ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ηχητικό συμπλήρωμα του απολογισμού. Γιατί όσο καλά (ή όχι) κι αν τα γράφουμε, τίποτε δεν υποκαθιστά την πρωτογενή ακρόαση
Ο απολογισμός της εγχώριας μουσικής πραγματικότητας του 2020. Η οποία σε πείσμα των καιρών (όλων, όχι μόνο των παρόντων) ήταν και πάλι πολυποίκιλα δημιουργική.
Η ομάδα του MiC προτείνει 27 δίσκους που μπορεί και να θυμόμαστε από μια χρονιά που θα θέλαμε να ξεχάσουμε
Ένα ζήτημα το οποίο με ποικίλες αφορμές διαρκώς και επανέρχεται στην επικαιρότητα. 14 συντάκτες του MiC καταθέτουν τις δικές τους διαφορετικές προσεγγίσεις. Για απαντήσεις (και μάλιστα οριστικές) δεν μπορεί να γίνει λόγος.
Η ανάρτηση των επιμέρους λιστών στην... "Διαύγεια" του MiC κρίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο για λόγους διαφάνειας αλλά γιατί αξίζει να αναδεικνύεται και η ατομική διαφορετικότητα που συνήθως χάνεται στους "μέσους όρους".
Το 2019 του MiC σε 21 δίσκους
Δίσκοι που άκουσαν και ξανάκουσαν οι συντάκτες του MiC μέσα στο 2019. Χωρίς νούμερα και ατελείωτες λίστες και με τους λογαριασμούς (και τα αυτιά) ακόμη ανοιχτούς…
Αυτός μπορεί είναι ο κανόνας αλλά στο παρόν αφιέρωμα οι συντάκτες του MiC στίχο-στίχο αποδεικνύουν το αντίθετο
Liz Fraser
Είναι ίσως το πιο αρχέγονο μουσικό "όργανο", το πιο φυσικό. Και δύσκολο πολύ να ορίσεις την "καλή". Γι' αυτό οι 12 συντάκτες επιλέγουν τις αγαπημένες τους (και μη).
Πειραματισμός στα ...άκρα
Τι σημαίνει άραγε «πειραματική μουσική»; Ακόμη χειρότερα «ακραία»; Απαντήσεις, σκέψεις αλλά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα θα βρείτε στο νέο αφιέρωμα του MiC.
Τα καλύτερα ελληνικά
Ο ετήσιος απολογισμός της εγχώριας μουσικής κίνησης, σε δίσκους, τραγούδια και απόψεις των συντακτών του MiC.
Μίκης Θεοδωράκης
12 συντάκτες και συνεργάτες, μέσα από μνήμες, ιδέες, πάθη και ιστορίες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον ογκόλιθο της ελληνικής μουσικής. Στο τέλος μένουν τα τραγούδια...
Εν τω μεταξύ, έξω από την Ευρώπη
Οι συντάκτες του MiC επιλέγουν δίσκους και τραγούδια από μια τεράστια δεξαμενή, αυτή που ο δυτικός μας κόσμος περιορίζει σε αμφίβολες έθνικ και world ταμπέλες
Τι να διασκευάσω από αυτό;
Η ομάδα του MiC ξανοίγεται στο πέλαγος των διασκευών και ψαρεύει τις καλύτερες (και μερικές χειρότερες)
Τα καλύτερα ελληνικά
Και κάπως έτσι, με την ψύχραιμη και ενίοτε ιδιαίτερη ματιά του MiC στην εγχώρια σκηνή, κλείνει επιτέλους η αξιολόγηση του 2016.
Mic-ρές ραδιοφωνικές ιστορίες
Οι συντάκτες του MiC σε προσωπικές ιστορίες ραδιοφώνου. Ιστορίες ουτοπίας από τα FM και τα AM, από πατάρια, πειρατικά στούντιο και ...γήπεδα, για την πρώτη φορά αλλά και την τελευταία.
Την είδαμε απόψε λαϊκά...
Οι συντάκτες του Mic σκαλίζουν αναμνήσεις, δισκοθήκες, ιστορίες και αμαρτίες αναζητώντας τη λαϊκή τους φλέβα σε ένα αφιέρωμα πέρα από τα συνηθισμένα.
Leonard Cohen
Δύο ladies και δέκα gentlemen του MiC γράφουν για ποίηση, για αγαπημένα τραγούδια και δίσκους, για πόλεις και συναυλίες.

Σελίδες

Σελίδες

  • από 4 σελίδες, 102 εγγραφές
Εγγραφή στο RSS της κατηγορίας