Έντεκα τραγούδια

Έντεκα ωραία τραγούδια που μπορεί και να μην έχεις ξανακούσει. Του Μπάμπη Αργυρίου

ListenΧαζεύοντας συλλογές μου/τους, αποφάσισα να παίξω ό,τι με τράβηξε απ' το μανίκι και καθώς άκουγα τα παλιά τραγούδια, τσέκαρα αν σήμερα μ' αρέσουν το ίδιο, λιγότερο ή περισσότερο. Σύνδεσα και το ποσοστόμετρο για μεγαλύτερη ακρίβεια.

1. Tripod Jimmie - Serenade
Τους έφτιαξε το 1981 ο κιθαρίστας Tom Herman, αφού έφυγε απ'τους Pere Ubu, με τον μπασίστα Lenny Bove που αργότερα συμμετείχε στο reunion των Fifty Foot Hose. Άντεξαν μια πενταετία. Μ'αρέσει και τώρα, μόνο που θα το προτιμούσα λίγο πιο συμμαζεμένο.
Διακύμανση: -10%
Φάε μια Σερενάτα.

2. Normil Hawaiians - Dark world
Ο κιθαρίστας-τραγουδιστής τους που το ανέβασε στο YT, γράφει πως είναι το καλύτερο τραγούδι του έτερου κιθαρίστα-τραγουδιστή τους Jim Lusted, που πέθανε τον Ιανουάριο. Τους φάνηκε πολύ σκοτεινό και το κράτησαν για δυο χρόνια στο συρτάρι. Μπήκε τελικά στη συλλογή East of Croydon.
Διακύμανση: +10%
Χτύπα το χαβανάκι.

3. Patrik Fitzgerald - Breathing's painful
Ωραία αρρώστια με συμμετοχή του Colin Peacock (κιθάρα, σύνθι) και του Lester Broad (σαξόφωνο) κατ' ευθείαν από την εντατική. Έχεις ακούσει πιο σπαραχτικό σαξόφωνο; Απ'τη συλλογή "WNW6 - Moonlight Radio".
Διακύμανση: 0%
Πάρε μια βαθειά.

4. Echo & The Bunnymen - Villiers terrace
Πριν από το ριμίξ υπήρχε η άλλη εκτέλεση και για κάτι τέτοιες ψαγμενιές ζούσαν οι σκληροπυρηνικοί. Το τραγούδι απ'το "Crocodiles" σε εκτέλεση με τουμπερλέκια και σαξόφωνα για την εκπομπή "Play at Home".
Διακύμανση: -40%
Bopsie waddy waddy.

5. Cult Figures - I remember
Επειδή δεν ήξεραν να παίζουν, στο πρώτο τους single τα όργανα τα έπαιξαν οι Swell Maps. Σ'αυτό, που ήταν το δεύτερο και τελευταίο, οι Maps περιορίστηκαν στα φωνητικά. Φαντάζομαι τους Arcade Fire να το εκτελούν σοβαρά στην πρώτη πλευρά ενός σινγκλ και τους Camper Van Beethoven στη δεύτερη σαν παρωδία post breakup song. Μπου χου χου.
Διακύμανση: +30%
Μην ξεχνάς.

6. Vendino Pact - Secret thinking
Μπάντα φοιτητών στο Sheffield που έβγαλε κι ένα 7". Το "Secret Thinking", σε παραγωγή των Cabaret Voltaire, ήταν η συμμετοχή τους στη συλλογή "Bouquet of Steel". Μια χαρά κρατιέται για 32χρονο.
Διακύμανση: +5%
ΜυστιΣκέψου.

7. Richard Jobson - India song
Αυτοί οι πρόξενοι και οι γυναίκες τους, στα Μεξικά και τις Ινδίες... O των The Skids σε ένα ποίημα εμπνευσμένο απ' την ομότιτλη ταινία της Marguerite Duras. Live ηχογράφηση που μπήκε στη συλλογή "Cabaret Futura - Fools Rush In Where Angels Dare To Tread". Την στούντιο ηχογράφηση με πιάνο, την έβαλε στον πρώτο προσωπικό δίσκο του, δίπλα στους Σατί και τους Ντεμπισί που διασκεύασε. Τον προτιμώ μπασάτο.
Διακύμανση: -15%
Do you love Anne-Marie Stretter?

8. Party Day - The spider
Βρετανοί ποστ πάνκερς που έβγαλαν και δυο άλμπουμ στα '84 + '85. Γιατί δεν έγιναν Chameleons ας πούμε και τους καταχώρησε στα ψιλά η ιστορία; Μάλλον επειδή δεν είχαν τα φόντα να γράψουν ένα "In Shreds".
Διακύμανση: -10%
Εδώ το μαύρο κι άραχνο.

9. Blue Orchids - Conscience
Αυτοί γιατί δεν έγιναν.... Jefferson Airplane; Τους έλειπε η αγάπη μερικών εκατομμυρίων θαυμαστών, θα μου πεις. Μα ήταν τόσο ιδιαίτεροι, τόσο ωραίοι... Μάλλον τους σαμποτάρισε ο Mark E Smith επειδή τον παράτησαν νωρίς-νωρίς, μόλις δηλαδή κατάλαβαν πως είναι τύραννος.
Διακύμανση: +5%
Ευδαιμόνιασε.

10. To the Finland Station - Domino theory
American arms in El Salvador... Αν έβγαζαν μια updated version σήμερα, θα μπορούσαν να προσθέσουν αρκετές χώρες που δέχτηκαν αρμένικη βίζιτα από τα ίδια στρατά, στα 31 χρόνια που μεσολάβησαν.
Διακύμανση: 0%
Get that beat.

11. 41 Degrees - Just... my crazy mind
Το πρότζεκτ του Kevin Eden - πρώην μέλους των Slight Seconds. Κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ ("Open heart") με τη συμμετοχή του Steve Miro και άλλων μουσικών. Αυτό είναι από τη συλλογή "Do the Maru". Δέκα αχόρταστα λεπτά.
Διακύμανση: +10%
Τρελάσου