Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ
  • ΒΙΒΛΙΑ

Wet dreams της Ροζίτας Σπινάσα

Attractive musicians



Nick CaveΝά κι ένα αφιέρωμα που μπορούμε να πάρουμε μέρος κι εμείς με τις δισκοθήκες μικρού κυβισμού! αναφώνησα μόλις έμαθα το θέμα, κι έπεσα με τα μούτρα να φαντασιωθώ χωρίς φόβο, μα με πολύ πάθος, το κλασικό αντικείμενο του πόθου: τους rock stars! Παρά, όμως, τις χαμηλές (έως μηδαμινές) γνωσιολογικές απαιτήσεις του θέματος, δεν άργησα να τα βρω μπαστούνια: Γρήγορα θυμήθηκα ότι, πολύ απλά, σπάνια μου άρεσαν οι άντρες στις φωτογραφίες των περιοδικών, για δύο κυρίως λόγους: 1. Ουδέποτε με συγκίνησε η κλασική αντρική ομορφιά του στιλ Αντόνιο Μπαντέρας - το αντίθετο μάλιστα. 2. (εδώ συνάντησα το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κατηγορία των μουσικών) Δεν μου αρέσουν οι άντρες που στην εικόνα τους κυριαρχεί το επιτηδευμένο στιλ - όποιο στιλ κι αν είναι αυτό. Βλέπετε, καλό είναι ο εκτενής καλλωπισμός να παραμένει γυναικεία ενασχόληση, καθότι στον άντρα προδίδει εγωπάθεια και (το alter ego της) ανασφάλεια, αδυναμίες που υπονομεύουν την αρσενική φύση και με ξενερώνουν πάραυτα. Έτσι, λοιπόν, ο άντρας ο σωστός δεν ασχολείται με τσουλούφια, ανταύγειες και ποζεράδικες εξαλλοσύνες.

Για να μην καταλήξω όμως κι εγώ να πω, ως άλλη Λίτσα Διαμάντη, 'βρε κανένας καλός, ούτε ένας', το 'ψαξα από δω, το 'ψαξα από κει, και κατέληξα στην παρακάτω τριάδα, την οποία άρχισα να αμφισβητώ άμα τη επιλογή της. Το ίδιο όμως δε συμβαίνει και με τις real life επιλογές;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:



Jim1. Jim Morrison: Wild thing
Κι όταν λέμε Jim Morrison, δεν εννοούμε τον Jim σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα της ζωής του. Όχι. Αναφερόμαστε στην κλασική φωτογραφία που ποζάρει γυμνός από τη μέση και πάνω, φορώντας μόνο το κολιέ με τις χάντρες. Με ξεδιάντροπο βλέμμα, αψεγάδιαστο κορμί και background τον τρελό κι έκλυτο βίο του, αποτελεί την ιδανική πρόκληση για μια βουτιά στον έγκριτο βούρκο του sex 'n' drugs 'n' rock 'n' roll. Χωρίς περιττές κοινοτοπίες για αγάπες και λουλούδια, ο κολασμένος Jim σε φωνάζει να ανακαλύψεις το δαίμονα εαυτό του. Κι εσύ απλά απαντάς: Come on and touch me babe!

2. Nick Cave: My favourite mistake
Αλαβάστρινο δέρμα και μαλλί κατράμι, δαιμονικά ζυγωματικά και το πιο άγρια σκοτεινό βλέμμα (επιτηδευμένο ή όχι, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία), στην περίπτωση του μυστηριώδους Αυστραλού τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα. Εδώ δε μιλάμε για το κάτι μιας βραδιάς, μα για έρωτα που θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Αυτός είναι ο άντρας που θα καψουρευτείς, που θα σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που τον γνώρισες, μα που δεν θα το μετανιώσεις για μια ζωή. Με ομορφιά εντός των επιτρεπομένων ορίων και μάτια που καθρεφτίζουν έναν άκρως ανώμαλο εσωτερικό κόσμο, ο Nick Cave είναι το ιδανικό λάθος που προσεύχεσαι να σου συμβεί.



Vagelis3. Βαγγέλης Γερμανός: Ήρεμη δύναμη
Κι επειδή λένε παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο, και για να τιμήσουμε και την πολύπαθη ελληνική μουσική σκηνή -μη μας πούνε και ξενομανείς- μια θέση στην τριάδα την καπάρωσε ο Βαγγέλης Γερμανός. Προτού ακουστούν τα πρώτα γιούχα, σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι: 1. αναφέρομαι στη νεαρή version του και 2. δεν είναι από τους άντρες που θα σε ρίξουν ξερή (-ο) με το σεξαπίλ τους, μα από αυτούς για τους οποίους θα αναφωνήσεις "Ω, μα τι γοητευτική προσωπικότης!". Σεμνή καλλιτεχνική φυσιογνωμία, ευχάριστα - ψαγμένα τραγούδια + εμφάνιση που εκπέμπει μια ιδιαίτερη προσωπική αύρα, ο Βαγγέλης (φαντάζεσαι ότι) θα σε ρίξει με τον τύπο και τις ατάκες του. Βέβαια, καθότι δεν τίθεται θέμα για βρώμικες σκέψεις (μιλάμε για τον άντρα που έδωσε στη φράση 'δυο δυο στη μπανιέρα δυο δυο' την έννοια της πατρικής στοργής), αλλά το όλο πράγμα ξεκινάει πλατωνικά, εγκυμονεί ο κίνδυνος να βγει μάπα το καρπούζι. Παρόλα αυτά, επειδή καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες, η τρίτη ψήφος μου στο -δικό μας- Βαγγέλη Γερμανό.
_____

BACK

 
Wet Dreams

Wet dreams

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
12/05/2007
Ροζίτα Σπινάσα

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Μίκης

O tempora, o mores!

ΘΕΜΑ
U Bo

U2 Bono the great bloody rules (in 360ο)

LIVE REVIEW
mgmt

MGMT Kids in America

LIVE REVIEW
REM

R.E.M. + Kaiser Chiefs MTV GR DAY

LIVE REVIEW
Mudonna 3

Madonna Η βασίλισσα είναι γυμνή

LIVE REVIEW
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

The Chills The BBC Sessions

The Chills The BBC Sessions

ΔΙΣΚΟΣ
Nick Cave & the Bad Seeds

Μια φορά θυμάμαι Η μυστική συναυλία του Nick Cave στη Θεσσαλονίκη

LIVE REVIEW

Descendents

ΘΕΜΑ
21ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2016 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia