Δρυμός 2001

Ο λόγος στα συγκροτήματα

Φεστιβάλ Δρυμού 2001Ζητήσαμε από τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο διήμερο φεστιβάλ του Δρυμού (31/8 & 1/9) να απαντήσουν σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις. Μας είπαν...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;

Universal Trilogy: Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.
Λουδίας: Ροκ για 300.00 κόσμο!

Ευοί Ευάν: Στο φεστιβάλ θα ακούσετε τραγούδια από τα 2 cd του συγκροτήματος, το «Ευοί Ευάν» που κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια αλλά και «Το τέλος θα είναι πάλι αρχή», που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2000.
Γκούλαγκ: Το γνωστό διαγαλαξιακό - χαρντκοριακό - πάνωκάτωπάνωκάτω - γκουλαγκοσόου.
Άλλοθι: Ζωντανό, καλοπαιγμένο rock -n- roll (αν φυσικά πετύχει το playback).
Τρύπες: Να περάσετε όμορφα.
Earthbound: Εκτελέσεις των κομματιών μας -παλιών και καινούργιων- με την έμπνευση που θα μας δώσει ο τόπος και η ώρα της συναυλίας, καθώς και οι φίλοι με τους οποίους θα μοιραστούμε τη βραδιά. Είναι η τρίτη συναυλία που θα δώσουμε φέτος στη Θεσσαλονίκη και κάθε φορά είναι για μας ξεχωριστή.

Universal TrilogyΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;

Universal Trilogy: Πολύ κόσμο, δυνατό ήχο, να περάσουμε καλά.
Λουδίας: 150.000 κόσμο!

Ευοί Ευάν: Να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται σαν μια άλλη πρόταση, διαφορετική από τα γνωστά και πεπατημένα.
Γκούλαγκ: Κρύες μπύρες, θερμές γυναίκες...
Άλλοθι: Όχι απλώς περιμένουμε αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι μια καλή διοργάνωση, πως το κοινό θα είναι σπουδαίο και θα περάσουμε υπέροχα.
Τρύπες: Να περάσουμε κι εμείς όμορφα.
Earthbound: Να μοιραστούμε τα τραγούδια μας, τη διάθεση και τις στιγμές εκείνης της βραδιάς με τους ανθρώπους που θα έχουν έρθει για να μας ακούσουν. Ξέρουμε ότι το μέρος που θα παίξουμε είναι όμορφο, την ημέρα εκείνη θα έχει πανσέληνο και θέλουμε να δεχθούμε τις δονήσεις της βραδιάς και να τις μεταφέρουμε στην μουσική μας.ΓκούλαγκΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

Universal Trilogy: Εμείς δεν παίζουμε ροκ. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κρίση. Υπάρχουν και καλές δουλείες αλλά και πολλές μαλακίες.
Λουδίας: Κρίση με 100.000 πωλήσεις δεν υπάρχει!

Ευοί Ευάν: Το ροκ, όπως όλα τα είδη μουσικής, τα λεγόμενα «στυλ» είναι κάτι σαν ένα πολύπλευρο. Κάθε πλευρά του είναι φαινομενικά ίδια, αλλά ουσιαστικά είναι ένας άλλος τρόπος, ήχος, άποψη, νεωτερισμός, μακριά, από της εύκολες επιταγές της εποχής. Σημαντικό είναι να μην επιμείνουμε στα ίδια και σίγουρα, αλλά να κάνουμε τη μουσική, τον ήχο, ένα όχημα για γνωριμίες με νέους μουσικούς κόσμους.
Γκούλαγκ: Ελληνικό ροκ; I don't know this word (με ιταλική προφορά παρακαλώ...)

Άλλοθι: Ποιό Ελληνικό ροκ; Έπειτα κρίση είναι, θα περάσει. Η επιστήμη την σήμερον κάνει θαύματα αλλά και ο Θεός είναι μεγάλος.
Τρύπες: Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα και μάλλον όχι του παρόντος. Πάντως αν υπάρχει σωστή κρίση, αποφεύγεται η «κρίση».
Earthbound: Οι αιτίες της κρίσης του Ελληνικού ροκ είναι οι ίδιες που γεννούν τη κρίση σε κάθε μορφή τέχνης που δεν αποζητά την εμπορικότητα αλλά την έκφραση και τη δημιουργία. Οι αυθεντίες της εμπορευματοποίησης έχουν κρίνει το είδος σαν μη ικανό να τους αποφέρει αρκετά κέρδη, και ως γνωστόν το κριτήριο αυτό δεν προάγει την καλή μουσική και την αυθεντικότητα, αλλά την επανάληψη και την αναπαραγωγή εύπεπτων προτύπων.

ΛουδίαςΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ;

Universal Trilogy: Συναυλίες, προώθηση του 'Plus' στον κόσμο και από Γενάρη ξανά studio.
Λουδίας: 15.000.000 πωλήσεις!

Ευοί Ευάν: Συναυλίες, επαφή με τον κόσμο και σιγά-σιγά και το τρίτο cd, αλλά χωρίς βιασύνη.
Γκούλαγκ: Σκέφτομαι ένα μέλλον στο οποίο όλα τα παιδιά του κόσμου θα πιαστούν χέρι - χέρι και θα τραγουδήσουν αγγελικά για την ειρήνη και... (συγγνώμη με πιάσαν τα κλάματα...)

Άλλοθι: Αφού τελειώσουμε τα νέα τραγούδια που ετοιμάζουμε, θα αναζητήσουμε εταιρεία που θα μας στηρίξει και μαζί θα ριχτούμε σε νέες περιπέτειες.
Τρύπες: Μουσική!

Earthbound: Το βασικό μας σχέδιο όχι μόνο για τους The Earthbound αλλά και για ό,τι καταπιανόμαστε είναι να παραμείνουμε ενεργοί, συνεχίζοντας να μιλάμε για όσα συμβαίνουν γύρω μας, κρατώντας τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά. Να δώσουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε και να ηχογραφήσουμε ένα καινούργιο δίσκο, όταν αισθανθούμε έτοιμοι γι' αυτό.