Roky Erickson

From seventies to ninenties

Οι περισσότερες από πενήντα κυκλοφορίες, επίσημες και ανεπίσημες. Του Χρυσαφάκη Αναγνωστάκου

1975 Starry Eyes / Red Temple Prayer (Two headed dog) 7" (Mars)
1977 Bermuda / The Interpreter 7" (Rhino)
1978 You really got me lp (Austin)

1980 Rocky Erickson & The Aliens - The Evil One lp (CBS- UK)The evil oneΗ παραγωγή είχε γίνει από τον Stu Cook για την Orb Productions. Ηχογραφήθηκε στα Church and Wally Heider's S.F. και η μίξη έγινε στα Redonda Pacific Studios. Μουσικοί που συμμετείχαν : Roky Erickson - φωνή, Duane Aslaksen - κιθάρες, φωνητικά, Bill Miller - ηλεκτρική άρπα, Steve Burgess - Μπάσο, Fuzzy Furioso - ντραμς, Ray Francoise - Lumper, Andre Lewis - Synthesizers, πλήκτρα, γενικά..., Link Davis - όργανο, hammond στο Night of the vampire, Scott Mathews: ντραμς στο White Faces, Brian Marnell - δεύτερα φωνητικά στο I walked with a zombie και Creature with the atom brain, Jeff Sutton: ντραμς στα Bloody Hammer και Sputnik. H μουσική διεύθυνση έγινε από τον Duane Aslaksen. Ο δίσκος επανεκδόθηκε το 1978 από την Demon με τον τίτλο 'Gremlins have pictures' και από την Pink Dust με κομμάτια επιπλέον, τα : 'Click your fingers', 'Applauding the play', 'If you have ghosts', 'Sputnik'... τα οποία εμφανίστηκαν, μαζί με αρκετά άλλα, στον δίσκο 'Don't Slander me' (Pink Dust) το 1986.

Πιστεύω οι πληροφορίες που μόλις διαβάσατε να είναι σωστές, επειδή λίγο ή πολύ, όπως γράψαμε και πιο πάνω ο Roky είναι θύμα τέτοιας εκμετάλλευσης που δεν φαντάζεστε... και είναι φυσικό η δισκογραφία του να είναι αρκετά μπερδεμένη. Στον δίσκο τώρα... Αν θέλετε με δυο λέξεις περιγραφή της μουσικής που θα ακούσετε από τους Aliens αυτή είναι : HARD ROCK. Όχι μη πάει ο νους σας σε τίποτα heavy metal τενεκέδες γιατί θα βρεθείτε μακριά. Η b-movie θεματολογία των στίχων (ταινίες που ο Roky υπεραγαπάει, συνοδεύεται από τον σκληρό δωδεκάμετρο ήχο των Aliens και η παραγωγή «φροντίζει» έτσι ώστε η horror αισθητική να στέκει ολοζώντανη μπροστά σας! Η φωτεινή φωνή του Roky καθοδηγείται από τις «δυνάμεις του σκότους», σε ένα ταξίδι όπου η ανάγκη της Ιθάκης- πατρίδας φαντάζει γελοία... σε αυτόν το σκοτεινό λαβύρινθο, γιατί δεν τον περιμένει καμιά Πηνελόπη να τον ξαναγαπήσει, και ούτε μνηστήρες να εκδικηθεί... τριγυρνάει σαν κατάρα στον κόσμο των ζωντανών, όντας ο ίδιος νεκροζώντανος (ή το αντίθετο;).

Η περσόνα του Roky Erickson έχει γίνει μέχρι σήμερα α-χώρεστη των γηίνων διαστάσεων και δε δίνει πλέον λογαριασμό ούτε σε τόπο, ούτε σε χρόνο, ούτε σε πρόσωπο. Τι περιμένετε δηλαδή από κάποιον που χθες βράδυ έκανε βόλτα με ένα zombie;

- Βασίλειο : φαντασμάτων, ξωτικών, τερατόμορφων σκυλιών, βαμπίρ και της αυτού εξοχότητας του Lucifer.

1980 Creature with the atom brain/ The windand more 7'' (CBS UK)
1980 S.F. '66 lp (Lysergic)
1984 Don't slander me / Starry Eyes 7" (Dynamic)

1985 Fire in my bones lp (Texas Archives)Fire in my bonesTραγούδια :

A' πλευρά - 13th Floor Elevators : 'You're gonna miss me', 'Fire Engine', 'Roll Over Beethoven', 'You really got me' και συνέντευξη στον Roy Chapman (25/3/66), 'Mercy mercy', 'Gloria' (9/5/66) ...όλα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα 'Sump N' Else' του WFAA-TV στο Pallas.

B πλευρά - 13th Floor Elevators : 'Fire in my bones', 'Monkey island', 'Thru the rhythm', 'Roller Coaster', 'Fire engine', 'She lives...' σε διαφορετικά takes από αυτά των κανονικών άλμπουμ. Το τελευταίο είναι live jam session με μέλη των Conqueroo το 1967.

Πολύ καλή κυκλοφορία που ξεχωρίζει στην Α' πλευρά η επίδειξη του Hall στην παραγωγή ψυχεδελικών ήχων με τις στάμνες του. Στη δεύτερη πλευρά το live session με τους Conqueroo, ενώ στο οπισθόφυλλο του δίσκου υπάρχουν δύο φοβερές φωτογραφίες των Elevators. Περιττό να πούμε ότι σε αυτές τις ηχογραφήσεις (κυρίως στην Α' πλευρά) οι Elevators είχαν μεγάλα κέφια.

1985 Clear night of love lp (New Rose)
1985 Beast / Heroin (live) 12" (Live Wire)
1986 Don't slander me lp (Pink Dust)

1986 Gremlins have pictures lp (Demon)GremlinsTραγούδια : 'Night of the vampire', 'The interpreter', 'Song to the Lincoln', 'John Lawman', 'Anthem Warning', 'Sweet honey pie', 'Cold Night for alligators', 'I am Heroin', 'I have always been here before', 'Before in the beginning', 'Click your fingers applanding the play', 'If you have ghosts', 'The damn thing', 'Sputnik'.

Την επιλογή, την παραγωγή, την ηχογράφηση κ.λ.π. την έχουν κάνει οι Karl Derfler και Craig Luckin εκτός του 'Interpreter', στο οποίο έχει κάνει την παραγωγή ο Duane Aslaksen και ο Jeff Sutton.
O Roky συνοδεύεται από τους :
The Explosives : Cam King, Waller Collie III, Fred Krc
The Aliens: Duane Aslaksen, Bill Miller, Jeff Sutton, John Maxwell
Blieb Alien : Bill Miller, Mike Ritchie.

Πολύ καλή συλλογή, από την οποία μπορεί να πάρει κανείς μια εικόνα για το πως ακούγοταν ο Erickson συνοδευόμενος από τις κατά καιρούς μπάντες που τον συνόδευαν. Με βάση το σκληρό ροκ- για τους Aliens τα είπαμε, για τους υπόλοιπυς παρακάτω...- η φωνή του Roky ζωγραφίζει στην κυριολεξία. Στο δίσκο αυτό θα βρείτε και τραγούδια που δεν εμφανίστηκαν ξανά σε άλλο δίσκο (κανονικό ή bootleg ) του Erickson.

1987 Elevator tracks lp (Texas Archives)
1987 Clear night for love / You don't love me yet 12" (Fundamental)
1987 Holiday Inn Tapes lp (Fan Club)

1987 Casting the runes lp (Five Hours Back)Casting the runesTracks: 'The wind and more', 'Night of the vampire', 'Mine mine mind', 'For you', 'You're gonna miss me', 'I walked with a zombie', 'I love how you love me', 'Don't shake me Lucifer', 'Bloody hammer', 'Stand for the fire demon'.

Ηχογραφήθηκε από τον David Hough για το ντοκυμαντέρ «Meeting with an alien» σε παραγωγή της Stronghold Visuals (Lou Dill, Susan Nash, Joe Kruppa, Diane Kruppa) τις βραδιές της 27ης Νοεμβρίου 1979 στο Soap Creek Saloon στο Austin και 22 Δεκεμβρίου 1979 στο Rock Island στο Houston. Οι Explosives που συνόδευαν τον Roky αποτελούταν από τους Fred KRC - ντραμς, δεύτερα φωνητικά, Walter Collie - μπάσο, δεύτερα φωνητικά και Cam King - πρώτη κιθάρα, δεύτερα φωνητικά, ενώ ο Roky τραγουδάει και παίζει ρυθμική κιθάρα.

Θα είναι ίσως η πρώτη και η τελευταία φορά που συστήνω σε κάποιον να ψάξει, να βρει και να αγοράσει ένα bootleg. Πρώτα γιατί ο ήχος στον εν λόγω δίσκο είναι «διαμάντι», και έπειτα επειδή οι Explosives είναι μια μπάντα Γ-Α-Μ-Α-Τ-Η!!! Σκληροί, μεταλλικοί (είπαμε όχι Heavy metal...) και σε σημεία «πάνκηδες». Αρκετές φορές εγκαταλείπουν τους mid-tempo ρυθμούς και «γκαζώνουμ» άγρια... οι Explosives αναδεικνύονται σε κάτι παραπάνω από μια απλή μπάντα συνοδείας και καθώς φαίνεται ότι εκείνες τις ημέρες της ηχογράφησης όλα τα δαιμόνια ήταν με το μέρος του Roky, ο συγκεκριμένος δίσκος μάλλον τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα live lp όλων των εποχών. Πουλήστε το παιδί σας -και τη μάνα σας αν χρειαστεί...- φάτε τη γη ολόκληρη... αν βρείτε αυτό το lp αρπάξτε το δίχως δεύτερη σκέψη. Ξανατονίζω ότι είναι 100% live. Καθαρή, ζωντανή rock 'n roll ενέργεια δίχως ίχνος στουντιακού «λιπαρού» πειράγματος.

1988 Two twisted tales lp (Five hours back)
1988 Two headed dog lp (Fan Club)
1988 Rockius of levitatum lp (Big Beat)
1988 Original sound of the 13th floor elevators lp (13th hour)
1988 Openers lp (Five hours back)
1988 Live at the Ritz lp (Fan club)

1988 Flivver lp (World productions)FlivverΤracks: 'Everybody needs somebody to love', 'Before you accuse me', 'You don't know', 'I'm gonna love you too', 'You really got me', 'Splash one', 'Fire engine', 'Roll over Beethoven', 'The word', 'Monkey island'... τα παραπάνω τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο San Francisco, στο Avalon το 1966. Και τα : 'Have mercy', 'Gloria', 'She lives...' live στο Dallas, για το τηλεοπτικό show 'Sump N' Elser' στις 9 Μαίου 1966.

Τα τρία τελευταία κομμάτια υπάρχουν και στο 'Fire in my bones' των Texas Archives. Ο ήχος είναι μέτριος, αλλά αν είναι να συστήσω σε κάποιον να αγοράσει κάποιο live των Elevators θα το κάνω για αυτό το bootleg. Χρειάζεται να γράψω περισσότερα;

1990 Click your fingers applanding the play (New Rose)
1990 Reverend of Karmic Youth (Skyclad)

1990 Various : Where the pyramid meets the eye - A tribute to Roky Erickson (Sire)Wheres the pyramidΔίσκος φόρος τιμής στον Roky, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν για να βγει ο Roky από τους μπελάδες που είχε με τα Αμερικάνικα Ταχυδρομεία, αφού οι δαίμονες τον είχαν βάλει σε δρόμο με άσχημες περιπέτειες για άλλη μια φορά. Γνωστοί (ZZ Top, Julian Cope, Richard Lloyd, Butthole Surfers, Primal Scream, Bongwater, Sister Double Happiness, Jesus & Mary Chain, T-Bone Burnett, Thin White Rope, R.E.M.) και 'άγνωστοι' (John Wesley Harding & The Goodliars, Poi Dog Pondering, Judybats, Dong Sham & Sons, Southern Pacific, Vilorating Egg, Lou Ann Barton, Chris & Tabby Thomas) διασκευάζουν Elevators και Erickson, και το επίπεδο της συλλογής στέκεται σε πολύ υψηλό σημείο.

Γενικά είναι πολύ προσεγμένη δουλειά με πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις, αρκετές φωτογραφίες του Roky, και όσον αφορά τις διασκευές οι εκπλήξεις γίνονται από τα δεύτερα ονόματα. Τον ορισμό που έδωσε ο Roky στον συντάκτη των σημειώσεων που υπάρχουν στο βιβλιαράκι του cd, Bill Benhey, σχετικά με το τι είναι η ψυχεδελική μουσική τον φυλάμε για το τέλος.

1992 You're gonna miss me - The best of Roky Erickson lp (Restless)
Το ενδιαφέρον αυτής της συλλογής επικεντρώνεται στις πληροφορίες που δίνονται στο εσώφυλλο του cd αυτού, που είναι και σύντομες και πολλές, καθώς και στα τελευταία κομμάτια με τίτλους : 'Wake up to rock n' roll', 'Gonna die more', 'I'm a demon', 'Leave my kitten alone', που τουλάχιστον εγώ δεν τα έχω συναντήσει ξανά σε άλλο δίσκο του Erickson.

1992 Another dimension (Collectables)
1992 New Tales Of The Weird lp (ORB)

1992 Live Dallas 1979 lp (Fun Club)Live DallasTracks: 'The wind and more', 'Starry eyes', 'Mine mine mind', 'Bermuda', 'Cold night for alligators', 'The interpreter', 'You're gonna miss me', 'I walked with a head hunter', 'Bo Diddley's a headhunter', 'Two headed dog', 'Bloody hammer', 'White faces'.

Στον δίσκο αυτό ο Roky συνοδεύεται από τους Nervebreakers και η ηχογράφηση έγινε σε κάποιο show που έδωσαν το 1979 στο Palladium Club στο Dallas. Ο ήχος πολύ καλός και δεν αναφέρονται περισσότερες πληροφορίες για τους μουσικούς που συνοδεύουν τον Erickson, εκτός του ότι οι Nervebreakers ήταν μια new wave μπάντα, με επιρροές από τους Pistols, Clash, Police και Ramones, που έδρασε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70 και είχε σχετική επιτυχία πάντα στο underground κύκλωμα- με τραγούδια όπως το 'Hijack the radio' και 'My girlfriend is a rock'. Σαν μπάντα συνοδείας του Roky οι Nervebreakers, ενώ δεν πάιζουν άσχημα, αποδεικνύονται «λίγοι». Μάλλον το πιο ά-τονο γκρουπ που έπαιξε με τον Erickson.

1992 Mad dog lp (Swordfish)

1992 Love to see you bleed lp (Swordfish)Love to see youTracks: 'Bloody hammer'/ 'Every time I look at you', 'Miss Elude', 'Haunt laughing things', 'You don't love me yet', 'Creature with the Atom Brain', 'I think of demons', 'Two headed dog' / 'Red temple prayer', 'Bum blebee Zombie', 'Click your fingers applanding the play', 'Mine mine mind', 'Things that go bump in the night', 'Here today... gone tomorrow', 'Realise your my sweet brown angel eyes', 'Love to see you bleed', 'Please don't kill my baby'.

Αρκετά καλή συλλογή -live- με τον ήχο της ηχογράφησης να ποικίλλει από «πολύ μέτριος» μέχρι «αρκετά καλός». Τον Roky συνοδεύουν οι Aliens, οι Explosives και ο κιθαρίστας John Howard. Τα Spoken words του Erickson καλύτερα θα ήταν να λείπανε, επειδή το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε θλίβουν ακόμα περισσότερο, για την κατάντια μιας ιδιοφυίας.

1992 Hasn't anyone told you / The interpreter 7" (Sympathy for the record industry)

1992 Beauty & the beast lp (Sympathy for the record industry)Beauty & the beastTracks: 'Two headed dog', 'Cold night for alligators', 'Hasn't anyone told you', 'Mine mine mind', 'The beast', 'Don't shake me Lucifer', 'You're gonna miss me', 'Angel', 'Bloody hammer', 'I think of demons', 'I walked with a zombie', 'Crazy crazy mama', 'White faces', 'Creature with the atom brain'.

Ηχογραφήθηκε στις 25 και 26/6/1982 στο Island Club στο Houston από τους Mark Linimon, Rick Koehler, και Mike Glady. Η παραγωγή έγινε από τους Long gone John, Brian S. Curley & Tom Trusnovic. H μπάντα που συνοδεύει αυτή τη φορά τον Erickson λέγεται Resurrectionists και αποτελείται από τους : Jimmy Jones-lead κιθάρα, δεύτερα φωνητικά, Brian S.Curley-μπάσο, δεύτερα φωνητικά, ενώ ο Roky τραγουδάει και παίζει δεύτερη κιθάρα. Ένα σκαλί παρακάτω στέκονται οι Resurrectionists από τους Aliens και τους Explosives, που ξεφεύγουν κι αυτοί απ' τον τίτλο «μπάντα συνοδείας», καθώς ξεσαλώνουν... και γενικά φαίνεται να το γλεντάνε με την ψυχή τους αυτό το live. Πιο βαβουριάρηδες και πιο σκληροί απ' όλες τις υπόλοιπες μπάντες του Roky, παίζουν με έναν μεταδοτικό ενθουσιασμό τόσο στο κοινό τους, όσο και στον Erickson, που φαινόταν σαν να κάνει ένα στιγμιαίο come back στο γήινο χωροχρόνο. Απίθανο live!!!

1993 Out of order - Live at the Avalon Ballroom lp (Magnum Music)
1994 We are never talking / Please judge 7" (Trance Syndicate)
1994 Best of 13th Floor Elevators lp (Eva)

1994 Unreleased Masters Collection 1966-1967 box (Collectables)UnreleasedΠρώτο cd: περιέχει το 'Dust' σε ακυκλοφόρητο εναλλακτικό take από ηχογράφηση του 1967. Τα 'You don't know (how young you are)', 'Thru the rhythm', 'Roller Coaster', 'Monkey island', 'Fire engine', 'Tried to hide', 'Fire in my bones' (ακυκλοφόρητο τραγούδι), 'Don't fall down' σε ακυκλοφόρητες εναλλακτικές μίξεις από το 1966. Τα 'You're gonna miss me', 'She lives (in a time of her own)', 'I've got levitation', 'Reverberation', 'Roller Coaster' με τον John Ike Walton στα φωνητικά σε ηχογράφηση του 1967. Τα 'Don't fall down', 'You don't know (how young you are)', 'Levitation blues take #1', 'Levitation blues take #2' δίχως φωνητικά.

Δεύτερο cd: Ακυκλοφόρητο live υλικό από το La Maison του Houston το 1967.
Tracks: 'Levitation', 'Roller Coaster', 'Fire engine', 'Reverberation (Doubt)', 'Don't fall down', 'Tried to hide', 'Splash I', 'You're gonna miss me', 'Monkey island', 'Kingdom of heaven', 'She lives (in a time of her own)'.

Tρίτο cd: Ακυκλοφόρητες διασκευές τραγουδιών του Bob Dylan και του Donovan Leitch το 1988 από τον Roky.
Tracks: 'The ballad of Hattie Caroll', 'The chimes of freedom', 'Catch the wind', 'Baby let me follow you down', 'Colors', 'Honey Give me one more chance', 'One too many mornings', 'I'll sing for you', 'Lay down your weary time'. Ακυκλοφόρητες ακουστικές εκτελέσεις από το 1975 στα 'I'm gonna free her', 'Bermuda', 'Splash I', 'May the circle remain unbroken', 'The right track now', 'For Brian Jones'.

Μανούλα μου, τι καλούδια περιέχει αυτό το τριπλό cd!! Οι Elevators δίχως φωνητικά! Οι Elevators με τραγουδιστή τον ντράμερ τους! Δίνει ένα πιο hard χαρακτήρα στα τραγούδια και κατά περίεργο τρόπο αποδεικνύεται αρκετά καλός τραγουδιστής- οι Elevators live (κακός ήχος)! Ο Roky τραγουδάει Dylan και Donovan! O Roky τραγουδάει Erickson!!! Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε την άλλη πλευρά του Erickson. Αυτή που συνοδεύει τα lp του με μια ακουστική κιθάρα και ίσως τα lp 'Openers' και 'Demon angel' να αναδεικνύουν καλύτερα την «ακουστική» αυτή πλευρά του. Ξαναγυρνώντας στο τριπλό cd έχουμε να πούμε ότι εκτός από τις περίεργες ηχογραφήσεις περιέχει κι ένα τετρασέλιδο με φωτογραφίες των Elevators και αρκετές πληροφορίες. Πολύ καλή κυκλοφορία που απευθύνεται όμως στους πολύ φανατικούς φίλους του Roky και των Elevators.

1995 All that may do my rhyme lp (Trance Syndicate)All thatTracks: 'I'm gonna free her', 'Starry eyes' (ντουέτο με την Lou Ann Barton), 'You don't love me yet', 'Please judge', 'Don't stander me', 'We are never talking', 'For you (I do anything) for you', 'Clear night for love', 'Haunt', 'Starry Eyes'.

Στα 1, 2, 4, 6, 7, 8 η παραγωγή έγινε από τους Casey, Monahan, Speedy Sparks και Stuart Sullivan. Ηχογραφήθηκαν την περίοδο 10/93 μέχρι 4/94 από τον Stuart Sullivan στα Arlyn Studio στο Austin και η μίξη έγινε στα Pedernales Studio. Τα 3,5,9,10,11 ηχογραφήθηκαν από 9/84 εώς 2/85 από τον Lynn Gathright στα Music Lane Studio, στο Austin και την παραγωγή έκανε ο Speedy Sparks. H μίξη στα 3,5,9,10 έγινε από τον S.Sparks τον Αύγουστο του 94. Έπαιξαν οι μουσικοί : Erny Durawa- drums, Barry «Frosty» Smith-bass, Speedy Sparks-guitars, John Reed, Harry Hess, Charlie Sexton, Carey Bowman, Paul Leary, Summer Errickson-tuba, dobro sax,, John Horgey-cello, Lynn Gathright-tambourine, Harry Hess-harmonica, Charlie Sexton-organ.

Χμ.. αυτή την κυκλοφορία θα μου επιτρέψετε να την αντιμετωπίσω με σκεπτικισμό, καθότι η σχέση μου με το συγκεκριμένο καλλιτέχνη θέλω να πιστεύω πως είναι ιδαίτερη. Όταν κυκλοφόρησε ο συγκεκριμένος δίσκος μάζεψε μόνο καλές κριτικές από τον over και under ground τύπο. Τι έχουμε εδώ; Ένα μάτσο καλούς μουσικούς, που συνοδεύουν τη φανερά πλέον «σπασμένη» φωνή του Ρόκυ, και παρά τις φιλότιμες προσπαθειές τους καταφέρνουν να απογειώσουν την όλη φάση μια-δυο φορές μόνο. Καταλαβαίνω την προσπάθεια που έχει καταβάλλει ο ντράμερ των Butthole Surfers να «αναστήσει» την καριέρα ενός καλλιτέχνη που λόγω της νοητικής πλέον αδυναμίας του ούτε να ελέγξει την κατάσταση μπορεί, αλλά και ο αδυσώπητος χρόνος αφήνει φανερά τα σημάδια πάνω του, αλλά... Ενορχηστρωμένες country μπαλάντες τα περισσότερα τραγούδια, που δεν προσθέτουν τίποτα στο μύθο Roky Erickson. Ένας δίσκος ηχογραφημένος στο Texas, από Τεξανούς- όπως λέει και στο συνοδευτικό βιβλιαράκι με τους στίχους- για Τεξανούς και μόνο θα πρόσθετα εγώ.

1995 Last Concert lp (Collectables)
1995 Out of order lp (Lysergic)
1996 Interpreter lp (Magnum)
1996 Levitation - live lp (Thunderbolt)
1997 Best Of : Manicure Your Mind lp (M.I.L. Multime)
1998 Through the rhythm lp (M.I.L. Multime)
1999 Vol. 1 - Interpreter lp (Thunderbolt)
1999 Vol. 2 - Interpreter lp (Thunderbolt)
1999 His eye is on the pyramid lp (Snapp)
1999 Never say goodbye lp (Emperor Jones)
2000 Up on the 13th floor lp (Dressed to kill)
2000 Hide behind the sun lp (AIM)Demon AngelΠαραλειπόμενα: Έχουμε στα χέρια μας δύο κυκλοφορίες που δεν ξέρουμε τη χρονική περίοδο που κυκλοφόρησαν. Η πρώτη έχει τίτλο 'Demon Angel' (Texas Recordings). Ηχογραφήθηκε στο Austin το Halloween του 1984 και τον Rocky συνοδεύει σε κάποια τραγούδια ο κιθαρίστας Mike Alvarez. Πρόκειται για ακουστικό δίσκο που πέρυσι έπεσε στην αντίληψή μου επανακυκλοφορία του, από άλλη εταιρεία και με άλλο εξώφυλλο. Τίποτα το ιδιαίτερο. Η δεύτερη είναι το cd: Roky Erickson & Evil Hook Wildlife E.T. (Sympathy for the record industry). Η μπάντα που συνοδεύει τον Roky αποτελείται από τους Brian S. Curley-μπάσο, δεύτερα φωνητικά, Dave Cameron-ντραμς, Tim Cagan-κιθάρα, Kerry Crafton-lead κιθάρα, Graig Ellis-ρυθμική και lead κιθάρα. Περιέχονται live κομμάτια ηχογραφημένα στο Soap Creek Saloon στο Austin, και στούντιο κομμάτια ηχογραφημένα στα Earth & Sky Studio και Kludgit Sound. Η παραγωγή είναι του Brian S. Curley και του Long Gone John. Επίσης εδώ υπάρχει και το 12" Beast / Heroin (Live wire) από το 1985. Tα spoken words είναι η ίδια πικρή ιστορία για την οποία γράψαμε παραπάνω.27 devilsΣτην αντίληψη μας έχει πέσει και ένα single από τη Sympathy for the record industry, όπου στη μία πλευρά οι 27 Devils Joking συνοδεύουν τον Roky σε δικό του κομμάτι, και στην άλλη πλευρά υπάρχει ένα δικό του κομμάτι.

Στις συλλογές 'Nuggets : original artyfacts from the first psychedelic era 1965-1968' από την Elektra 1972 και από την Sire 1976 και Texaco Twisted-Psychedelic Microdots Vol.2, του 1991 θα βρείτε συμμετοχές του Roky.

Τα γκρουπ που συμμετείχε ο Roky (ή που τον συνοδεύουν) κατά σειρά είναι : Spades, 13th Floor Elevators, Bleib Alien, (αναγραμματισμός του Bible), Bizzaros, Aliens, Explosives, Nervebreakers, Resurractionists, Evil Hook wildlife E.T.

Προσπάθειες επανένωσης των Elevators έγιναν : το 1972 (με τον John Ike Watton), 1977 (τελευταίο πριν το θάνατο του για τον Hall), καλοκαίρι του 1984 με μέλη τους Roky Erickson, John Ike Walton και Ronie Leatherman (στο Kerville του Texas, με κιθαρίστα τον Greg 'Cattish' Forest... και κάπου εδώ τελειώνει το αφιέρωμά μας στον Roky Erickson. Δεν έχουμε να πούμε πολλά, ευχόμαστε μόνο να μπορέσει να ξορκίσει τα δαιμόνια που τον έχουν στοιχειώσει και από εδώ και πέρα να μπορεί να ζει «ειρηνικά». Όσο για τον ορισμό της ψυχεδελικής μουσικής... που έδωσε ο Roky είναι «το σημείο που η πυραμίδα συναντάει το μάτι» και αν δεν το πιστεύετε, δείτε και ακούστε το πρώτο άλμπουμ των Elevators (το είπε το 1968 όταν νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Openers).

Κλικ εδώ για το πρώτο μέρος

23/12/2000