never follow suit (Clinging to a Scheme)

Johan Duncanson και Martin Larrson. Μάλλον είναι παλιοχαρακτήρες. Απ'το 95 που ξεκίνησαν το συγκρότημα πέρασε η μισή Σουηδία απ'αυτό και δεν έμεινε κανείς. Ακόμα και η κοπέλα του δεύτερου τον άντεξε μόνο για λίγο. Ψέματα, έμεινε ένας κημπορντίστας αλλά τα ντραμς καταργήθηκαν κι αυτό δεν άρεσε στους παλιούς φανς. Δυο δίσκους έβγαλαν μέσα στα zeroes και ο τρίτος που θα έβγαινε το 2008 βγαίνει το 2010. Σε χτικιάζουν, μη μπλέξεις.

27. Sambassadeur - Days (European)

Thank you for the days, those endless days, those sacred days you gave me... Ενώ οι προηγούμενοι συρρικνώνονται, αυτοί εμπλουτίζουν τον ήχο τους με πιάνα και βιολιά και κλαρινέτα. Είναι ο τρίτος δίσκος τους σε επτά χρόνια ύπαρξης μετά τον ομώνυμο και το "Migration". Χμ, μονολεκτικά όλα. Και οι τίτλοι ολιγόλεκτοι. Σε μικρή πόλη το ξεκίνησαν, στο Gοteborg το εδραίωσαν, είναι η Anna Persson που τραγουδάει, ο Joachim Lackberg που δεν ανεβαίνει σε αεροπλάνο και άλλοι δύο. Πήραν το όνομά τους από κομμάτι του Gainsbourg. Το "Days" είναι το σίνγκλ του δίσκου αλλά και όνομα γκρουπ στο Goteborg. Λες να το αφιερώνουν ή παίζει ανταγωνισμός;
____

NEXT: Owen Pallett, My Brightest Diamond, These New Puritans, Beach House, Besnard Lakes, Holly Miranda