Mother Superior

Rocknroll Soldiers

Mother Superior«...και εγένετο αστραπή και φωναί και βρονταί, και σεισμός εγένετο μέγας, οίος ουκ εγένετο αφ' ου οι άνθρωποι εγένετο επί γης. Και εγένετο η πόλις η μεγάλη εις τρία μέρη, και οι πόλεις των εθνών έπεσαν. Και Βαβυλών η μεγάλη εμυήσθη ενώπιον του Θεού δούναι αυτήν το ποτήριον του οίνου και του θυμού της οργής αυτού...»

Νοερά ηχοτοπία, σαν αυτό το παραπάνω από την Αποκάλυψη, σχηματίστηκαν μπρος στα μάτια μου μετά την ακρόαση των δύο μεγάλων δίσκων (cds, συγκεκριμένα) και του ενός τριτράγουδου 7'' βινυλίου των MOTHER SUPERIOR όταν έπεσαν στα αυτιά μου πριν δύο-τρεις μήνες, και η θύελλα δε λέει να κοπάσει...

Είναι βλέπεις και αυτοί οι στίχοι από το καταραμένο blues που μου 'χουν κάνει σμπαράλια την καρδιά. Έχουν κολλήσει σαν καρκίνωμα στο νου μου... δε μ' αφήνουν, λιγάκι, τον «ύπνο του δικαίου» να γευτώ...

«WHEN MY HALLUCINATIONS WENT AWAY / YOU HAD RAPPED MY SOUL / LIKE AN EGYPTIAN VULTURE / TIME NOW TALKIN' ITS TOLL / YEAH I'M LOST IN THE FLOOD / AN ICEMAN IN HIS CAVE / JUST TRYING TO BREAK FREE NOW, ONTO BETTER DAYS / I KNOW YOU 'LL STOP ME IF YOU CAN / I KNOW THAT YOU HATE WHAT I AM / SO YOU DESPICE ME FOR THINGS / I 'VE DONE IN THE PAST / YOUR ONE AND ONLY DREAM IS FOR ME NOT TO LAST / AND I THINK I SHOULD PAY / FOR THE REST OF MY LIFE / ALL THAT YOU WANT IS TO KEEP ON / TWISTIN' THAT KNIFE / I KNOW YOU 'RE GONNA LAUGH IF I CRY / THE DAY THAT I DIE»
Too Bad (Freddie 's song)

Βαρέθηκα να διαβάζω πιτσιρίκους μουσικοκριτικούς στα διάφορα έντυπα να εξυμνούν «γκρουπάρες» με λίγες κιθάρες παραπάνω και φιλολογικά-αβασάνιστα να δίνουν στη «χρυσή» ανακάλυψή τους την άγουσα για το ράφι με το δείκτη «απόγονοι των MC5 και των STOOGES» και την άλλη μέρα να ψάχνουν για το next big thing τους!

Βαρέθηκα να ακούω μουσικούς που, μόλις ένας μικροφωνισμός ή μια παραπάνω παραμόρφωση τους βγει από τα ηχεία, παραμορφώνεται από απογοήτευση και η μούρη τους!

Βαρέθηκα να ακούω-διαβάζω παραπονιάρηδες ροκάδες για το πόσο ακριβή είναι η σύγχρονη εποχή μας και «πεσμένη» η αγορά!

Μάγκες μου, κακά τα ψέμματα! Από το σύγχρονο R'n'R δε λείπει το μέσο. Η αυθεντικότητα, η γνώση και η εμπειρία λείπουν! Αυτοί, λοιπόν, οι MOTHER SUPERIOIR τα διαθέτουν στον ύψιστο βαθμό. «...Το να λαμβάνεις μέρος στα μέσα σήμερα, είναι το να λαμβάνεις μέρος στις άδικες δομές εξουσίας της σύγχρονης κοινωνίας...»
«Πολιτικά ορθοί», θα ισχυριστεί κάποιος! Ποιός νοιάζεται όμως; Εδώ μιλάμε για R'n'R, μικρά μου μπάσταρδα!

The mothership has landedΜε ορμητήριο τη γυναικο-θεα-παραγωγό χώρα της Ευρώπης, τη Σουηδία, είναι έτοιμοι να κατακτήσουν όλο τον κόσμο, και τον γαλαξία μας ακόμη! Τα μυστικά τους όπλα λέγονται: «THE MOTHERSHIP HAS LANDED» (Rebel Rec/Velodrome Rec.), «THE MOTHERSHIP MOVEMENT» (Loudsprecher) και το «HAVE YOU SEEN THAT CAT / YOU GOTTA GOTTA / GOOD IS GOOD» 7'' (Bad Afro Rec.). Το πρώτο βγήκε στην αγορά το 1996. Το δεύτερο το 1998 και το τρίτο το 1999. Το ξεκίνημα των MOTHER SUPERIOR θα πρέπει να αναζητηθεί πίσω στο 1993 και σε γκρούπ σαν τους STREAMROLLER, όταν ο David Berlin (φωνητικά- τί «φωνητικά», δηλαδή; Η ΦΩΝΑΡΑ! ο τύπος) και ο κιθαρίστας Solving Silver, με πρόσχημα τις σπουδές τους στο Λονδίνο, ένωσαν τα ταλέντα τους με αυτά των Fredric Cronsten- μπάσο και Anders Stub-τύμπανα, και έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση που... προαναφέραμε! Φυσικά, στο ταξίδι τους τούς βοηθάνε και άλλοι μουσικοί, αφού ο R'n'R στρατός τους ολοένα και γίνεται μεγαλύτερος!

«Η μουσική, η αληθινή μουσική είναι ένας τρόπος να βρεις μια διέξοδο, να ελευθερώσεις το μυαλό σου και να αφήσεις τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν. Η Mother Superior είναι εκεί για να σου δώσει ένα χέρι βοήθειας, και για να σχηματίσει τα στρατεύματα αδελφότητας και σύμπνοιας. Οι στρατιώτες του R'n'R έχουν ψυχή και τη μοιράζονται ο ένας με τον άλλο στον κόσμο του πνεύματος, της αληθινής αγάπης, το ιδεατό μοναστήρι, όπου θα έπρεπε να μπούμε όλοι...»

Την πατρότητα του David Berlin την διεκδικούν τρία άτομα: ο Iggy «Stooge» Pop, o Mick Jagger, και o Rob Tyner. O Scott Morgan, παρότι ανιχνεύτηκε το DNA του στις εξετάσεις αίματος, αποχώρησε από τη διεκδίκηση του γιού. Οι κιθαρίστες Solving Silver και Per Ellverson είναι πρώτα ξαδέρφια του Wayne Kramer και Fred «Sonic» Smith. Oι the UP! και οι BLUE CHEER θα ξανασχηματιστούν μόνο και μόνο για να σαπορτάρουν τους MOTHER SUPERIOR στις συναυλίες τους, ενώ παράλληλα, οι HAWKWIND δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές τους.

Αλήθεια ή ψέμματα τα παραπάνώ; Εσείς τι λέτε;

Mother Superior 2«Ένας μουσικός ή ένας καλλιτέχνης δεν είναι ποτέ σταρ, είναι μόνο αγγελιοφόρος και αν δεν εκπληρώνεις αυτην την υποχρέωση είσαι καταδικασμένος να παίζεις «υψηλής ενέργειας-εγχυμένα καύσημα-666σατανικά 8-ball-μου αρέσει να ποζάρω-Rock 'n' fucking Roll». Η μόνη αληθινή μουσική κοινότητα υπάρχει ανάμεσα στους θαυμαστές της μουσικής και αυτούς που περνούν χρόνο μαζί, οι εγκαταλείψαντες, τα φρικιά, οι άνεργοι, οι πόρνες του τίποτα και τα romilar-d junkies».

Κάπως έτσι «τα χώνουν» στους ομογάλακτούς τους Hellacopters και κεντράρουν στο στόχο τους στην πόλη-πόρνη Βαβυλώνα εκεί που συμβαίνει η πραγματική ζωή! Η πλάκα είναι ότι γνωρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα για την κονιορτοποίησή της απ' τον Θεό και όχι μόνο δε δίνουν δεκάρα τσακιστή, αλλά τραγουδούν γι΄αυτό!

ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ www.mic.gr ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ - ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ -ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ - ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟΠΩΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΩΝ MOTHER SUPERIOR - ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ! (ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ) - ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ 6 π.μ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ. ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ! - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΑΥΛΩΝΑΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ - Ή ΓΥΡΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ!

(ΛΟΧ) Χρυσαφάκης Αναγνωστάκος
Πυροβολητής-Ασυρματιστής αεροσκάφους

Φίλε Α. Μπεϊζανη, ζητάω ταπεινά συγγνώμη από εσένα και το φανζίν GEW-GAW για την κλοπή των εντός «...» της συνέντευξης των MOTHER SUPERIOR. Ξέρω ότι θα τη δώσετε τη συγγνώμη, αφού μοιραζόμαστε και την ίδια αγάπη, και τον ίδιο λόχο στον ίδιο στρατό! Το αρθράκι μου αφιερώνεται σε εσάς. Ευχαριστώ πολύ!