Linear 88 (6)

34. Husky Rescue - Sound of love (Ship of light)

Η μπάντα που ξεκίνησε στο Ελσίνκι ο Marko Nyberg πριν οκτώ χρόνια και τώρα αριθμεί πέντε μόνιμα μέλη, 13309 φίλους στο myspace, 1225 fans στο facebook και 95 followers στο twitter. Κλικ! 96. Που έφτασαν στον τρίτο δίσκο χωρίς να μετράμε τον υποδίσκο των remixes. Που παρομοιάζουν τη μουσική τους σαν το πρώτο χιόνι πάνω στο πράσινο γρασίδι. Σαν τη βούρτσα του κουρέα που καθαρίζει τις τρίχες απ'το λαιμό του φρεσκοκουρεμένου. Σαν το τραπεζομάντηλο που το παίρνει ο αέρας και το κολλάει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Σαν τη σκόνη που κάθεται πάνω στο λευκό κοστούμι. Σαν τη στάχτη που επιπλέει στο ποτό σου. (Ψυχραιμία. Μόνο το πρώτο "σαν" είναι δικό τους). Μ'αρέσει ο χαρακτηρισμός "εύθραυστη" που χρησιμοποιούν για τη φολκ τους. "Η μουσική που παίζουμε είναι ένα μείγμα εύθραυστης φολκ, σινεματικών διαθέσεων και γρήγορου ροκ". Γρήγορο παίζετε; Αυτό παίζεται.

35. Julian Amacker - Words are dead (Universe, a tea and me)
Σγουρός νεαρός από τη χώρα των 26 καντονίων. Πρώτος δίσκος, εφήμερο αλλά διασκεδαστικό τραγουδάκι, χαουζάκι, κιθαρίτσα, αγγλοστιχάκια, Davos, Federer, CERN, Helvetica bold, Rote Fabrik.

36. Get Well Soon - Aureate! (Vexations)

The best six doctors anywhere, and no one can deny it
are sunshine, water, rest, and air, exercise and diet.

Έχω δυο ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Πρώτον: να κρεμαστούν οι τραπεζ... όχι. Να μπει στις τηλεοράσεις σύστημα αυτόματου υποτιτλισμού ώστε να μην χρειάζεται να κλείσεις τη μουσική για να ακούσεις ειδήσεις, δεις ελληνική ταινία, σήριαλ, talk show. Δεύτερον: τα προγράμματα αδελφοποίησης πόλεων που επιχορηγούνται απ'την Ε.Ε. να επεκταθούν και στα γκρουπ. Π.χ. παιδεύει και ξαναπαιδεύει ο Konstantin Gropper των Get Well Soon ένα τραγούδι αλλά πάλι δεν τον ικανοποιεί; Το στέλνει στον αδερφό του Bill Callahan και εκείνος εμπνέεται κάτι που ο μεσιέ Κοσταντάν δεν είχε σκεφτεί. Και τούμπαλιν. Άσε που τα πολύτεκνα και δραστήρια αδελφάτα θα μπορούν να κάνουν δικά τους φεστιβάλ και άλλες δράσεις. Οι Βρυξέλλες με διαβάζουν;

37. Matt Elliott - South canadian sea (Failed songs)

Σαν άλλος Βαμβακούλας ο Matt έκανε τριλογία songs με τέσσερις δίσκους (Drinking, Failing, Howling, Failed). Δε μας τα λες καλά Matt. Αυτές είναι κυκλοφορίες που ταιριάζουν σε πεθαμένους. Πέταξε τα μέτρια, ολοκλήρωσε τα καλά τραγούδια και βάλ'τα στον επόμενο δίσκο σου. Τι πήγες κι έβγαλες τα μισοφτιαγμένα τραγούδια; Φύγε και μην το ξανακάνεις. Λόγω πρότερου έντιμου βίου που λένε και στα αδικαστήρια.

38. Moddi - Stuck in the waltz (Floriography)

Τώρα που θα μας διώξουν απ'την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνουμε η Νορβηγία του νότου. Θα φέρουμε ξανά το βασιλιά, θα βγάλουμε το πετρέλαιό μας, θα επιχορηγηθούν οι νέοι αλιείς... Αυτοί έχουν τους Sami, εμείς έχουμε το δήμο της Σάμης, τη Σάμο, τη Σύμη... Σε πέντε χρόνια θα δανείζουμε και την Άνγκελα αν είναι καλό κορίτσι. Πάμε στον (my) Pal Moddi Knutsen, 23χρονο από το νησί του βορρά Senja στον οποίο ανήκει το you shouldn't believe in everything you write ρηθέν (εκτός κι αν το κόπιαρε και δεν έδωσε credit όπως εγώ). Μας συστήνεται λέγοντας την εξωτική ιστορία του, πως μεγάλωσε σε ένα ψαροχώρι εκατό κατοίκων, στα πέντε του τον ηχογράφησαν να τραγουδάει και το έπαιξαν στο ράδιο, στα 15 έφυγε απ'το σπίτι κι άρχισε να γράφει τραγούδια (συνήθως στο σκοτάδι), στα 18 ανακάλυψε το ακορντεόν της μητρός του κλπ κλπ. Καλή τύχη νεοφερμένε. Και για το τέλος αίνιγμα: πως λέγεται ο Moddi που έχει οίστρο;

39. The Magic Theatre - The old cottage (London town)

Οι Ooberman του Λίβερπουλ έδρασαν στα τελευταία χρόνια των 90s και πρώτα των 00s, και το διέλυσαν χορτασμένοι από καλά λόγια και κακές πωλήσεις. Η αρρώστια όμως δεν έχει θεραπεία και μετά από ένα διάλειμμα, οι δύο εξ αυτών επέστρεψαν με νέο όνομα, νέο δίσκο και νέα χέρια βαθιά στις τσέπες. Dan Popplewell και Sophia Churney λέγονται, ο πρώτος φροντίζει για τους ήχους και η δεύτερη σερβίρει τους στίχους σ'εμάς τους δυστύχους. Επί τέσσερα χρόνια το ετοίμαζαν, ταξίδεψαν στην Σλοβακία και την Εσθονία για ηχογράφηση ορχηστρών και χορωδιών, ξόδεψαν για special artwork και εταιρίες promotion, πρόσεξαν την κάθε λεπτομέρεια και τώρα περιμένουν από σας (γαϊδούρια) να τους (εκ)τιμήσετε. Μόνο μείον βρίσκω τον καθόλου ποιητικό τίτλο του δίσκου που τον χρησιμοποίησε κι ο McCartney σε δίσκο των Wings. Τι μαθαίνουμε απ'αυτό το τραγουδάκι; Πως πολλοί συνάνθρωποι μας αρνούνται να ξεχάσουν γιατί δεν έχουν με τι να καλύψουν το κενό που δημιουργείται: But to forget you is to lose you, and you're all that i have. Την επόμενη φορά που θα κράξεις τη φίλη σου που δεν ξεκολλάει απ'τον παντρεμένο της, θυμήσου το.

To Linear 87 βρίσκεται εδώ

Το Linear 88 αρχίζει από εδώ