Modern Talking No 5Πανουροκάς"Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αμαρτία μου, το ότι είμαι μονογαμικός! Η μονογαμία πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα... να τιμωρείται αυστηρά" (Τζίμης Πανούσης). Συμφωνούμε... και προσθέτουμε ότι θα έπρεπε να παίρνει και μέτρα το κράτος για να βοηθάει στην καταπολέμηση της μονογαμίας... ως κοινωνική μάστιγα!

"Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για τα ανεξάρτητα label, video και δίσκους... το να έχεις ένα μεγάλο budget είναι υπέροχο. Όσα περισσότερα ξοδεύεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχεις". O Neil Hannon των Divine Comedy επισημαίνει την ειδοποιό διαφορά του νέου τους δίσκου, από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας : το χρήμα! Και δεν φαίνεται να έχει και τόσο άδικο, όσο κι αν στεναχωρεί αυτό τους φανατικούς της indie ιδεολογίας.
"Ο Σωκράτης υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θέλει να τον ενσαρκώσει ο Σον Κόνερι". Ο μελοντικός κομματάρχης Αβραμόπουλος με λίγη βοήθεια απ' τον σερ Σον ανακαλύπτει την αξία του Σωκράτη. Δηλαδή αν ενδιαφερόταν να τον ενσαρκώσει ο Ντε Νίρο;

"To αγγλικό φαγητό είναι από τις χειρότερες εμπειρίες. Και οι συναυλίες στις ΗΠΑ. Είναι βράδυ και νομίζεις ότι είναι 9 το πρωί. Μια επίσης κακή εμπειρία είναι να δίνεις συνέντευξη στην αγγλική τηλεόραση και να μην καταλαβαίνεις αυτό που σε ρωτά ο παρουσιαστής εξαιτίας της προφοράς του, να του λες να επαναλάβει, να επαναλαμβάνει, να μην καταλαβαίνεις πάλι, αλλά να πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε μια απάντηση...." Οι Air μέσα σε δύο γραμμές συνοψίζουν πόσο τους αρέσει η δημοσιότητα και οι ζωντανές εμφανίσεις σε άλλες χώρες...


Nectar Mule"Τραγουδάμε κάνοντας μια επανάσταση. Πιστεύουμε ότι κάνουμε ένα κίνημα επανάστασης, για αυτό και ο παραλληλισμός με τους καλόγερους του 1821" (Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, μάνατζερ του συγκροτήματος Ελεύθεροι) ...να δεις πότε χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά η λέξη «επανάσταση» στη σύγχρονη ελληνική ιστορία... Έχουν μνήμη οι Eλεύθεροι!

"Φυσικά και πιστεύω στο Θεό, τι ερώτηση είναι αυτή; Ο καθένας πιστεύει στο Θεό!"... τι μου λέτε κύριε Στράτε Τζώρτζογλου... μιλάτε κατόπιν στατιστικών στοιχείων, ιδίας πείρας ή συμβουλών του φανατικότερου θαυμαστή σας; Και για όποιον δεν πιστεύει τι τιμωρία προτείνετε;

"Ο Χριστός και η εκκλησία είναι αήτητοι 2000 χρόνια" (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος). Παράγκα και στο πρωτάθλημα θρησκειών; Και για πόσους τίτλους μιλάμε;

"Η ευχή μου εισακούστηκε από τον Θεό"! (Τόνυ Σαβέβσκι, νέος προπονητής της ΑΕΚ και υποψήφιος για Μπάγιεβιτς junior στα όνειρα των original). Το Έψιλον στο όνομα της ΑΕΚ, σημαίνει Εκκλησία;Μπλένταρ Κόλα"Αυτό που μ'έκανε να διαλέξω την ΑΕΚ ήταν η ιστορία της, η οποία συνδέεται με την ορθοδοξία και το Βυζάντιο" (Μπλένταρ Κόλα). Ο Βύζας Μεγάρων δεν έδειξε ενδιαφέρον; Αφού δε τέθηκε θέμα χρημάτων, σίγουρα θα ήταν το φαβορί για να εντάξει το νεαρό... στην ενορία του.
"(ευτυχία είναι) να είμαι ισορροπημένη μέσα μου. Αυτό δεν εξαρτάται από τα υλικά αγαθά ούτε από τους άλλους, αλλά από το πως είσαι με το Θεό... Το κατά μου είναι ότι είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος. Το υπέρ μου ότι είμαι πολύ εύκολος άνθρωπος..." (Γεωργία Αποστόλου). Η νεαρή ηθοποιός ψάχνοντας για το θεό ανακάλυψε την... Πυθία.

"Ο Κώστας Ρηγόπουλος με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του σε θέατρο και τηλεόραση κατάφερε και κέρδισε την ευθανασία" (ακούστηκε σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων)... ενώ η ελληνική γλώσσα στερείται του δικαιώματος της ευθανασίας, καθώς με κάτι τέτοια πεθαίνει και υποφέρει ταυτόχρονα.
"Δεν μιλάω ποτέ άσχημα σχετικά με την Britney. Αγαπώ την Britney σαν άτομο. Eίναι μια μεγάλη προσωπικότητα". Η Pink συγκρίνει την προσωπικότητα της σε σχέση με αυτή της Britney. Μόνο ανάλογες συγκρίσεις μπορούν να αναδείξουν ως μεγάλη μια τέτοια προσωπικότητα.

"Δεν έχει απομείνει τίποτα πια που να μπορεί να αντιδράσει σθεναρά. Σου αρέσουν τα χρήματα; Ναι, μου αρέσουν τα χρήματα. Σε ποιον δεν αρέσουν;" απλά μαθήματα punk ιδεολογίας από τον Greg Graffin, leader των Bad Religion. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο. Οι σταυροφορίες πέθαναν, αφήστε τους εναπομείναντες Δον Κιχώτες στο έλεος της μοίρας τους...
Δηλώνουμε πλήρως ικανοποιημένοι με την ορκωμοσία του νέου Αμερικάνου προέδρου George W. Bush και πρόθυμοι να του παραχωρήσουμε το δικό του αποκλειστικό χώρο στο εβδομαδιαίο Modern Talking. Στην πατρίδα του ετοιμάζεται βιβλίο για να περάσουν οι δηλώσεις του στην αιωνιότητα, εμείς ξεκινάμε πιο χαλαρά με ένα πρώτο sample δηλώσεων και επανερχόμαστε σύντομα:George"Πρόκειται προφανώς περί προϋπολογισμού, βλέπω πολλά νούμερα..." (τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο περί τηλεφωνικού καταλόγου...)

"Πιστεύω ότι το ανθρώπινο γένος μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με τα ψάρια!" (ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο αιώνιος πόλεμος, που τόσες ψαρανθρώπινες ζωές μας έχει στοιχίσει. Αφοπλισμός της μαρίδας εδώ και τώρα!)

"Η ελπίδα του έθνους είναι οι οικογένειες, εκεί αποκτούν όνειρα τα φτερά" (διαβάζεται και... το έθνος ελπίζει στο είναι των οικογενειών, εκεί που φτερουγίζει η απόκτηση ονείρων... αλλάζει σε τίποτα το νόημα;)

"Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μου. Το βλέπω όταν έρχονται και μου λένε 'μη μας απογοητεύσεις κι άλλη φορά'" ( κι εγώ τους απογοητεύω, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, αφού έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να μου ξαναπούν το ίδιο πράγμα).
"Όταν με ρωτάνε ποιος προκάλεσε τις ταραχές και τις δολοφονίες στο Los Angeles, η απάντησή μου είναι σαφής και απλή: Ποιος φταίει για τις ταραχές; Οι ταραξίες φταίνε. Ποιος φταίει για τις δολοφονίες; Οι δολοφόνοι φταίνε".
"Ειλικρινά, οι δάσκαλοι είναι οι μόνοι επαγγελματίες που διδάσκουν τα παιδιά μας".
"Είναι καιρός, η ανθρώπινη ράτσα να εισβάλει στο ηλιακό μας σύστημα".

Thanks George! Keep on talking!

Στο Modern Talking αυτής της εβδομάδας συνεργάστηκαν οι Άρης Καραμπεάζης, Απόστολος Γρηγορόπουλος και Μπάμπης Αργυρίου.