Λένα Πλάτωνος

Λένα Πλάτωνος αλά Stage

Παραμονές του νέου Σαμποτάζ ο Κώστας Καρδερίνης δέχτηκε μήνυμα απ'τη Λένα.

ΛέναΚαι πάνω που νομίζαμε ότι η κυβέρνηση κατάργησε τις συμβάσεις σταζ [δεν σταζ], να που την διαψεύδει πανηγυρικά, εν μέσω καρνάβαλου, η θεία Λένα [εκ του θεού, η θεϊκή εννοώ]. Έρχεται να σαμποτάρει τη μιζέρια σαν έρωτας αντάρτης. Έρχεται να επανεκτελέσει το "Σαμποτάζ" είκοσι και βάλε χρόνια μετά το τελευταίο της πέρασμα. Μαζί με την Σαβίνα και τον Γιάννη, τους τότε ερμηνευτές εκτελεστές της. Και με νέα μέλη στην οργάνωση, με τα κωδικά ονόματα Στέργιος Τσιρλιάγκος [πλήκτρα, ενορχηστρώσεις, προγραμματισμός και σχεδιασμός ήχου], Στράτος Σπηλιωτόπουλος [κιθάρα], Chico [τύμπανα] και Vlastur [μπάσο].

Αυτό το 13 είναι το τυχερό μας. Μιλώ για τα δεκατρία άσματα του άλμπουμ.
Θα συναντηθούμε στο σαλούν [στον καρνάβαλο της Αλαμπάμας] με μια Γαλάζια Κιθάρα [μαζί σου στην Έρημο Σαχάρα]. Ραντεβού στην Όαση [κοίτα μη χαθείς στα σκοτεινά...] να φοράς Τα μαγικά μπλου τζην [θα γίνουμ' αόρατοι] για να παίξουμε ξανά Το Κοπερτί [θα ξεαγαπηθούμε / έλα να γεράσουμε μαζί]. Χίλιες και μια Νύχτες σινεμά [συνθετικά ρουμπίνια και στρας χλωμά] μετά το Σαμποτάζ [με μάτια λέιζερ και μαλλιά τιρκουάζ] με Τα Κινούμενα Σκίτσα [μπουνιά στον καρχαρία].
Πάμε μια Βόλτα στο Σούπερ Μάρκετ [δυο γουρούνια σταρ / ... ουάν ουάν ουάν] κι ας αρχίσει Ο Γύρος του Κόσμου σε 1' [αν ήσουν όστρακο θα 'σουνα στρείδι] με την Πτήση 201 [χωρίς μια ζώνη ασφαλείας]. Αν μ' Αγαπάς έλα να κάνουμε Έρωτα [ζόμπι, εκτοπλάσματα... στο δωμάτιο 457] Στον Αστερισμό του Πιγκουίνου [παίζουμε παιχνίδια με παγάκια].

Και για να μη μείνουμε στο γουρσούζικο, μας έστειλε μια δεκάδα αγαπημένων της πραγμάτων.

Φίλε Κώστα [μεγάλη μου τιμή Λένα]
δεν είμαι στο mood για ν' ανακαλώ τόσο μακρόσυρτες μνήμες, γι' αυτό θα αρκεστώ συνειρμικά στην δεκάδα αγαπημένων μου πραγμάτων

01. Ένα spot light (έχω αδυναμία στους φωτισμούς)
02. Το διάβασμα, από free press μέχρι ποιητικές συλλογές και φιλοσοφία
03. Μαζώξεις φίλων στο σπίτι μου με μουσικές και γέλια
04. DVD με αγαπημένες ταινίες
05. Να ακούω ραδιόφωνο
06. Να ακούμε καινούργιους ελληνικούς δίσκους και δη προσωπικούς, δηλαδή τραγουδοποιών, με τον bosko για το Ντιβάνι του Δισκαναλυτή της Ελευθεροτυπίας
07. Να κάνω συλλογή από ροζ πράγματα
08. Να βάφω το σπίτι μου σε ροζ τόνους
09. Να πίνω λικέρ αμαρέττο
10. Να κοιτάζω ώρες ατέλειωτες τη θάλασσα.
χαιρετώ σας,
ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Καλημέρα / Καλησπέρα / Καλώς να μας έρθει.