Πρέπει να τα ψάξεις όλα!

Χαίρετε ! Αυτή τη φορά η στήλη θα ασχοληθεί με surfing στο διαδίκτυο, με σκοπό να σας προτείνουμε χρήσιμα sites για τις ηχητικές σας αναζητήσεις. Πρέπει να προειδοποίησω όμως τους ατρόμητους surfers, πως τα sites που θα αναφερθούμε αφορούν αποκλειστικά ανθρώπους που γράφουν μουσική και χρησιμοποιούν μουσικό software. Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με mp3, audio players, site συγκροτημάτων κτλ. Οι σελίδες που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε, θα σας δώσουν άφθονες λύσεις να επεκτείνετε και να συμπληρώσετε τις δυνατότητες του home studio σας. Πριν ξεκινήσουμε όμως, μερικές απλές συμβουλές είναι βεβαίως απαραίτητες.
Χρησιμοποιήστε για τα download σας, βοηθητικά προγράμματα όπως το GetRight ή το Gozilla. Διαφορετικά θα υποφέρετε σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως από τα μεγάλα μεγέθη των αρχείων και προγραμμάτων. Καλό θα ήταν να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο το προγράμματα που είναι freeware, καθώς κατά την προσωπική μου γνώμη, τα shareware και demo προγράμματα είναι ουσιαστικά άχρηστα για έναν επαγγελματία, ακόμα και για έναν προχωρημένο ερασιτέχνη και κακώς ταλαιπωρείτε τον υπολογιστή σας με εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις που αφήνουν και κουσούρια! Εκτός... κι αν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε και με το cracking. Καλό θα ήταν τέλος, σαν μια γενικότερη χρήσιμη συμβουλή, να τσεκάρετε τακτικά το internet για τις τελευταίες έκδοσεις των Direct X drivers και για τους drivers της κάρτας ήχου σας, καθώς και για updates των προγραμμάτων και drivers που συνήθως χρησιμοποιείτε. Καλό surfing...

cnet-10000-title


http://download.cnet.com/ Ενα πoλύ δυνατό site ! Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τεράστια database προγραμμάτων όλων των ειδών. Ευτυχώς είναι χωρισμένα σε κατηγορίες για εύκολο ψάξιμο. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνετε subscribe για να παίρνετε εβδομαδιαία newsletter. Μας ενδιαφέρει η κατηγορία "MP3 & AUDIO", όπου θα βρείτε μεταξύ άλλων Utilities & plug-ins, Music creation και Midi, αλλά και πολλά ακόμα. Πολύ καλές επίσεις οι κατηγορίες "Drivers & system files", "Internet", "Utilities", "Multimedia & Design" και "Software & development". Ενα site για όλο τον κόσμο. Υπάρχει εύκαιρη σε κάθε σελίδα του και μιά εσωτερική μηχανή αναζήτησης, για πανεύκολο ψάξιμο! Ολα τα προγράμματα, είναι δωρεάν.

hittsquadlogoLN

www.hitsquad.com/ Ουσιαστικά είναι η μαμά του Shareware music machine. Από την πρώτη επίσκεψη, θα σας "βγεί" το μάτι! Επιλέξτε την κατηγορία "Music software" και θα σας βγάλει ίσια, στην www.sharewaremusicmachine.com Βρεθείτε αντιμέτωποι με περισσότερα από 3.200 μουσικά προγράμματα! Οπωσδήποτε θυμηθείτε και την κατηγορία Soundfonts. Υπογράψτε και εδώ για newsletter και δεν θα βγείτε χαμένοι.

sz3d

www.synthzone.com/ Αν και θα το βρείτε ως Link στο προηγούμενο site που αναφέραμε, πρόκειται για ένα αυτόνομο site, αποκλειστικά για synthesizers, samplers, effects και keyboards γενικώς. Εχει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές και σχεδόν όλα τα μοντέλα της τελευταίας δεκαπενταετίας σε αλφαβητική σειρά! Απόλαυση! Θα βρείτε σχεδόν τα πάντα. Link για όλους τους κατασκευαστές και για ότι άλλο θέλεις, midi αρχεία, ακκομπανιαμέντα και styles, προγράμματα και free utilities, universal editors / librarians (αυτό είναι βασικότατο), δείγματα και δειγματοληψία, sample cd-rom και cd's, sequencers, προγράμματα για audio ηχογράφηση και επεξεργασία, soft synths, αρχεία και resources για το Cubase και το Cakewalk, παρτιτούρες και μουσική γραφή,πολλά πολλά ακόμα και Soundfonts! Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για site τόσο σημαντικό, που ελπίζω να μην το μαθαίνετε από εδώ, τώρα....
www.xs4all.nl/~kafka/house/muziqtoolz.html Ρίξτε και μιά ματιά εδώ, ως συμπηρωματικό site του synthzone.
www.samplenet.co.uk/ Αυτό είναι πλέον το επίσημο sample site, των περιοδικών Future Music και The Mix. Πολλά δείγματα που κυκλοφόρησαν με τα cd των περιοδικών υπάρχουν εδώ, όπως και πολλά ακόμα. Τεράστια ποικιλία, εύκολο ψάξιμο, καλή δουλειά!

easyweb.easynet.co.uk/%7Elfenn/sfonts.htm Σας πηγαίνει στην καρδιά της easynet, όπου παίρνετε μια σειρά από καλά και δωρεάν soundfonts.
xbert.iwarp.com/ Τρομερό site, με soundfonts, προγράμματα, νέους drivers και εργαλεία για APS και SBLive. Επίσεις, μία πολύ καλή βιβλιοθήκη με δωρεάν δείγματα για όλους, υλικό για το Giga sampler, διάφορα utilities και links.
www.cubasefaq.com/ Οτιδήποτε αφορά το Cubase ! Υπάρχει απ'ευθείας link για το WavelabFaq. Όσοι τα χρησιμοποιείτε, τσεκάρετε τα site.
www.yamaha-xg.com/index.html Σας πηγαίνει στην καρδιά των XG MIDI της Yamaha. Χρήσιμο site, και για midi ιστορίες, αλλά και για κάρτες ήχου. Τα sites της Yamaha αλλά και της Creative (Soundblaster και E-MU) www.creative.com/ προσφέρονται για ψάξιμο και links, γενικώς....
dir.lycos.com/Arts/Music/Samples_and_Loops/ Εδώ μιλάμε για ένα πανυγήρι site και προγραμμάτων. Θα πέσετε πάνω σε ότι δεν φαντάζεστε! Μερικά, δεν θα σας είναι χρήσιμα, αλλά κάποια άλλα, όπως το beatbot.com θα σας γοητέψουν! Για να είμαι ειλικρινής, το beatbot.com θα σας κάνει να κλάψετε από χαρά! Δείγματα σε τεράστια ποικιλία!


top100guitarsites


www.top100guitarsites.com/ Το όνομα τα λέει όλα! Παρτιτούρες, βοηθήματα, midi, links, sites, και πολλά και διάφορα, αποκλειστικά (και όχι μόνο) για κιθαρίστες / μπασίστες!
www.analogx.com/ Ενα πολύ χρήσιμο μέρος, με πολλά home made προγράμματα και audio εργαλεία. Αυτό το site, το δίνω άριστα γιατί το "τρέχει" ένας πολύ φευγάτος τύπος!

Τέλος για τους φανατικούς τηε περιπέτειας www.thecrack.net Από εδώ μπορείτε να βγείτε κατευθείαν στο www.astalavista.com αλλά μπορείτε και από το www.elitetoplist.com

Και πριν σας αφήσω, να σας ευχηθώ καλή χρονιά, μια που η στήλη κάνει ποδαρικό στο 2001. Στείλτε μου e-mail και γράψτε καλά λόγια για την "Πραγματική εικονικότητα" στο mic.gr να πάρω αύξηση και να κάνουμε fun club και party! Τελευταίες συμβουλές για το surfing.... Εκμεταλευτείτε τα link, που θα βρείτε στα site που σας προτείνουμε και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει, όταν ψάχνετε πράγματα στο διαδίκτυο.

Ο κύριος Γ.Π. βρίσκεται στο audiolab@spark.net.gr