Αδιέξοδο

Βιογραφικό

Αθηναίοι από την πρώτη γενιά του Ελληνικού punk, έδρασαν την τριετία 1983 - 1986. Αδελφικό συγκρότημα με τη Γενιά Του Χάους, έβγαλαν μαζί τους δύο κασέτες που η πρώτη μπορεί να θεωρηθεί και από τις πρώτες κυκλοφορίες του είδους.

Η επόμενή τους κασέτα θα μοιράσει τον χρόνο με τους Απόγνωση και θα είναι το ορεκτικό για τον μοναδικό τους δίσκο που θ' ακολουθήσει. Είναι το 38 Χιλιοστά στην Enigma Records την εταιρία που στο μεταξύ είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο των Ex Humans και τη Διατάραξη Κοινής Ησυχίας.

Οι Αδιέξοδο στο 38 Χιλιοστά παίζουν το punk όσο πιο γρήγορα μπορούν, πολύ κοντά στον ήχο των Exploited και των Discharge. Ακατέργαστος ήχος, χαμηλή παραγωγή, αλλά παθιασμένο παίξιμο με έντονους κοινωνικούς και πολιτικούς στίχους - αφορισμούς - εναντίωσης των πάντων. Ακούγοντας αυτό τον δίσκο σήμερα φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι θύτες και τα θύματα είναι ακριβώς στην ίδια θέση και το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα και οι χρονολογίες.

Θεωρώντας πως δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να πουν, οι Αδιέξοδο διαλύονται το 1986. Πάντως μετά τη διάλυσή τους δεν παρέμεινα ανενεργοί καθώς σχεδόν όλα τα μέλη που πέρασαν από την μπάντα παρέμειναν στον χώρο με προεξέχοντες τον κιθαρίστα που φτιάχνει τους Deus X Machina και τον τραγουδιστή να συνεργάζεται για λίγο με τους Σπυριδούλα