Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Κουβέντα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου μέσω ίντερνετ


Θανάσης ΠαπακωνσταντίνουΟι πότες Λαϊκεδέλικα επανακάμπτουν δριμύτεροι και πάνοπλοι, μετά από δύο προχωρημένες μεταγραφές. Ο Θανάσης εμφανίζεται πολυπράγμων και πολυμήχανος, δισκογραφικά τε και συναυλιακά. Πάντα μετριόφρων, χιουμορίστας και πολύ φειδωλός όταν πρόκειται να δώσει πληροφορίες περί το άτομόν του. Και πάντοτε απλόχερος και χουβαρντάς επάνω στη σκηνή. Τώρα και μ' ένα σχήμα 'βαρύ' κι ανθυγειϊνό για τις τσέπες των διοργανωτών, αλλά πολύ πολύ πολύ ζουμερό προς τέρψιν και απόλαυσιν των θαυμαστών του, εμού του ιδίου συγκαταλεγομένου. Η κουβέντα μας άρχισε μέσω κινητού και προχώρησε μέσω διαδικτύου. Ελπίζω να σας ανοίξει την όρεξη όπως και σ' εμένα. [Τα σχόλια σε αγκύλες είναι δικά μου].

Mic: Γεια σου Θανάση και εις υγείαν των ποτών της στρογγυλής τραπέζης.
ΘΠ: Άσπρο πάτο!

Mic: Πως έγινε και μπλέξατε τα μπίτια σας εσύ κι ο Αγγελάκας;
ΘΠ: Όπως ίσως θα ξέρεις, έχουμε ένα κοινό γνωστό, το Βραχνό Προφήτη, ο οποίος μας έφερε σε επαφή. Έψησα το Γιάννη να 'ρθει μαζί μας γιατί χρειαζόμουνα μια φωνή χειρότερη από τη δικιά μου, μια και η Μάρθα με την ενδιαφέρουσα φωνούλα της και την αποδοχή που απολαμβάνει στις εμφανίσεις μας, μου έχει καταρρακώσει το ηθικό. Αλλά μάλλον την πάτησα. Στις πρόβες ο Γιάννης αναδείχθηκε ισάξιος του Λουτσιάνο Βαρβαρότι. Έτσι στις καλοκαιρινές εμφανίσεις θα βρίσκομαι ανάμεσα σε δυο θηρία.

Mic: Τι να περιμένουμε από σας; Χημεία και τέρατα;
ΘΠ: Η χημεία υπάρχει. Όσο για τα τέρατα ψάχνουμε τη Ροζμαρί που θα τα κυοφορήσει.

Mic: Ποια είναι η σύνθεση της μπάντας Λαϊκεδέλικα σήμερα; Με ποια σύνθεση θα σας ακούσουμε ζωντανούς στο Θέατρο Δάσους; Το Μαρθάκι το Φριτζηλάκι τι κάνει; Ο Μπαντούκ; Ο Στόικος; Ο Φώτης;
ΘΠ: Όλες οι παλιές καραβάνες συνεχίζουν μαζί με δύο μεταγραφές, τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Φλώρο Φλωρίδη. Δηλαδή έχουμε και [κ]λέμε:

Θανάσης Παπακωνσταντίνου2- Θανάσης Παπακωνσταντίνου (ανεπαρκής χρήση νυκτών εγχόρδων και φωνητικών χορδών)
- Γιάννης Αγγελάκας (φωνή)
- Μάρθα Φριτζήλα (φωνή, [φωνάρα], γρύλο)
- Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες, προεξάρχων ενορχήστρωσης)
- Γεώργιος Μπαντούκ Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα, φωνή, λύκο)
- Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα, φωνή, υποβολείο)
- Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο, σχόλια)
- Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι, φωνή)
- Φώτης Σιώτας (βιολί, πλήκτρα, φωνή)
- Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ, μελόντικα)
- Φλώρος Φλωρίδης (σαξόφωνο, κλαρινέτο)
- Τίτος Καργιωτάκης (ηχοληψία)
- Χρήστος Χαρμπίλας (ηχοληψία)
- Βαγγέλης Χαχόλος (ηχοληψία)

Mic: Πες μου λίγα λόγια για τις συναυλίες σας. Που θα πάτε, πότε και γιατί;
ΘΠ: Το σχήμα είναι μεγάλο και οικονομικά βαρύ γι αυτούς που διοργανώνουν συναυλίες. Όταν με το ίδιο περίπου κόστος έχουν τον Βασίλη, τι να τον κάνουν τον δεν-τον-ξέρει-ούτε-κι-η-μάνα-του Θανάση; Οπότε μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις που έχουν κλειστεί είναι:
2 Ιουνίου 2004 στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης
28 Ιουνίου 2004 στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα
29 Ιουνίου 2004 στην Πάτρα
23 Ιουλίου 2004 στο φοινικόδασος Βάι στο νομό Λασιθίου Κρήτης
24 Ιουλίου 2004 στο Αβδού του νομού Ηρακλείου Κρήτης

Mic: Τι νέο ετοιμάζεις δισκογραφικώς;
ΘΠ: Ένας διπλός δίσκος με ηχογραφήσεις από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μας θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 10 Ιουνίου. Παράλληλα ετοιμάζω ένα καινούργιο δίσκο με τη συμμετοχή της Μάρθας. Ο κρίκος που θα δένει τα κομμάτια αυτού του δίσκου είναι το παράδοξο.


Ο βασιλιάςMic: Είδα το θεατρικό του Σεβαστίκογλου "Η μοιρασιά του διαβόλου" κι άκουσα τη θαυμαστή μουσική και τους ψιθυρισμούς σου. Έχεις κάνει κι άλλες θεατρικές μουσικές; Πότε θα τα δούμε όλ' αυτά σε σιντί;
ΘΠ: Στο νέο δίσκο που αναφέρω πιο πάνω θα έχω και μουσικές από τη "Μοιρασιά του Διαβόλου" και από το "Βασιλιά". Μουσική έχω γράψει και για το θεατρικό "Το ημερολόγιο της άμμου" που ανέβηκε στο θέατρο Εμπρός σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή.

Mic: Κάνα κινηματογραφικό σάουντρακ, μετά τον Βασιλιά, να περιμένουμε; Κάνα χάπενινγκ;
ΘΠ: Γράφω τη μουσική για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Νιζήρη [με τίτλο "Είναι ο Θεός Μάγειρας;"]. Ίσως τα καταφέρω να κάνω τη μουσική και για μια παράσταση της χορευτικής ομάδας Sine Qua Non [της οποίας μέλος είναι η Μάρθα Φριτζήλα].

Mic: Σελίδα έχεις στο διαδίκτυο; Ετοιμάζεις κάτι επ' αυτού;
ΘΠ: Δεν έχω κάνει τίποτα εγώ ο ίδιος. Υπάρχει όμως μια σελίδα που τη στήσαν κάποια παιδιά με όρεξη και υπομονή. Χαρά στο κουράγιο τους. [Αααααπ, δυσκολεύτηκα αλλά το βρήκα]

Mic: Θάθελα να μου στείλεις ηλεκτρονικά και μια φωτογραφία σου παιδική.
ΘΠ: Δυστυχώς δεν έχω σκάνερ!

Άιντε και καλά κρασσά. Το άγριο διονυσιακό μουσικοχορευτικό μεθύσι συνεχίζεται εις το Δάσος. Ελάτε μαζί με τον λύκο και τα τρία γουρουνάκια.

ΥΓ1: Μια μικρή γεύση απ' όσα μας μαγειρεύει ο Στέργιος Νιζήρης. Ο Βασίλης αλλάζει δουλειές και περιφέρεται στους δρόμους παρατηρώντας γυναίκες, ψάχνοντας κάτι, χωρίς να ξέρει τι. Η ελαφριά και χιουμοριστική διάθεσή του υποχωρεί όταν ανακαλύπτει τυχαία το ταλέντο του στη μαγειρική. Σύντομα γίνεται σεφ και μέλος μιας μισό-μυστικής λέσχης μαγείρων. Σταδιακά βυθίζεται στην αναζήτηση του τέλειου φαγητού και της τέλειας γυναίκας. Τελικά βρίσκεται μπλεγμένος σε κωμικά παράδοξες καταστάσεις. Λίγο πριν το πλήρες αδιέξοδο, ένα τυχαίο συμβάν τον συμφιλιώνει με τη σχετικότητα των πραγμάτων. Είν' ο Θεός Μάγειρας άραγε; Ουουου, είναι λέει.

ΥΓ2: Αν θέτε να διαβάστε κάτι παραπάνω για το ποιόν του ΘΠ ανατρέξτε εδώ.

ΥΓ3: Κι άλλος φαν του Θανάση κάπου στη Mανίλα.