ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μήπως κι ο τίτλος "Eurovision is our playground" θα ήταν πιο κατάλληλος κι ενδεικτικός; Αφού καταλάγιασε ο αχός, ένα μικρό αφιέρωμα του MiC που πιάνει το θέμα από διάφορες πλευρές (άραγε υπάρχει πλέον θέμα που δεν θα 'διχάσει';)
"Που πας κιόλας;" "Έλα ρε συ, ξύπνα". Η φυγή τιθέμενη στην πλέον διεσταλμένη της έννοια. Ως διάβημα μη-αντοχής, ανίας ή απλά... νύστας.
Με λίγα λόγια, με πολλά λόγια, χωρίς λόγια, με μουσική, με ένα τραγούδι...
Μέσα από κασέτες, βινύλια, CD αλλά και άυλα ψηφιακά αρχεία, η εγχώρια ελληνική δημιουργία εκφράστηκε και το 2021 ποικιλότροπη και πολύχρωμη.
«Αν από το 2021 κρατούσες έναν δίσκο ποιος θα ήταν αυτός;» Οι συντάκτριες και συντάκτες του MiC απαντούν στο φορτισμένο με την μοναδικότητα της επιλογής ερώτημα
Τι κι αν είναι η πιο περιφρονημένη κατηγορία; Και όμως το σκάλισμα στις δισκοθήκες των συκτακτών και συντακτριών του MiC έφερε στο φως όχι μόνο μνήμες αλλά και δίσκους οι οποίοι τιμούν τον χαρακτηρισμό τους.
Το ηχητικό συμπλήρωμα του απολογισμού. Γιατί όσο καλά (ή όχι) κι αν τα γράφουμε, τίποτε δεν υποκαθιστά την πρωτογενή ακρόαση
Ο απολογισμός της εγχώριας μουσικής πραγματικότητας του 2020. Η οποία σε πείσμα των καιρών (όλων, όχι μόνο των παρόντων) ήταν και πάλι πολυποίκιλα δημιουργική.
Η ομάδα του MiC προτείνει 27 δίσκους που μπορεί και να θυμόμαστε από μια χρονιά που θα θέλαμε να ξεχάσουμε
Ένα ζήτημα το οποίο με ποικίλες αφορμές διαρκώς και επανέρχεται στην επικαιρότητα. 14 συντάκτες του MiC καταθέτουν τις δικές τους διαφορετικές προσεγγίσεις. Για απαντήσεις (και μάλιστα οριστικές) δεν μπορεί να γίνει λόγος.
Η ανάρτηση των επιμέρους λιστών στην... "Διαύγεια" του MiC κρίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο για λόγους διαφάνειας αλλά γιατί αξίζει να αναδεικνύεται και η ατομική διαφορετικότητα που συνήθως χάνεται στους "μέσους όρους".
Το 2019 του MiC σε 21 δίσκους
Δίσκοι που άκουσαν και ξανάκουσαν οι συντάκτες του MiC μέσα στο 2019. Χωρίς νούμερα και ατελείωτες λίστες και με τους λογαριασμούς (και τα αυτιά) ακόμη ανοιχτούς…

Σελίδες

Σελίδες

  • από 5 σελίδες, 121 εγγραφές
Εγγραφή στο RSS της κατηγορίας