James Pants

Cosmic Rapp

Έρχεται για live set την Παρασκευή και ανοιχτή συζήτηση την επομένη. Με την ευκαιρία του απευθύναμε ερωτήσεις εφ'όλης της ύλης. Της Νάντιας Πούλου


James Pants 1 Πες μας λίγα λόγια για την κεντρική ιδέα πίσω από την τελευταία σου κυκλοφορία με τίτλο 'Seven Seals'.


Ήθελα πολύ να κάνω έναν δίσκο που να είναι διαβολικός και παραδεισένιος την ίδια στιγμή. Ακριβώς όπως κι η πραγματική ζωή στον πλανήτη Γη. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και κάποια παρόμοια βιβλία καλτ λογοτεχνίας μου έδωσαν την έμπνευση. Από κει και πέρα την άφησα να ξεφύγει τελείως. Ήξερα ότι πολλοί άνθρωποι έχουν φτιάξει "dance" δίσκους, όπως κι εγώ εξάλλου, οπότε τώρα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, να μην περιοριστώ.

Διαβάσαμε κάπου ότι στο στούντιο έχεις μια μηχανή απ' αυτές που γεμίζουν καπνό τις πίστες στα κλαμπ. Τη χρησιμοποιείς στ' αλήθεια; Τι άλλα παρόμοια αντικείμενα έχεις στο χώρο που δουλεύεις;

Χμμ... είχα όντως μια τέτοια μηχανή στο στούντιο για ένα διάστημα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω, γιατί ενεργοποιούσε τον ανιχνευτή καπνού στο σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου. Προτιμώ ένα σκοτεινό στούντιο κι ολόγυρα σωρούς από βιβλία, δίσκους, άδειες κούπες καφέ και κάποια keyboards.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα video clips των τραγουδιών σου. Ποιος τα σκηνοθετεί; Ποιος σκέφτεται το στόρυ;

Τα περισσότερα video clip δημιουργήθηκαν επί τόπου. Το κάθε ένα σκηνοθετήθηκε κι από διαφορετικό άτομο. Κάποια στιγμή πρέπει να κάνω κι ένα "επαγγελματικό" video.

Υπάρχει κάποιο video clip για το Seven Seals;

Αυτή την περίοδο μοντάρουμε ένα για το "Thin Moon". Έχει μέσα διάστημα, πολλά ροδοπέταλα, κρασί, κορίτσια και μαριονέτες.


James Pants 2 Υποθέτω ότι έχεις απαντήσει την επόμενη ερώτηση αρκετές φορές: πώς έγινε η γνωριμία σου με τον Peanut Butter Wolf;


Έχεις δίκιο. Είναι μια στάνταρ ιστορία που δε βαριέμαι όμως να τη διηγούμαι. Γνώρισα τον Peanut Butter Wolf στην βραδιά αποφοίτησής μου στο Austin. Τον ρώτησα αν θέλει να έρθει μαζί μου για ν' αγοράσουμε δίσκους, πράγμα που έγινε. Είχα την ευχαρίστηση να είναι συνοδηγός μου ενώ γυρνούσαμε το Τέξας για αρκετές μέρες, επισκεπτόμενοι δισκοπωλεία. Από τότε δε χάσαμε ποτέ επαφή.

Πώς είναι το πρόγραμμα μιας τυπικής μέρας του James Pants;

Αν είμαι σε περιοδεία, συνήθως ξυπνάω από το ξυπνητήρι ουρλιάζοντας και λουσμένος στον ιδρώτα, ενώ για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά αναρωτιέμαι πού στο καλό βρίσκομαι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν είμαι και στο σπίτι. Αλλά εκεί έχω την πολυτέλεια του να φτιάχνω μια κούπα καφέ και μετά μουσική.

Χαιρόμαστε που θα σε δούμε στην Ελλάδα. Πώς σκοπεύεις να προσηλυτίσεις το Ελληνικό κοινό στη σέκτα των Seven Seals;

Με τζάμπα χρήμα και σουβλάκια για όλους.

Τι να περιμένουμε από το workshop σου;

Δεν ξέρω ακόμα. Πιθανότατα πολύ τραύλισμα, σαρδάμ, βήχα αμηχανίας και συγγνώμες.

Θα μας αναφέρεις κάποιους ξεχωριστούς δίσκους που αγόρασες πρόσφατα;

Τον τελευταίο καιρό αγοράζω πολλούς δίσκους goth μουσικής και pop της δεκαετίας του πενήντα. Για παράδειγμα Cocteau Twins, Christian Death και Frankie Avalon. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί αυτά κι όχι άλλα είδη.

Έχεις ήδη ένα πλάνο ή μια κεντρική ιδέα για το επόμενο άλμπουμ σου;

Ναι. Ο επόμενος δίσκος είναι στην πραγματικότητα έτοιμος. Υποθέτω ότι είναι μία μίξη goth μουσικής και pop της δεκαετίας του πενήντα. Έχω επίσης τελειώσει ένα οργανικό tropical club δίσκο, που πιθανόν να βγει πριν την "επίσημη" επόμενη κυκλοφορία. Πιθανόν και όχι.

Ποια remix(es) δουλεύεις αυτόν τον καιρό;

Κάνω ένα για την Kindred Spirits, ξέρεις, την εταιρεία που βγάζει spiritual jazz. Εκτός από αυτό, τίποτε άλλο!

Να σαμπλάρει κανείς ή να μην σαμπλάρει;

Προτιμώ να χρησιμοποιώ όσο το δυνατό λιγότερα samples. Χρησιμοποιώ πιο πολύ δίσκους με sound effects. Μ' αυτό τον τρόπο θα βγάλω περισσότερα λεφτά όταν βάλουν τη μουσική μου στο "Melrose Place."

Ευχαριστούμε!
_____

Το πρόγραμμα του James Pants στην Αθήνα