Γενιά του Χάους

Βιογραφικό

Ίσως η πιο ιστορική Ελληνική μπάντα, μα σίγουρα η πιο φημισμένη. Ξεκίνησαν ως τρίο το 1982 με το όνομα Αντικουλτούρα, μετατράπηκαν ύστερα από ανακατατάξεις σε Chaos Generation, για να καταλήξουν σε Γενιά Του Χάους ενάμιση χρόνο αργότερα.

Σε συνδυασμό με τη μουσική τους η ΓΤΧ δεν παρέμειναν στη θεωρητική πλευρά του punk. Αντιθέτως ενόχλησαν, αμφισβήτησαν και συγκρούστηκαν με την εξουσία και είχαν ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα της εποχής πάντα πρώτοι και παντού. Συνεργάστηκαν με τους Αδιέξοδο σε πολλά επίπεδα και το 1983 κυκλοφόρησαν μαζί τους την κασέτα Καλή Όρεξη, ενώ ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο τ' όνομά τους βγαίνει το 1986 από τη Di Di Music.

Μέσα από απλή σχεδόν πρωτόγονη αλλά όμορφα δοσμένη punk μουσική, εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο όλη την αγωνία και την απόγνωση της νέας γενιάς, με πολιτικούς στίχους, εκρηκτική συνθηματολογία και επιθετικό ήχο. Αξιομνημόνευτο το artwork του δίσκου με τα γραφιστικά και τη συνθηματολογία που ποτέ πριν δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί στον Ελληνικό χώρο.

Λίγο πριν τη διάλυσή τους το 1989 βγαίνει και το δεύτερό τους LP με τίτλο Ρέκβιεμ με αρκετά αλλαγμένη σύνθεση. Εδώ το punk rock που αποδίδουν με μαεστρία προχωράει ένα βήμα παραπέρα με πιο αγχωτικά φωνητικά, μεγαλύτερο λυρισμό, και πάντα με υψηλής ποιότητας συνθέσεις που καθηλώνουν τον ακροατή.

Η πολυσυζητημένη αλλά και διχαστική επιστροφή του γκρουπ γίνεται τον Απρίλιο του 2009.