Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ

11 ελληνικά άλμπουμ του 2014


Acid2014 λοιπόν. Πέντε δεκαετίες από το "Jeronimo Yanka" των Forminx και τρεις από την "Ταξιδιάρα Ψυχή" των... σιγά μην υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ποιων είναι. Πέρασε και η μισή δεκαετία του δέκα.

Δισκογραφικά το 2014 ήταν μια "ήσυχη" χρονιά, εντός και εκτός των συνόρων. Δεν πιστεύω ότι κάποιο από τα τραγούδια της τοπικής σκηνής που μας ενδιαφέρει θα ακούγεται σε 30 ή 50 χρόνια, βγήκαν όμως αρκετοί καλοί δίσκοι, για κάθε μουσικό γούστο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας τις λίστες των υπόλοιπων MiCάδων.

Μια άλλη διαπίστωση είναι ότι τα αγγλόφωνα κυριάρχησαν, πήραν τη μερίδα του λέοντος. Κάτσε να το γράψω όπως πρέπει. Another finding is that the English-singing dominated, took the lion's share. The lion's share would be limited to lion cub if Aggelakas, Pavlidis, Bhta, Salvador, The Boy, Xaxakas, Sadikis and others who insist on singing in their own language released records inside the 2014. You do not understand me? (Nor I). Okay then. Απείχαν απ' τη δισκογραφία και οι παλαίμαχοι (με εξαίρεση τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Άκη Sigmatropic).


HazeΗ Inner Ear ξεπέρασε τις δέκα κυκλοφορίες νέων άλμπουμ πέρυσι, η Puzzlemusik σταμάτησε στις μισές και από κει και πέρα υπάρχει το χάος. Labels με μία ή δύο κυκλοφορίες, πολλά self-released και digital only. Καλά είναι κι έτσι.

Η Archangel Music που μεταξύ 2005-2010 είχε κυκλοφορήσει περί τους τριάντα δίσκους επανήλθε αλλά μόνο για το νέο άλμπουμ της Monika. Της οποίας, παρεμπιπτόντως, το "Over the Hill" έφτασε τα 3.5 εκατομμύρια views στο YouTube.

Ακολουθούν οι τίτλοι 11 δίσκων που μου άρεσαν περισσότερο από τους υπόλοιπους (άκουσα γύρω στους 60). Έφτιαξα και ένα mixtape με 24 τραγούδια από ισάριθμους δίσκους που μπορείτε ν' ακούσετε εδώ.

1 Electric Litany - Enduring Days You Will Overcome
2 Baby Guru - Marginalia
3 Acid Baby Jesus - Selected Recordings
4 My Drunken Haze - My Drunken Haze
5 Jane Doe - Revolution Diaries
6 The Man from Managra - The Man from Managra
7 Christos Galanopoulos & Friends - The City Man
8 Dusk - The Debut of Crossing the Lines
9 Chinese Basement - Διαδικασία Ημέρευσης
10 Socos + Μαρίνος Τζιάρος - Το πρώτο απ' το δεύτερο και το δεύτερο απ' το πρώτο
11 This Is Nowhere - Turn On, Tune Down, Drop D
_____

Συνέχισε με ΦΩΤΙΑΔΗ ή επέστρεψε στη σελίδα ΜΗΔΕΝ.

Ελληνικά2014

2014 Τα καλύτερα ελληνικά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
23/01/2015
Μπάμπης Αργυρίου

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο Μπάμπης Αργυρίου στα FM: από το Ράδιο Free το 1982 στον Republic το 2007

ΘΕΜΑ

Η ψηφιακή δισκοθήκη του Μπάμπη Αργυρίου

ΘΕΜΑ

Mercury Rev

MIXTAPE

The Pale Fountains

MIXTAPE

Tunng

MIXTAPE
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Kalevi Aho Solo, Vol. 1

ΔΙΣΚΟΣ

Sparks Hippopotamus

ΔΙΣΚΟΣ

You Are My Friend

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia