Όλη η αλήθεια είναι στους Monster Magnet πατέρα, γκέγκε;

Ένας δεκάλογος σοφίας του space rock

Dave WyndorfΟι Monster Magnet έχουν υπάρξει πρότυπο συγκρότημα για σκεπτόμενους μεταλλάδες που κάποτε θα ήθελαν να δημιουργήσουν το "Spine of God" και όχι απλώς να πάθουν αυχενικό από το headbanging. Η φάτσα του Dave Wyndorf είναι ακόμη αναρτημένη έξω από στούντιο ηχογραφήσεων με την επιγραφή "ο άνθρωπος που έγραψε το "Dopes to Infinity" και έφαγε τα κέρδη στο Βέγκας". To "Superjudge" μοιράζεται ακόμη σε χίπικα στέκια ως placebo σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια έλλειψη Hawkwind.

Το αστείο είναι ότι μετά από τόσα χρόνια (18 από το πρώτο άλμπουμ, μια εικοσαετία μετά τα πρώτα σινγκλ), ο Wyndorf είναι ακόμη ζωντανός και το διαστρικό του όχημα συνεχίζει να παράγει δίσκους. Ο τελευταίος κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο ("4 Way Diablo", όχι τίποτε τρομερό, αλλά και πάλι με δύο-τρεις συνθέσεις που δεν σε αφήνουν σε ησυχία) και επειδή είναι πολύ αργά για κριτικές, ιδού ένας δεκάλογος βγαλμένος από το κεφάλι του φρόντμαν που γεννήθηκε φορώντας τα Rayban, αντί για τον αντιγραφέα Μπόνο που φόρεσε τα shades πολύ αργότερα (στα 4 του) και κουβεντιασμένος σε κάποιο μοτέλ στον Άλφα του Κενταύρου όπου ξέμειναν ένα βράδυ ο Λέμι, ο Λάβκραφτ και ο Ντέιβ Μπροκ.

1. I'll never gonna work, another day in my life. The gods told me to relax. (Powertrippin'-1998)
Δίπλα στα έργα του Λαφάργκ και του Κοσερί (τον χάσαμε πρόσφατα) που εξυμνούν την τεμπελιά, ήρθε και το απόσταγμα σοφίας των 90s για να δημιουργήσει τη γνωστή μεταστροφή χιλιάδων ελλήνων οπαδών του μέταλ προς τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για εισαγωγή στο ελληνικό Δημόσιο. Η Θεολογία της Απελευθέρωσης συναντά το αμερικάνικο space rock.

2. I think I cracked my skull doing airplanes (Nod Scene-1992)
Οι δικαιολογίες πλέον είναι περιττές: "Μαμά, έπεσα από την κούνια", "κυρία, είχαμε καλεσμένους χθες και δεν διάβασα", "αφεντικό, δεν κατάλαβα πως έχασα 47 τόνους πετρέλαιο". Ο πρέσβης των Αρειανών στη γη (όχι ο Σκόδρας) τα είπε όλα.

3. Me and myself killed a world today (Teenage Negasonic Warhead-1995)
Λίγο μετά τους De La Soul και πολύ πριν ο Νίτσε βάλει τα κλάματα σε κάποιο ντιβάνι της Νέας Υόρκης, οι Monster Magnet εξηγούν το εγώ, το υπερεγώ, τη λίμπιντο και όλα τα σχετικά. Ο Πίνκυ και ο Μπρέιν σε υβριδική συσκευασία με τηλέφωνο και ίντερνετ χωρίς πάγιο ΟΤΕ, καταστρέφουν τον κόσμο.

4. Shut me off 'cause I go crazy with this planet in my hands (Teenage Negasonic Warhead-1995)
Αφού αυτός και ο εαυτός του σκότωσαν ένα κόσμο σήμερα, παρακαλούν να κλείσει κάποιος το διακόπτη γιατί ο πλανήτης που κρατάνε τους τρελαίνει. Δηλαδή εσείς τι περιμένατε από έναν δίσκο που ονομάζεται "Μαστούρα εις το διηνεκές";

Monster Magnet5. I can se by the whole in your head that you wanna be friends (Dopes to Infinity-1995)
Ο Τζόε Ντάλτον είπε πρώτος "πρώτα κρεμάμε και μετά ρωτάμε". Ο Dave Wyndorf κατόπιν, αποφάσισε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι με χειρουργικό τρόπο, εάν οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς μαζί του.

6. You can kiss the right side of your brain (King of Mars-1995)
Η πληρωμένη απάντηση στο εξυπνακίστικο ερώτημα "μπορείς να γλύψεις τον αγκώνα σου;" βρίσκεται εδώ. Ο Dave μπορεί να φιλήσει τη σωστή μεριά του μυαλού του (εμ βέβαια, αν είσαι βασιλιάς στον Άρη).

7. I was born underwater, I dried out in the sun, I started humping volcano's baby, when I was too young (Crop Circle-1998)
Αναρωτηθήκατε ποτέ για τα αίτια του φαινόμενου του θερμοκηπίου; Ο Dave δίνει τις απαντήσεις, οι οποίες σύμφωνα με ανασφαλείς πληροφορίες, χρησιμοποίησε ο Τζ. Μπους τζ. ως δικαιολογία για να μην υπογράψει το πρωτόκολλο του Κιότο.

8. You're stone monolithic, I smell it on your breath, you gotta 'bout nothin' to say (Monolithic-2004)
Ο Wyndorf κάνει την κριτική του στα παλαιοκομμουνιστικά κόμματα, από τη σκοπιά της Ευρωαριστεράς πιθανώς, αλλά πάντα με ένα τρέντι στυλάκι που κλείνει το μάτι στα κινήματα που αναπτύχθηκαν μετά τη Γένοβα.

9. You're in agada da vida honey, take a bit of the cow, we can piss on a fake revolution, God is telling me how (I control, I fly-1995)
Ακόμη και ο ίδιος ο στιχουργός αγνοεί τους λόγους που τον ώθησαν στο παραπάνω τετράστιχο, αλλά ο τίτλος του τραγουδιού δίνει εξήγηση: Ελέγχω, πετάω και μην το επιχειρήσετε μόνοι σας στο σπίτι, ακόμη και αν σας το πει ο Θεός στο αυτί.

10. A little room on 7th street is getting cold, and secrets sing like mescaline (See you in hell-1998)
Ακόμη και στο απόλυτο εμπορικό breakthrough single, τα μυστικά τραγουδάνε σαν μεσκαλίνες.