The Black Angels

Η ιστορία του πολέμου μάς έχει οδηγήσει στο σήμερα

Οι άγγελοι απ' το Austin έρχονται με λόγια και υποσχέσεις για ψυχοθεραπεία. Της Μαριάννας Βασιλείου


The Black Angels Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν πρεσβεύει προφανέστατα ο Alex Maas, ο τραγουδιστής των Black Angels, όπως θα διαπιστώσετε και από τις απαντήσεις του παρακάτω. Οπότε σας τον παραδίδω και σας υπενθυμίζω τη συναυλία του συγκροτήματός του στο Μύλο, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.


Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν σας έχει ακουστά, για να τον πείσεις να ακούσει τη μουσική σας;

Είναι μουσική θεραπεία.

Έχετε δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι "θέλουμε να φέρουμε το psych rock στο σήμερα και να το εξελίσσουμε". Πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Απλά προσπαθούμε να προκαλούμε τους εαυτούς μας κάθε φορά που μπαίνουμε στο στούντιο. Να δοκιμάσουμε διαφορετικούς συνδυασμούς πεταλιών, διαφορετικούς συνδυασμούς οργάνων μέσω διαφόρων ενισχυτών.

Ο (κυριολεκτικός ή μεταφορικός) πόλεμος είναι ένα από τα κύρια θέματα των στίχων σας. Στίχοι όπως "be brave and kill for fun" ("Don't play with guns") και "it's hard to kill when you don't know whose side you're on" ("Broken soldier") είναι πολύ έντονοι και προκαλούν τη σκέψη. Τι σας "ελκύει" σε αυτόν;

Ίσως είναι η ιστορία του πολέμου που μάς έχει οδηγήσει στο σήμερα. Αυτό είναι συναρπαστικό.


The Black Angels2 Ποιος είχε την ιδέα για το logo σας (ένα αρνητικό φωτογραφίας της Nico σε high-contrast) και γιατί επιλέξατε αυτήν (σ.σ. πού να φανταστώ ότι λίγο καιρό μετά από αυτήν την ερώτηση θα πέθαινε ο Lou Reed...);

Ο Christian (σ.σ. Bland, κιθαρίστας του συγκροτήματος) το σχεδίασε και θεώρησε ευθύς εξαρχής ότι ήταν μια κατάλληλη εικόνα για το συγκρότημά μας. Η φωνή της ήταν αξιοπερίεργη και στοιχειωτική.

Ποιο θα ήταν το ονειρεμένο lineup για το Austin Psych Fest;

Can, Suicide, Love, Silver Apples, Troggs, Link Wray, Velvet Underground, Beatles, Massive Attack, Radiohead, Dr. Octagon, Portishead, Clinic, Warlocks, Brian Jonestown Massacre, 13 Floor Elevators, Joy Division, Fugs, Captain Beefheart, Kinks, Donovan, David Bowie, Heat....κλπ.

Τι είδους μουσική ακούτε αυτόν τον καιρό;

Country από το 1950-1960 και folk από τον νοτιοανατολικό Ειρηνικό.

Μετά από την ηχογράφηση του "Live in San Fransisco EP", ποια διαδικασία προτιμάτε περισσότερο;

Η ζωντανή ηχογράφηση δεν έχει overdubs. Προτιμώ περισσότερο το στούντιο, γιατί εκεί έχουμε περισσότερο τον έλεγχο.


Photo - Courtney Chavanell Δώστε μας μερικές πληροφορίες για το "Indigo Meadow"...

Η παραγωγή και η ηχογράφηση έγιναν από τον John Congleton στο Τορνίλο του Τέξας. Εμείς απλώς κάναμε αυτό που κάνουμε πάντα.

Τι είδους συμβουλή θα έδινες σε νέους μουσικούς και συγκροτήματα που κινούνται στο χώρο του psych rock;

Περιοδείες-περιοδείες-περιοδείες. Δουλειά-δουλειά-δουλειά. Πρέπει να έχουν τυφλή πίστη και να προσπαθήσουν να μετακομίσουν με το συγκρότημά τους. Να δουν αν τους αρέσουν αρκετά, ώστε να μπορούν να ζήσουν μαζί τους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα είναι μαζί τους συνέχεια.

Είναι η πρώτη φορά που παίζετε στην Ελλάδα. Τι περιμένετε και τι φοβάστε όταν παίζετε πρώτη φορά σε κάποια χώρα;

Προσωπικά προσπαθώ να έχω χαμηλές προσδοκίες και μεγάλες ελπίδες, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός παλιού φίλου. Ελπίζω όλοι να είναι τόσο καλοί όσο έχω ακούσει ότι είναι στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη πάντως θα παίξουμε τραγούδια και από τα τέσσερα άλμπουμ μας!
__________

Οι Black Angels θα δώσουν δύο συναυλίες στην Ελλάδα: Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Mylos Club (Θεσσαλονίκη). Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι A Victim Of Society και οι Psychedelic Trips To Death, αντίστοιχα.