Fake Time

Συμβίωση σε πραγματικό χωροχρόνο

Η δράση απλώνεται σε 6 ορόφους και 42 δωμάτια, ειδικά διαμορφωμένα για τρόφιμους, πάσχοντες από έλλειψη επικοινωνίας. Του Κώστα Καρδερίνη

FakeTime1Το αφεντικό δεν έχει [να πληρώσει] τον ΕΝΦΙΑ. Πουλιέται κυρία μου. [Το κτίριο όλο.] Γι' αυτό φέτος είναι η τελευταία χρονιά του διαδραστικού, διασκεδαστικού, περιπετειώδους ταξιδίου στο χωροχρόνο ενός παλιού ξενοδοχείου, του HOTEL ARISTON, κατασκευασμένου το 1948 παρακαλώ.

Η δράση και η ανάδραση απλώνεται σε 6 ορόφους και 42 δωμάτια, ειδικά διαμορφωμένα για τρόφιμους, δηλαδή όλους εμάς τους πάσχοντες από έλλειψη επικοινωνίας. Οι επισκέπτες [80 στον αριθμό σε κάθε συνεδρία] κλείνουν θέση, προσέρχονται νωρίτερα, συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο-ψυχογράφημα, γίνεται ατομική διάγνωση για τον καθένα, γκρουπάρονται οι ομοιοπαθείς και οδηγούνται σε ομοιοπαθητική θεραπεία. Εφόσον αφεθούν, χαλαρώσουν και επενδύσουν τον πραγματικό τους χρόνο [ένα δυωράκι] σε δομημένα ομόλογα FAKE TIME!

FakeTime2Η προετοιμασία λαμβάνει χώρα στο ατμοσφαιρικό λόμπι, γεμάτο υποφωτισμένες γωνιές, καθρέφτες και μυστήριο. Η ατμόσφαιρα μυρίζει επικοινωνία. Η σταδιακή άνοδος από όροφο σε όροφο είναι βαθιά κατάδυση σε προσωπικές αναμνήσεις, μνήμες του παρελθόντος, φαντάσματα επισκέπτες στο κεφάλι μας. Ο καθένας έχει τους δικούς του δαίμονες κι όλη η ομάδα κερδίζει από τα δαιμόνια των άλλων. Όσο πιο πολύ ξανοίγομαι, ξανοίγεσαι, ξανοίγεται ο διπλανός, τόσο πιο πλούσια είναι η διάδραση, η απόλαυση, η αποτοξίνωση από την εφιαλτική καθημερινότητα.

Ο 1ος όροφος είναι ένα ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτήριο. Η πολιτικοκοινωνική αμνησία χειρουργείται πάνω απ' τα ρούχα. Χα-χα. Σας γέλασα. Η μοίρα θέλει εκτροπή. Ο 2ος όροφος είναι αστυνομικό κατάστημα. Εξάλλου όλοι είμαστε για τα σίδερα. Είμαστε για πολλές λεκτικές σφαλιάρες. Ο ρατσιστής μέσα μας κινδυνεύει. Ο 3ος όροφος είναι μαγεμένο δάσος των παιδικών μας χρόνων. Φύση με τραμπάλα. Κούνια μπέλα και ένας μονόλογος αυτοκριτικής τακτικής. Αλλά και δέντρο με λεφτά φρούτα.

FakeTime4Ο 4ος όροφος είναι η χώρα, ένας πολυχρησιμοποιημένος οίκος ανοχής πολυτελείας, όπου ασκούνται πάνω μας μαθητευόμενοι μάγοι. Φεϊκταϊμήσου ρε, τι σου ζητά ο εαυτός; Ο 5ος όροφος είναι η ξεπεσμένη αριστοκρατική μας φύση. Αλέθει συνειδήσεις και σοκάρει. Εδώ αποβάλλουμε ότι κυοφορείται χωρίς τη θέλησή μας, ότι βαρίδια μας έδεσαν για να μην πετάμε. Ο 6ος όροφος είναι τσίρκο του αλόγου και οι ακροβάτες είμαστε όσοι (περ)πατάμε στο πάτωμα. Αν έχουμε ανέβει ως εδώ η κάθοδος είναι βέβαιη. Εξάλλου το φινάλε είναι στο φουαγέ. Στο λόμπι της αρχής.

Φτου και κατεβαίνω. Ο μυστικός δείπνος μας περιμένει. Το σώμα και το πνεύμα καθαίρονται. Εδώ λαμβάνει χώρο η ανθρώπινη μετάληψη. Η ανθρώπινη κοινωνία. Η ψίχα της μεταλαβιάς. Όποιος δε διασκέδασε, δε λυτρώθηκε, δε νιώθει πλήρης συγκινήσεων, να πάει να κοιταχτεί. Εκτός κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ [όπως ελέχθη από κυβερνητικά χείλη], οπότε φτου κι απ' την αρχή! Κι ότι περιέγραψα είναι μόνο μια διαδρομή από τις χιλιάδες των πιθανών και απίθανων συνδυασμών. Όσοι και οι δρόμοι της ζωής. Η ζωή πανηγυρίζει.

FakeTime5Η εμπειρία μιας τέτοιας ανεβοκατέβας είναι μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ή κάθε φορά, ακόμη κι αν έχετε νοσηλευτεί αρκετές φορές. Η διάθεση να βουτήξουμε μέσα μας, να ανασύρουμε παιχνίδια και καλές στιγμές, να αναπολήσουμε και να ονειροπολήσουμε, να τορπιλίσουμε την πεζή καθημερινότητα, να εξοβελίσουμε την κατάθλιψη, να επανακαθορίσουμε [ίσως] την προστιθέμενη αξία της επικοινωνίας... είναι (κατά)ζητούμενη και αναντικατάστατη υπέρ ημών.

Αν υπήρχε βαθμολογία θα έβαζα δέκα με τόνο!

FakeTime6Ξενοδοχείον Άριστον: Καραολή & Δημητρίου 5 [Διοικητηρίου], Θεσσαλονίκη, τηλ 6942 84 4242.

Κράτηση απαραίτητη. Αριθμός ασθενών: 80. Διάρκεια θεραπείας: 2 ώρες. Αριθμός δωματίων: 42.

Μόνο Σαββάτο, Κυριακή και Δευτέρα. Τσεκ ιν αυστηρά στις 8.30μμ [μην καθυστερήσετε διόλου].

Πλατφόρμα αναφοράς: https://www.facebook.com/FakeTimeAriston

FAKE τρέιλερ TIME https://www.youtube.com/watch?v=SKo6bDdvVgY