Cayetano live band

Back @ Home, Back to Athens

Live preview του Άρη Καραμπεάζη και διάθεση τριών προσκλήσεων. Σπεύσατε!

Cayrtano Live BandΟ Cayetano (ενίοτε και Γιώργος Μπρατάνης, αλλά πολύ σπάνια συμβαίνει αυτό) και φίλος μας είναι και τη μουσική του τη γουστάρουμε (διότι έχουμε και φίλους που δεν γουστάρουμε τη μουσική τους) και τον έχουμε παρουσιάσει αρκετές φορές στο παρελθόν μέσα από τους δίσκους και τις ζωντανές εμφανίσεις του (λίγα click θα σας πείσουν). Άσε, δε, που του έχουμε δώσει και "μικρόφωνο" για να μας τα πει αναλυτικά επί των πεπραγμένων του εξαντλώντας κάθε πιθανή λεπτομέρεια επί του υλικού του. Ήρθε η ώρα του live λοιπόν, μετά από τόσα πολλά λόγια!

Επί της ουσίας τώρα, το θέμα με τις ζωντανές εμφανίσεις του Cayetano ως Cayetano Live Band είναι ότι κάθε επόμενη φορά έχει να κάνεις με κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό, σε απόδοση, ένταση και άποψη. Ο Cayetano παραμένει μεν ο ίδιος (εξελισσόμενος βέβαια και αυτός), αλλά όποτε αποφασίζει να στήσει μια full live μπάντα συναντιέται με νέους μουσικούς, αναζητεί και βρίσκει νέους τρόπους για να αποδώσει ζωντανά και με παρέα, μια μουσική η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της αποτελεί προϊόν προσωπικής δημιουργίας και μοναχικών διαδρομών (πολύ ποιητικά το πήγα). Και θεωρώ ότι από μόνο του αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και ειδικά στο χώρο της pop/rock/indie πραγματικότητας, όπου κυριαρχεί η έννοια του συγκροτήματος το πολύ-πολύ μέσα στα χρόνια να φύγει ο μπασίστας λόγω στρατού ή ο drummer επειδή αποφάσισε να βγει στο προσκήνιο.

Η δημιουργία ενός κάθε φορά νέου ζωντανού line up, που από τη μία να εξυπηρετεί κατάλληλα τις ανάγκες του νέου ηχογραφήματος και από την άλλη να δίνει κατά το δυνατόν νέες διαστάσεις στις παλιότερες δημιουργίες συνηθίζεται σε άλλα μουσικά είδη (jazz, το κλασσικό παράδειγμα), ενώ ονόματα ανάλογης αισθητικής όπως αυτό των Cinematic Orchestra, εφαρμόζουν την εν λόγω τακτική τα τελευταία χρόνια. Σε άλλα χωράφια, θεωρώ ότι ο Φοίβος Δεληβοριάς πράττονας αντίστοιχα "έσωσε" την σκηνική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλάζοντας εκ θεμελίων τις επί σκηνές παρέες του και δίνοντας ανάσες ζωής ακόμη και στο πολύ παλιό υλικό του.

Η εμπειρία μας λέει ότι ο Cayetano όποτε ανεβαίνει στη σκηνή με full μπάντα εκτός από παρέα, επιμένει να αλλάζει και άποψη και διάθεση στη ζωντανή απόδοση της μουσικής του, ενώ το πρόσφατο sold out live στο Γαία της Θεσσαλονίκης έκανε κάποιους εκ των φανατικών να μιλάνε ήδη για την καλύτερη ζωντανή version της Cayetano Band, σε όλα αυτά τα χρόνια που διαφοροποιείται και διαμορφώνεται. Στη σκηνή ο ίδιος, ο DJ Booker με τον οποίο συμπράττουν τα τελευταία χρόνια και έξι ακόμη άτομα.

Την Πέμπτη 5/5/2010, στις 22:30 το βράδυ όλα τα παραπάνω καλούνται να επιβεβαιωθούν στο Bios στην Αθήνα και παρότι το αντίτιμο της εισόδου είναι ιδανικά χαμηλό (μόλις 10€), για να τηρηθούν και οι παραδόσεις, το Mic.gr δίνει τρείς δωρεάν προσκλήσεις σε όσους στείλουν απλά ένα mail στην κεντρική διεύθυνση του περιοδικού (info@mic.gr). Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης καλό θα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία βέβαια.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί, παρακαλώ όμως όχι στη διάρκεια του Fairy Tales, καθότι απαιτείται απόλυτη ησυχία!