Ladies' Room

Helvet Underground


Ladies Room2Πενταμελές all-girl group με μέλλον και πολύ καλή σκηνική παρουσία, από τα καλύτερα group που έχω δει τα τελευταία χρόνια σε μια αρκετά επαναλαμβανόμενη και αντιγράφουσα ροκ σκηνή... δεν μετράνε βέβαια ονόματα όπως Young Gods, Yello και electronica. Σύντομα περισσότερα νέα.

Λίγα λόγια από τις νεαρές Ελβετίδες μουσικούς.

Αρχικά λίγα λόγια για την 'ίδρυσή' σας.

- Ξεκινήσαμε, με την ίδια σύνθεση, μόλις πριν ενάμιση χρόνο. Πριν η Lisa, η Anina και εγώ (η Sophie) ψάχναμε για μπασίστρια και μάλιστα για πολύ καιρό, δεν είναι εύκολο να βρείς κορίτσια που παίζουν ροκ μουσική. Η Lisa και η Anina πάντως είχαν ήδη αρχίσει να παίζουν μαζί όταν τις γνώρισα, και να αρχίζουν να σχηματίζουν το συγκρότημα.

Μέσα στον πρώτο χρόνο της ύπαρξής μας κάναμε πολλά live, είκοσι περίπου, με πολύ καλή ανταπόκριση και ακόμη γιατί είμαστε ένα all-girl-group και πολλοί είναι περίεργοι να έρθουν να μας ακούσουν όταν διαβάζουν για μας.

Από τότε που κυκλοφόρησε το ομώνυμο ep-cd μας έχουν αυξηθεί και οι εμφανίσεις μας. Ο επόμενος στόχος μας είναι να ηχογραφήσουμε ένα κανονικό album και να παίζουμε περισσότερα live. Στο συγκρότημά μας υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιρροές. Όταν πρωτοσυστάθηκε το συγκρότημα, μερικές από εμάς ακούγανε heavy metal, ενώ άλλες folk - rock περισσότερο. Ανταλλάξαμε επιρροές με την πάροδο του χρόνου, γεννήθηκε έτσι το δικό μας ύφος, εν μέρει απο τη μουσική που μας άρεσε, αλλά και απο τον τρόπο που δουλεύαμε μαζί και τη δυναμική της κάθε μιας απο εμάς. Μας αρέσουνε π.χ. οι Dixie Chicks για τα αρμονικά τους φωνητικά, αλλά προφανώς δεν παίζουμε country μουσική. Ένα τραγούδι τους ίσως είναι καλό.. Φυσικά μας ενδιαφέρουν οι γυναίκες καλλιτέχνιδες, αληθινές γυναίκες μουσικοί που γράφουν τα δικά τους τραγούδια. Όμως, εφόσον ένα γκρουπ ή καλλιτέχνης ακούγεται σπουδαία και έχει και δυνατές κιθάρες, τους δίνουμε μια ευκαιρία.


Ladies RoomΤι γίνεται λοιπόν με τις δισκογραφικές εταιρείες; Είχατε μέχρι τώρα προσφορές;

- Όχι ακόμη. Είμαστε στη φάση που ψάχνουμε, έχουμε συζητήσει με μερικές εταιρείες, συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς για νέα συγκροτήματα. Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι εταιρεία απο την Ελβετία. Και από τη Γερμανία θάτανε εξίσου ευπρόσδεκτο.

Τι σας ώθησε στη δημιουργία ενός all-girl-group;

- Δεν είναι περίεργο; - κανείς δε ρωτά ποτέ ένα ανδρικό συγκρότημα γιατί θέλησαν να είναι ένα αποκλειστικά ανδρικό συγκρότημα. Είναι ελάχιστα τα αληθινά girl bands στην πιάτσα και γιαυτό είναι ακόμα κάτι ξεχωριστό. Από τη μια πλευρά αυτό μας βολεύει καθώς μας προσέχουν περισσότερο, αλλά από την άλλη θα ταν πολύ πιο cool να υπήρχαν τόσες γυναίκες όσοι οι άνδρες που κάνουνε μουσική και σχηματίζουν μπάντες. Θα είναι θαυμάσιο αν μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να ενθαρύνουμε άλλες μουσικούς να βγούν και να παίξουν, όπως κάποια girl bands ενθάρρυναν εμάς.

Επίσης είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι με κορίτσια ....Φυσικά υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες όπως σ'όλα τα συγκροτήματα, αλλά τελικά είναι κάτι το ιδιαίτερο να βλέπεις τα ίδια τέσσερα κορίτσια δύο φορές την εβδομάδα στις πρόβες και να έχεις και λίγο χρόνο για κουβέντα. Μερικά πράγματα, πιστεύω, είναι πιο εύκολα όταν δεν υπάρχουν άντρες τριγύρω.

Ο μηχανικός ήχου εξάλλου είναι άντρας, ανήκει στο συγκρότημα, είναι πάντα στα live μαζί μας, κάνει πολύ περισσότερα από το να μιξάρει. Είμαστε πολύ χαρούμενες που είναι μαζί μας.


Ladies Room3Κερδίζετε τα προς το ζην από τα live σας;

- Σίγουρα όχι από τα live μας, αλλά η Ελβετία δεν είναι και μια χώρα όπου μπορείς να ζήσεις από τις πωλήσεις των cds. Η αγορά είναι τόσο μικρή. Σε άλλες χώρες ίσως είναι ευκολότερο. Κάποιος πάλι μας είχε πει ότι βρισκόμαστε σε λάθος χώρα, από άποψη μουσικού στύλ και θάπρεπε να πάμε στην Ιρλανδία ή στην Αυστραλία. Οπότε, ναί! Εάν πληρώσει κανείς τα ναύλα μας θα το σκεφτούμε σοβαρά.

Είναι ο στόχος σας να συνεχίζετε να παίζετε τη μουσική που εσείς θέλετε ή να έχετε μαζική επιτυχία;

- Ναι σίγουρα θέλουμε να παίζουμε ότι ακούγεται καλό σε μας. Βάζουμε στοιχεία από τους εαυτούς μας στα τραγούδια μας και έχουμε ένα αρκετά μεγάλο και διαφορετικό ρεπερτόριο. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τους αρέσει το στυλ μας και θέλουν να ακούνε ιδιαίτερα ροκ τραγούδια, όχι μαζικά προϊόντα κονφορμιστικής παραγωγής και θάμαστε ευτυχείς να παίξουμε για αυτούς τους ανθρώπους. Στο τέλος, αν κάτι κάνει τον κόσμο να ροκάρει, θα κάνει και τα media τελικά.

Περισσότερα στη σελίδα τους : ladiesroom.ch