The Men

It is a Men΄s Men΄s world...

Κατάγονται από την πόλη που αγαπά τον κιθαριστικό θόρυβο όσο καμία άλλη. Η μουσική τους έχει φρενήρη φρεσκάδα, τέτοια που τράβηξε την προσοχή της Ελεάνας Γαρίνη


The Men Κατάγονται από την πόλη που αγαπά τον κιθαριστικό θόρυβο όσο καμία άλλη. Νεοϋορκέζοι λοιπόν, οι The Men και για την ακρίβεια από το Brooklyn ("Μπρούκληδες!", όπως θα σαρκάζανε τα θύματα της ελληνικής κρίσης χρέους).

Ο ήχος του CBGB, το πανκ της ανατολικής ακτής των Black Flag, οι κιθαριστικοί βορβορυγμοί των Sonic Youth, είναι τα μαθήματα ζωής που φαίνεται να διάβασαν καλά πριν κάτσουν να γράψουν. Δανείστηκαν τον τίτλο του άλμπουμ από τους Ramones του 1977, ενώ το "Revolution" των Spacemen 3 στα 1989 κάνει guest σε ένα κομμάτι τους. Παρόλα αυτά κατορθώνουν να μην ακούγονται σαν στείροι νοσταλγοί.

Η μουσική τους έχει φρενήρη φρεσκάδα, τέτοια που τράβηξε την προσοχή της Sacred Bones, μιας σπουδαίας εταιρίας που έχει ξαναβάλει στο κέντρο του χάρτη νέα γκαράζ-ψυχεδελο-πανκ υβρίδια.

Είδαν το "Leave Home" να περιλαμβάνεται σε πολλές λίστες των καλύτερων άλμπουμ για το 2011 και το κοινό να στριμώχνεται να τους δει. Καθόλου άσχημα για πρώτη κυκλοφορία σε "κανονική" εταιρία μετά τα self-released "Immaculada" και το 12΄΄"We Are The Men". H ένταση και η οδύνη έχει πάντα διψασμένο κοινό και χτυπάει πάντα στο κέντρο. Και μιας το όνομα του θεωρητικού του ερωτισμού Bataille ήταν ο τίτλος του single τους, ας χρησιμοποιήσουμε τα σοφά αποστάγματά του μπας και εξηγήσουμε γιατί αγαπάμε τέτοιες μπάντες με ανίερο και ανεξέλεγκτο θόρυβο:

"Το πεδίο του ερωτισμού είναι επίσης το πεδίο της βίας και της βιαιοπραγίας. Οι ερωτικές παρορμήσεις τρομοκρατούν το ανθρώπινο πνεύμα. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να υπερβεί αυτό που τον τρομάζει, μπορεί να το κοιτάξει κατά πρόσωπο."


The Men2Κοιτάξαμε (ε, περίπου) κατά πρόσωπο τον Nick Chiericozzi, τραγουδιστή/ κιθαρίστα των The Men και του απευθύναμε λίγες ερωτήσεις μιας και στις 11 Φεβρουαρίου ένα γκρουπ-πυριτιδαποθήκη θα αναμετρηθεί με το ατρόμητο κοινό του Αν Club!

Ο τίτλος του άλμπουμ "Leave Ηome" με πάει πίσω στην εφηβεία και στους Ramones, όμως η μουσική μοιάζει περισσότερο σαν αποδόμηση του ήχου των Spacemen 3 και ανασύνθεσή του με ένα συναρπαστικό αλλά και δραματικό τρόπο. Πόσο λάθος μπορεί να είμαι;

Αυτό είναι θαυμάσιο! Δεν μπορώ να πω ότι προσπαθήσαμε να είμαστε δραματικοί ή κάτι ανάλογο. Στο Leave Home ήμασταν απλά εμείς και η προσπάθειά μας να ηχογραφήσουμε τα κομμάτια που είχαμε και να δούμε πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε το καλύτερο μας, κατά το δυνατό, άλμπουμ για εκείνη την εποχή. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε πραγματικά ωμό, δυνατό και βρώμικο και νομίζω πως το κατορθώσαμε. Οι Ramones, οι Spacemen 3 και αρκετές άλλες μπάντες είναι μεγάλες μας επιρροές. Το πνεύμα των Ramones είναι μια από τις αιτίες πίσω από τον τίτλο του άλμπουμ αλλά και μία από τις αιτίες που σχηματίσαμε τη μπάντα ευθύς εξαρχής.

Όπως και να έχει, έχετε το θάρρος να κάνετε ευθεία αναφορά σε πολύ σημαντικές μπάντες. Τι μουσική ακούν στο σπίτι τους οι The Men;

Καθένας από εμάς ακούει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Η μουσική που φτιάχνουμε μαζί συλλέγει από όλες αυτές τις επιρροές. Τη στιγμή που μιλάμε το πικάπ μου παίζει το δίσκο της Zola Jesus ενώ τελευταία άκουγα Flying Burrito Brothers, Greg Sage, Roky Erickson, The Bachs, Milk Music, Brain Slug (NYC), Streetwalkers (Philly) and Nude Beach (NYC).

Η Sacred Bones είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες δισκογραφικές εταιρίες στις μέρες μας. Με ποιο τρόπο μπήκατε σε αυτή τη οικογένεια; Και μιλώντας για οικογένειες, νιώθετε σαν στο σπίτι σας από άποψης μουσικής συγγένειας;

Ένας φίλος μας, ο Ryan που παίζει τύμπανα στους Nude Beach, έπαιζε το "Immaculada" (το δεύτερό μας άλμπουμ) από τα ηχεία του Academy Records εκεί που δραστηριοποιείται και η Sacred Bones. Άρεσε στον Caleb και ενδιαφέρθηκε να βγάλει τον επόμενό μας δίσκο. Κανείς άλλος μέχρι τότε δεν είχε προσφερθεί να κάνει δικό μας άλμπουμ και ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα μπορούσε η μουσική μας να φτάσει σε περισσότερο κόσμο. Ο Caleb και ο Taylor είναι εξαιρετικοί, μοιραζόμαστε πολλές κοινές προτιμήσεις στη μουσική και είναι πολύ ωραίοι τύποι να τους κάνει κανείς παρέα.


Tour Poster "The Men", "()","L.A.D.O.C.H." ... μα τι συμβαίνει με τους τίτλους των κομματιών και το όνομά σας. Είναι μέρος κάποιου εσωτερικού αστείου, έχουν κάποια ιστορία από πίσω, τι;

Χα, να σου πω, πολλές φορές οι τίτλοι των κομματιών μας προέρχονται από τον τίτλο στο αρχικό demo, όπως τυχαίνει να τα γράψει κανείς πάνω σε μια κασέτα. Το "()" το διαλέξαμε ακριβώς επειδή δεν είχαμε βρει τίτλο! Ένας φίλος μας ο Dan είπε στο Mark και εμένα ότι θα έπρεπε να πούμε την μπάντα μας "The Men" και έτσι κάπως μας κόλλησε...

Το άλμπουμ σας συγκαταλέγεται σε πολλές λίστες με τις καλύτερες περσινές κυκλοφορίες. Επηρεάζεστε από τους κριτικούς και αυτά που γράφουν;

Με το Leave Home ήταν η πρώτη φορά που διάβαζα κριτικές για δουλειά μας και δεν καταλάβαινα ούτε τα μισά από όσα διάβαζα! Δεν είμαι μουσικοκριτικός και δεν αντιλαμβάνομαι ούτε τη δική μου μουσική αλλά ούτε και των άλλων με τη μορφή του γραπτού λόγου. Βρίσκω τον εαυτό μου με κάποιο τρόπο να συγκινείται με κάτι ή να αναζητά μέρος από την ενέργεια που αυτό εκπέμπει.

Έχετε μόλις επιστρέψει από μια Ευρωπαϊκή περιοδεία. Σας φάνηκε πολύ διαφορετικό το κοινό από τις ΗΠΑ;

Το κοινό στη Ευρώπη είναι υπέροχο, πάρα πολύ υποστηρικτικό. Αρκετός κόσμος ήξερε τα κομμάτια και άρχιζε να χειροκροτεί ή να ζητωκραυγάζει με το που άρχιζε κάποιο. Για εμένα αυτό από μόνο του έκανε το ταξίδι να αξίζει... ότι κόσμος από την άλλη πλευρά του ωκεανού γνώριζε αυτό που κάνουμε και το γούσταρε!

Ευχαριστούμε, περιμένουμε με ανυπομονησία μια πολύ δυνατή συναυλία!

Ευχαριστώ, θα τα πούμε σύντομα!