Οι γείτονες με βγάζουν απ' τα ρούχα μου, κε Μπους

Απολαυστικό άρθρο του Τέρι - Μόντυ Πάιθον - Τζόουνς στην εφημερίδα The Observer. Τα ονόματα αλλάζουν, η ουσία παραμένει ίδια

Άρθρο του Τέρι - Μόντυ Πάιθον - Τζόουνς στην εφημερίδα The Observer της Κυριακής 26/1/2003.reasonΣυμμερίζομαι σφόδρα την πρόσφατη αιτιολογία του Γεωργίου Μπους για τον βομβαρδισμό του Ιράκ: του σώθηκε η υπομονή. Το ίδιο και η δική μου!

Εδώ και αρκετό καιρό είμαι τσαντισμένος με τον κο Τζόνσον, που μένει δυο πόρτες παρακάτω. Μ' αυτόν και με τον κο Πάτελ, που έχει το κατάστημα με τα είδη υγιεινής διατροφής. Κι οι δυο τους με κοιτάνε περίεργα και είμαι σίγουρος πως ο κος Τζόνσον κάτι κακό μου σκαρώνει, αλλά ως τα τώρα δεν στάθηκε δυνατό ν' ανακαλύψω τι. Τον επισκέφτηκα μερικές φορές στο σπίτι του για να δω τι μου ετοιμάζει, αλλά ξέρει να κρύβει καλά τα σχέδιά του. Τόσο πονηρός είναι.

Όσο για τον κο Πάτελ, μη με ρωτάτε πως τό 'μαθα - έχω καλά πληροφορημένες πηγές, ξέρω ότι είναι στην πραγματικότητα ένας δολοφόνος κατ' εξακολούθησην. Μοίρασα και φυλλάδια στη γειτονιά, λέγοντας πως αν δεν δράσουμε πρώτοι εμείς, θα μας φάει όλους έναν-έναν.

Κάποιοι γείτονες είπαν πως, αν έχω αποδείξεις, γιατί δεν πάω στην αστυνομία; Αυτό είναι γελοίο. Οι αστυνόμοι χρειάζονται στοιχεία για να τους κατηγορήσουν για κάποιο έγκλημα.MakeΘά 'ρθουν με ατέλειωτα μέτρα κόκκινης ταινίας και θα λεπτολογήσουν ανυπόφορα για τα συν και πλην ενός προκαταβολικού χτυπήματος, ενώ ο κος Τζόνσον θα τελειοποιεί τα σχέδιά του εναντίον μου, ενώ ο κος Πάτελ θα ξεπαστρεύει κόσμο στα κρυφά. Μιας και είμαι ο μόνος στα πέριξ που διαθέτει αξιόλογη συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων, θεωρώ πως η διατήρηση της ειρήνης είναι δική μου υπόθεση. Τώρα πια, ο Γεώργιος Μπους μου κατέστησε απολύτως σαφές πως το μόνο που μου χρειάζεται είναι να χάσω την υπομονή μου, και τότε μπορώ άνετα να μπουκάρω και κάνω ότι θέλω.

Κι αν το καλοσκεφτούμε, η προσεκτικά μελετημένη στρατηγική του κου Μπους εναντίον του Ιράκ είναι ο μόνος τρόπος για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να σταματήσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας των φανταμενταλιστών μουσουλμάνων εναντίον των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι να βομβαρδίσουμε μερικές μουσουλμανικές χώρες που δεν μας έχουν απειλήσει ποτέ.

Αυτός είναι κι ο λόγος που θέλω να ανατινάξω το γκαράζ του κου Τζόνσον και να σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά του. Χτύπα πριν σε χτυπήσουν! Έτσι θα του δώσω ένα γερό μάθημα. Και τότε θα μας αφήσει ήσυχους και θα σταματήσει να με περιεργάζεται κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Ο κος Μπους κατέστησε σαφές πως το μόνο που πρέπει να γνωρίζει πριν βομβαρδίσει το Ιράκ είναι ότι ο Σαντάμ είναι ένας αχρείος και ότι διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής - ακόμη κι αν κανείς δεν μπορεί να τα βρει. Είμαι σίγουρος πως διαθέτω τις ανάλογες δικιολογίες για να καθαρίσω τη γυναίκα και τα παιδιά του κου Τζόνσον, σαν κι αυτές που χρειάζεται ο κος Μπους για να βομβαρδίσει το Ιράκ.U2 Make loveΜακροπρόθεσμος στόχος του κου Μπους είναι να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο εξολοθρεύοντας 'κακοποιές χώρες' και 'τρομοκρατία'. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο μακρόπνοο σχέδιο... αλλά πως θα είναι σίγουρος ότι πέτυχε το στόχο του; Πως ο κος Μπους θα καταλάβει ότι έχει εξαλείψει όλους τους τρομοκράτες; Πότε ακριβώς θάχει πεθάνει κι ο τελευταίος τρομοκράτης; Μην ξεχνάμε πως ένας τρομοκράτης είναι τρομοκράτης απ' τη στιγμή που θα κάνει κάποια τρομοκρατική πράξη. Τι γίνεται με τους επίδοξους τρομοκράτες; Αυτοί είναι που πρέπει να εξολοθρευτούν, αφού οι περισσότεροι γνωστοί τρομοκράτες, όντας βομβιστές αυτοκτονίας, έχουν ήδη αυτοκαταστραφεί.

Μήπως ο κος Μπους θάθελε να εξαλείψει όλους όσοι θα μπορούσαν να γίνουν μελλοντικοί τρομοκράτες; Μήπως θα ήταν πιο σίγουρος για την επίτευξη του στόχου του αν καθάριζε κάθε μουσουλμάνο φανταμενταλιστή; Αλλά πάλι ίσως υπάρξουν κάποιοι προοδευτικοί μουσουλμάνοι που μεταστραφούν στον φανταμενταλισμό. Ρε μπας και θάπρεπε ο κος Μπους να ξεπαστρέψει όλους τους μουσουλμάνους για μεγαλύτερη σιγουριά;

Το ίδιο ισχύει και στον δρόμο που μένω. Ο κος Τζόνσον κι ο κος Πάτελ είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι σ' αυτόν τον δρόμο που δεν μου είναι αρεστοί και - σας μιλώ απολύτως ειλικρινά - με κοιτούν περίεργα. Κανείς δεν θάναι πραγματικά ασφαλής παρά μόνο όταν τους αφανίσω όλους.

Η γυναίκα μου λέει ότι το παρατραβάω αλλά κι εγώ της απαντώ πως σκέφτομαι με την λογική του προέδρου των ΗΠΑ. Κι αυτό την αποστομώνει.

Όπως κι ο κος Μπους έτσι κι εγώ έχω ξεμείνει από υπομονή, κι αν αυτή η δικιολογία είναι αρκετή για τον πρόεδρο, είναι αρκετή και για μένα. Έτσι λοιπόν θα δώσω στο δρόμο μου διορία δύο εβδομάδων - όχι, 10 ημερών καλύτερα - να ξεβράσει όλους του εξωγήινους και τους διαπλανητικούς αεροπειρατές, τους γαλαξιακούς παράνομους και τους διαστρικούς τρομοκράτες εγκέφαλους. Κι αν δεν μου τους παραδώσουν με το καλό λέγοντας κι 'ευχαριστώ', θα τους βομβαρδίσω όλους μέχρι δευτέρας παρουσίας.

Ακριβώς το ίδιο προτείνει άλλωστε κι ο Γεώργιος Μπους - μόνο που εγώ θα καταστρέψω μόνον έναν δρόμο.