Εκτός Ελέγχου

Βιογραφικό

Χωρίς περιστροφές το καλύτερο Ελληνικό συγκρότημα. Το συγκρότημα που θα μπορούσε να είχε διαπρέψει, αλλά τελικά αδικώντας τους εαυτούς τους, για τους δικούς του λόγους παρέμεινε στη στασιμότητα μη κάνοντας ποτέ το παραπάνω βήμα. Και πώς να γίνονταν αυτό από τη στιγμή που σε όλη τη σταδιοδρομία τους μετά βίας το ρεπερτόριό τους περιλάμβανε πάνω από είκοσι τραγούδια. Και όλα αυτά σε μια πορεία κοντά στα είκοσι χρόνια.

Χρόνος και τραγούδι λοιπόν για αυτούς τους Θεσσαλονικείς που ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, αλλά μόλις στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα παρουσιάζουν μια πιο σταθερή μορφή που περιστρέφονταν γύρω από τον Αποστόλη Δαδάτση τραγουδιστή κιθαρίστα και συνθέτη τους, την πιο ευφυή μα και αυτοκαταστροφική προσωπικότητα της πόλης. Παίζοντας το κλασικό punk rock του δρόμου με επηρεασμούς από Stiff Little Fingers μέχρι D.O.A., δημιουργούν μια μεγάλη μάζα οπαδών που τους ακολουθεί πιστά κάνοντας κάθε τους συναυλία και ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη. Εκρηκτικοί πάνω στη σκηνή, δυναμικοί και ασυμβίβαστοι στη μουσική τους, φέρνουν άλλον αέρα στο punk rock,καταφέρνοντας να πιάσουν ακριβώς τον παλμό των νέων μιλώντας στη γλώσσα του, σταράτοι, άμεσοι και ευθυτενείς.

Ο μοναδικός τους δίσκος τελικά μετά από πολλές αναβολές βγαίνει στη Lazy Dog το 1994 και περιλαμβάνει όλα τα γνωστά και χιλιοπαιγμένα τους τραγούδια. Μετά από μια περιπετειώδη περιοδεία στην Ευρώπη ουσιαστικά διαλύονται αρκούμενοι μόνο σε περιστασιακές επανενώσεις.

Τον τελευταίο καιρό ο Δαδάτσης τραγουδούσε υς Γκέτο, ενώ σαν ένα είδος συγχώνευσης αναμιγνύονται με τους αδελφικούς Γκρόβερ παίζοντας περιστασιακά, μα πάντα το ίδιο ξεσηκωτικά.