Voting for O.

Έβλεπα στην τηλεόραση τη μεγάλη μάχη των αμερικάνικων εκλογών και θυμήθηκα τον Ryan των Dreamend και ιδιοκτήτη της Graveface Records σε μία συνέντευξη που είχα κάνει για το Now + Then, πριν 5 χρόνια περίπου. Είχε δρομολογήσει από μόνος του τη συζήτηση προς την πολιτική. Είχε πει το αμίμητο : "Αν βγει ο Μπους για δεύτερη φορά, εγώ θα φύγω από την Αμερική". Τελικά, ο Ryan δεν έφυγε από την Αμερική. Συνέχισε να έχει τη μπάντα και την δισκογραφική του. Δεν άλλαξε κάτι τραγικά στη ζωή του σε καλλιτεχνικό επίπεδο... Τι θα αλλάξει όμως σε κοινωνικό λοιπόν; Αυτό από τη γεωγραφική θέση που βρισκόμαστε ούτε μπορούμε να το ξέρουμε αλλά ούτε και να το υποθέσουμε. Ζητήσαμε από μερικούς αμερικάνους καλλιτέχνες και φίλους του MiC, να μας εκμυστηρευτούν τη ψήφο τους αλλά και τι πιστεύουν πως θα αλλάξει από τον Γενάρη που θα αναλάβει ο Obama τα αμερικάνικα ινία και εμμέσως πλην σαφώς και τα παγκόσμια.

MarissaMarissa Nadler - Boston, Massachusetts
Θέλω και πρέπει να είμαι ειλικρινής. Σε όλη μου την παιδική ηλικία, οι πολιτικοί ήταν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια με τον Bush έχω την εντύπωση ότι πλέον ο κόσμος κουράστηκε με όλα αυτά. Δεν αντέχει άλλο, πόσο να αντέξει άλλωστε... Η ιδέα της ελπίδας και της αλλαγής συνάρπασε το έθνος, ειδικά τη νεότερη γενιά. Ειλικρινά δε μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια μου, όταν έβλεπα στην τηλεόραση, τα αποτελέσματα των εκλογών. Ήμουν περήφανη για τη χώρα μου. Φυσικά και ψήφισα Obama. Και πιστεύω ότι θα έρθει αυτή η αλλαγή αν και χρειάζονται πάρα πολλά να αλλάξουν. Πρόσφατα έμαθα πως και οι δημοτικές εκλογές είναι το ίδιο σημαντικές όπως οι προεδρικές. Ένας πολύ κοντινός μου φίλος άρχισε να με διδάσκει και να μου μαθαίνει, τουλάχιστον τα βασικά για την πολιτική και την ιστορία της, διότι σαν καλλιτέχνης που είμαι, είχα την τάση για πάρα πολλά χρόνια να απέχω από τα κοινά, την ίδια στιγμή που απ' ευθύνομαι σε κοινό και οι στίχοι μου μιλάνε για κοινά βιώματα και καταστάσεις.

Dwayne SeagravesDwayne Seagraves (φωνή / κιθάρα των The Stevenson Ranch Davidians) - Los Angeles, California
Έγραψα Dennis Κucinich πάνω στο ψηφοδέλτιο και το έβγαλα άκυρο για να κάνω μια μικρή δήλωση, γιατί νομίζω πως είναι εκείνος ο μοναδικός υπέρμαχος των πραγματικών αλλαγών και όχι ο Obama. Ήξερα βέβαια πως ο Obama θα κερδίσει την Καλιφόρνια με ή χωρίς την ψήφο μου. Παρόλο που έχω μια καλή διαίσθηση για όλα αυτά που ο Barack Obama αντιπροσωπεύει, δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι θα προβεί σε θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα. Δεν έχει καν αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα ρε γαμώτο και αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα! Αν δεις προσεκτικά την προεκλογική του καμπάνια, μιλάει συνέχεια για τα ίδια πράγματα που πάντοτε οι δημοκράτες επιβάλλεται να συζητούν. Βέβαια για όλα αυτά που μιλάει είναι θέματα που πρέπει να λυθούν αλλά η σκοπιά που βλέπω εγώ προσωπικά τα πράγματα, είναι πως για άλλη μια φορά το χρήμα θα επηρεάσει τα πάντα και η αμερικανική αυτοκρατορία πιθανότατα θα συνεχίσει να καταστρέφει τον πλανήτη, μέχρι κάποιος με πραγματικά κότσια να είναι σε θέση να κάνει κάτι για αυτό. Βέβαια το μαγικό θα ήταν ο Obama να παίζει το παιχνίδι τους για να μπει σε αυτήν την πολυπόθητη θέση και να κάνει όλες αυτές τις αλλαγές που έχω στο κεφάλι μου. Αυτό θα ήταν τέλειο... Ο χρόνος θα δείξει φαντάζομαι.

Joel PetersenJoel Petersen (μπάσο των The Faint) - Omaha, Nebraska
Όλοι στο συγκρότημα ψηφίσαμε Obama. Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει την Αμερική να ορθοποδήσει και κατά συνέπεια να γίνει και ολόκληρος ο κόσμος καλύτερος. Το εύχομαι δηλαδή. Η πολιτική στην Αμερική είναι κάτι που εμείς, σαν αμερικάνοι, δεν επιτρέπεται πλέον να αγνοούμε. Η πολιτική της (οποιαδήποτε) κυβέρνησής μας, επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και είναι ανεπίτρεπτο για μας να επιτρέπουμε τον κάθε ανεγκέφαλο και ηλίθιο όπως τον George Bush να καταστρέψει έστω και μια ζωή συνανθρώπου μας.

Chris MartinChris Martin (φωνή / κιθάρα των Kinski) - Seattle, Washington
Ψήφισα τον Obama και μπορώ να πω με σιγουριά ότι και τα άλλα μέλη της μπάντας έκαναν το ίδιο. Εξάλλου είναι λίγο δύσκολο να βρεις ρεπουμπλικάνους στην αμερικάνικη ροκ κοινότητα. Πιστεύω όμως πως είναι λίγο αφελές για τους ανθρώπους να πιστεύουν που η αμερικάνικη πολιτική θα αλλάξει δραστικά λόγω του Obama. Φαίνεται πως θα γίνει μέρος και αυτός της status quo αμερικάνικης πολιτικής. Σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον George Bush Jr. και αυτό είναι ένα τεράστιο συν βέβαια. Το γεγονός και μόνο πως πρόκειται να επικοινωνήσει σοβαρά και ουσιαστικά, με τους άλλους ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου, είναι ένα ενθαρρυντικό γεγονός. Όλα αυτά όμως πιστεύω ότι θα είναι μακριά από οποιαδήποτε θεμελιώδη και ακρογωνιαία 'αλλαγή'.